Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
То щото Sony и останалите марки ги проектират и произвеждат в центъра на Токио (Акихабара) и Сеул.
Както е тръгнало "разведряването" с НДР Корея, скоро ще се радваме да пише Made in P.R.C.!
Както едно време бяхме щастливи да пише made in Singapore or Malaisia.
Един приятел бачка в Техно***** и ми е казвал, че за 6 години от както бачка там имат върнато само 1 Сони, а Филипс са 80% от върнатите. Досега само Панасоник казва, че няма върнато.
Изпратено от моят RNE-L21 с помощта на Tapatalk
Цитат:
masajoro
Един приятел бачка в Техно***** и ми е казвал, че за 6 години от както бачка там имат върнато само 1 Сони, а Филипс са 80% от върнатите. Досега само Панасоник казва, че няма върнато.
Изпратено от моят RNE-L21 с помощта на Tapatalk
Интересно. А колко вестелки са върнати?
Цитат:
Gena_bs
То щото Sony и останалите марки ги проектират и произвеждат в центъра на Токио (Акихабара) и Сеул.
Както е тръгнало "разведряването" с НДР Корея, скоро ще се радваме да пише Made in P.R.C.!
Както едно време бяхме щастливи да пише made in Singapore or Malaisia.
Kитайските и Турските тв неможе да ги сравним по никакъв начин с Сони Самсунг Панасоник колкото и на тях да им падна качеството сравнение с едно време.
А има ли информация това на базата на какви продажби на съответните марки?
Защото едно е да са продадени 100 примерно и 5 да са върнати, а съвсем друго - 10 продадени и 3 с проблеми.
Въобще за оценка на надеждността си трябва коректна статистика, която включва и причината за връщане. Пример: фабричен дефект, някакъв технически проблем, разочарование от картина или други параметри, както и неправилна експлоатация. Това последното включва "убиването" на телевизора при неправилен upgrade на firmware.
Не мога да направя сравнение между японските, корейските и китайските марки. Просто защото водещите фирми на последните не са представени на нашия микроскопичен пазар. А техническите характеристики на хартия отдавна за мен са груба ориентировка за качеството на изделието. Колкото до турските - еми поне се стараят хората. Даже мисля, че се развиват доста добре. Заводът в Маниса е един от най-модерните в нашата част на света. За разлика от "предприемачите" в нашата страна, които загробиха почти всичко в областта на технологиите.
Говорим за Китайски и Турски компании които взеха Японски марки и ги унищожиха вкл. и Филипс.
Цитат:
sony 1
Kитайските и Турските тв неможе да ги сравним по никакъв начин с Сони Самсунг Панасоник колкото и на тях да им падна качеството сравнение с едно време.
Много от частите приложени в японските и корейски марки са произведени в Китай, Тайван, Малайзия, Индия
Цитат:
hristoslav2
Много от частите приложени в японските и корейски марки са произведени в Китай, Тайван, Малайзия, Индия
За марковите телевизори качествата са различни.
Както са например Леново разни Смартфони са по разни лицензи и качествата са високи.
Но за бившите Японски марки и Филипс там качеството е най ниско.
А мислите ли, че телевизорите от същия клас на Samsung или LG са по-подходящи? Засега съм се спрял на Sony-то, но малко се замислям понеже изчетох коментари, че Андроидът забивал често, а и телевизорът давал проблеми с приложението на HBO GO.
Цитат:
svetlioddd
А мислите ли, че телевизорите от същия клас на Samsung или LG са по-подходящи? Засега съм се спрял на Sony-то, но малко се замислям понеже изчетох коментари, че Андроидът забивал често, а и телевизорът давал проблеми с приложението на HBO GO.
Андроидът няма hbo go
Цитат:
Сидеров
Андроидът няма hbo go
Да, четох, че се инсталира по начин не от официалния магазин и на различни хора приложението давало различни проблеми.
Аз и на LG OLED не мога да подкарам HBO GO. Ползвам външен андроид бокс, chromecast или screen share..
Цитат:
svetlioddd
Нямам никакви забивания, ползвам и HBO GO никакви проблеми вече 10месеца.
Не знам какво трябва да се направи за да забие Андроида ;)
,
Ако се търсят начини да забие 100% ще се намерят, разумно ако се употребява никакви проблеми, личен опит.
Здравейте търся 65'' 4К до 2800лв. ще е вързан с 10м кабел за пс не е важно смарт функциите какви са ще е включен и допълнителен тунер за сателит .
В момента съм с 50'' плазма Panasonic st50 ..
Бихте ли ми препоръчали марка и модел благодаря предварително.
Mерси hristoslav2 фен съм на панасоник но нещо не намирам правилния , samsunga не е моята марка Sonyto ми харесва пропуснах да кажа че трябва е от технополис..дано не е реклама не за друго а защото гаранционно имат да ми дават около 400лв. гелам там цената e 3100 на Sony KD65XE8577SAEP
Не е проблем 100-200лв на пред на зад в цената гледам и този панасоник PANASONIC TX-65FX700E 4K Ultra HD LED