Отговор: РЕКЛАМАЦИЯ И ПРАВА
Неравномерната подсветка не се влошава с времето. Има си я още от начало и си седи така, освен ако не се приложи механична интервенция.
След три ремонта на един и същ дефект, продукта се заменя или връщат парите.
Само че третия няма да бъде гаранционен..... :) Затова като ти го поправят, продавай го.
Възможно е дa не било нерaвномернa подсветкa но тaкa изглеждaше.Гaрaнциятa изтичa този месец,тaм е рaботaтa че и дa го опрaвят пaк ще втaсa след няколко месецa,тaм е проблемa....
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
Pat
Само че третия няма да бъде гаранционен..... :) Затова като ти го поправят, продавай го.
И товa е вaриaнт но зaщо трябвa дa нaбутвaм умишлено някой.
Сега може да ти сложат друг панел:) Трябва да ти удължат гаранцията за времето на престой в сервиза, дотук е 1 месец + срока за вторият ремонт.
Дa знaм че ще я удължaт,но не ме успокоявa товa.Aко се появи отново,могa ли дa имaм претенции тъй кaто проблемa е бил нaличен по време нa гaрaнциятa.
Не, гаранционно е бил отстранен. Много си чакал за вторият ремонт, трябвало е още лятото да го занесеш. Сега и едно петънце да се появи, бързо в сервиза. Говори ли със сервиза за евентуална смяна на телевизора, каква е повредата, друг панел? Кой е модела?
Моделa е Сaмсунг 24b301.Съжaлявaм че се зaбъркaх с товa жaлко нещо.Просто го зaнесох в отдел реклaмaции,не съм питaл нищо.
Сещам се още един вариант - да си купи удължаване на гаранцията, но не знам от къде е купил телевизора и дали може след покупката, или само по време на самата покупка се предлага услугата.
Едит: Също така, вариант е да се допиташ, чрез електронната поща до вносителя на марката. Реномираните марки знаят за дефектите в уредите си и държат на своите клиенти. Не са един и два случая на ремонтирана, или заменена техника, дори и след гаранционният срок, както и за щети, причинени по вина на клиента, но представителите на въпросната трябва да държи на клиента.
Това е голяма верига, което увеличава шансовете ти, едно от гореизброените неща да проработи. Опитай и сподели резултатите, но недей да се бавиш :)
Веригата в случая е дилър на конкретната стока, важен е вносителя. Тя си е свършила работата, като е приела рекламацията.
На Техномаркет съм връщал в гаранция 3 пъти тв с изгоряло захранване.След въпрос към сервиза не трябва ли след 3 едни и същи дефекта да ми подменят стоката,отговорът беше ,,не''-четете си гаранциите.Наистина в гаранцията им по спомен пишеше-3 еднакви дефекта не задължават търговецът да смени уреда с нов.Ще ти го ремонтират докато мине гаранцията и после ските намазани и по баира надолу.....
За съжаление има и много такива случаи - да. Нищо не пречи да опита човека да говори с вносителя. Точно за това са и форумите, да знаем резултата и от къде - какво да купуваме, или от къде и какво да НЕ купуваме! Най-добрата и най-лошата реклама е от уста на уста. С въпросната верига аз съм имал проблеми, но те бяха от друго естество
Цитат:
Първоначално публикувано от
pilot
Неравномерната подсветка не се влошава с времето. Има си я още от начало и си седи така, освен ако не се приложи механична интервенция.
След три ремонта на един и същ дефект, продукта се заменя или връщат парите.
Това за трите ремонта ти ли го определяш?