Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
pulsedriverbg
Бюджета е до около 2300 за 55ца. Като и 3д няма да се използва! Иначе не ми трябва Андроид специално, даже хич не ме бърка какво ще е. По горе написах важните за мен неща .... да не се повтарям.
60Hz
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...HD-LED/p/15983
100
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...HD-LED/p/15988
Да добавя, че работата на 100Hz при LCD телевизорите не същата както при CRT(кинескопните) телевизори.
Съвременните 50Hz телевизори са прогресивни по принцип на работа, и няма да забележите мигане както при старите 50Hz-ови кинескопи.
Единственият проблем е бавното опресняване при непрекъснат поток на светлина от дисплея, което заедно със зрителната памет при бързи сцени води до слабо замазване на картината.
Много от производителите за да преодолеят този проблем(зрителната памет от 6ms) прилагат мигаща подсветка.
Нещо интересно е много абстрактно...тестваш и избираш. Нов модел 55" и 100хц VA панел за тази сума е трудна работа в момента...Филипс 7101, но е с IPS панел. Което не е лошо, въпрос на приоритет и вкус.
А, какво му има на 55H6500?:)
55JU7000 е от миналата година, разходи се до Варна и го виж. Ако ти хареса, ще ти го пратят...може и отстъпка да дадат, ако е мостра...
hristoslav2 Под 55ца е изключено да се вземе тъй като в момента се използва 47ца и не е достатъчен. Гледа се от около 6м и даже се търсеше 65, но предвид огромната разлика в цената ...отпада. Благоодаря за предложенията! Ще се помисли още малко и ще видим какво ще е решението. Но като гледах Самсунга с ръчни настройки сякаш даже се виждаше по малко насичане на картината ....
Нищо му няма на 55H6500....страшно съм доволен от него и ми харесва на 100% това което виждам след като въведох и настройките за калибрация от един сайт. Също се радвам и на едно LG LH5000 което все още ми харесва как се вижда също. Новия ТВ ще е за брат ми :) Старите съм ги избирал с помощта на форума за което съм благодарен та търся помощ и за новия.
Колега би ли споделил кой е сайта с настройките ?
Здравейте,
можете ли да препоръчате 40 или 42 инча Тв максимум до 1000лв, като не държа да е 4к. Бих искал да има мултимедиен плеър, wi-fi и стойката да е в средата, а не 2 крачета в края :)
Този http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...HD-LED/p/15973 в момента е 999лв. и е сравнително читав. Плеъра чете почти всичко.
И аз търся нещо 32 или 40 инча, като най важното което искам е да може добре да се дублира екрана от телефона на телевизора /предимно от телефон Сони Z серия/. Преди време го тествах на един телевизор сони, който не беше смарт но поддържаше тази функция.
Може ли да препоръчате нещо изтествано и добре сработващо се с телефони сони. Бюджетът ми е 600лв и малко ;-)
Вариант ти е всеки смарт тв. 32" на Сони вариант е 32wd600
2х5w звукът добре ли ще е колкото да чувам, след като децата се надвикват ;-)
и това:
Телевизор LED Smart Android, Philips, 32"(80 cм), 32PFH5500/88, Full HD - eMAG.bg
вариант ли е ако някой ползвал да сподели?
Цитат:
kasy3
Мой колега си взе филипса... За сега е доволен. Иначе за звука... Тествай на място
Цитат:
Сидеров
Мой колега си взе филипса... За сега е доволен. Иначе за звука... Тествай на място
По специално ме интересува как се справя с споделянето на екрана от мобилното устройство!?
И дали има такива телевизори, които да не са смарт, но да подържат това споделяне на екрана и евентуално ако се сещате за конкретни модели.
Взимаш един chrome cast и стария ти тв става
Цитат:
Сидеров
Взимаш един chrome cast и стария ти тв става
Да и това го мислих, но стария няма HDMI и ще се купува нов. Разликата в това, ако купя не смарт със chrome cast е малка, а друг е въпроса дали ще е по-добре от вграденото.
Хвалят го много, което ме кара да мисля, че може да е и по-добро от вградения вариант.