Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Здравейте,
понеже от доста време не съм се интересувал и съм изтървал последните попадения. Предлага ли се нещо в размер 37-40 инча с IPS матрица или друга адекватна матрица /не TN или подобна/?
Предпочитания имам към Panasonic, но най-вече държа на матрицата.
Преддлага се - VA. IPS търси от 42" нагоре.
Цитат:
Първоначално публикувано от
deian
Може ли предложения?
Бюджет?
Panasonic CS630
Цитат:
djzmei
Здравейте, бихте ли казали някакво мение за този телевизор.Рових във форума но не намерих кой знае колко.Заслужава ли според вас парите и евентуално за около тези пари има ли нещо по добро така да се каже.Държа да е 55 инча защото ще се гледа от около 3-3,5м.Ще се пуска на него xbox 360 и филми 3д от някакъв външен носител главно, разбира се ще се гледа и телевизия със сателитен външен применик.Ще се радвам ако помогнете за избора ми но много ме кефят тези извитите но все пак ако кажете че не си заслужава ще избереме нещо друго.Благодаря ви предварително.
LG 55EA970 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
LCD / LED телевизори | LG 55UG870V, 55" OLED 3D Curved Ultra HD 3840x2160, Smart, DVB-C/T2/S2, HDMI, USB3.0, Wi-Fi, WiDi, DLNA, Cinema Screen, Metal Titan | JMTechnologies Ltd - онлайн магазин 4K OLED
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-L...3D-LED/p/16235 същия в Технополис
Не се търсят никакви Smart възможности, 3D не е задължително. Ще го гледат само като обикновен ТВ на цифрова кабелна.
Търси се хубава качествена матрица и удобно меню.
600-700 лв са ми казали.
Може да се слезе и на 32'', ако за тези пари няма хубава матрица в размера около 40.
Гледам, че LG имат IPS матрици в тези размери. ОК ли са?
Цитат:
hristoslav2
При този диагонал няма да забележиш разлика.
В Събота взех UE-40JU6440. Справя се отлично със SD канилите. HD-то е ясно, като на всеки нов телевизор се вижда добре. Не съм го разглеждал все още. През седмицата ще дооправя настройки и да ги видя тея смарт функции струват ли нещо или е само пушилка.
Блаодарение на форума направих избора си. Не само с тази тема. Има много написано и си струва да се чете :)
При бърз преглед установих, че в този размер (32-40) IPS матрици влагат LG. Моля за мнение относно следните модели като качество:
lg-32lb561b
lg-32lb561u
lg-32lf561v
Според мен ще изпълняват предназначението си, не знам като качество и дефекти как са сравнено с идентичен клас Panasonic.
Не мога да изкажа мнение за 32"...отдавна не съм разглеждал тв с такъв диагонал.
Първите два са еднакви с единствена разлика - тунерите
U - HD Ready 1366 x 768 / DVB-T/C/S/S2
B - HD Ready 1366 x 768 / DVB-T/C
третият е
V - Full HD 1920 x 1080 / DVB-T/T2/C/S/S2
Цитат:
OwnerTDI
В Събота взех UE-40JU6440. Справя се отлично със SD канилите. HD-то е ясно, като на всеки нов телевизор се вижда добре. Не съм го разглеждал все още. През седмицата ще дооправя настройки и да ги видя тея смарт функции струват ли нещо или е само пушилка.
Блаодарение на форума направих избора си. Не само с тази тема. Има много написано и си струва да се чете :)
Честито и дълго да му се радваш :Drinks:
Здравейте на всички. Днес отидох до технополис да разгледам предложените модели:
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...3D-LED/p/15468
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3D-LED/p/16064
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3D-LED/p/16066
чесно казано мисля, че панасоник най ме устройва като цена и качество... та въпроса ми е т.к. продавачът ми предложи следния модел LG 49UB850V Отзиви | LG Electronics България, като по- добър от панасоника. Моля за още предложения в ценовия клас до 2000 лв и да разбирам ли че за тези пари до 50" тоя Панасоник и двете Сонита са с най- добри параметри?
п.п. мога да кажа че бях впечатлен от картината на този модел: http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3D-LED/p/12094
Цитат:
hristoslav2
Първите два са еднакви с единствена разлика - тунерите
U - HD Ready 1366 x 768 / DVB-T/C/S/S2
B - HD Ready 1366 x 768 / DVB-T/C
третият е
V - Full HD 1920 x 1080 / DVB-T/T2/C/S/S2
Да, това ясно. Въпросът е по-скоро достатъчно добро ли е LG с IPS панел /тези серии/ или е по-добре Panasonic, пък макар и с *VA матрица? За LG-тата четох за проблем с оставащи на екрана образи (бели линии)... хубави ли са им IPS панелите?
Ти какво най-добро би предложил 32" за около 600 лв, ~40" за около 800 лв. Не се търси 3Д, Смарт и т.н., обикновен телевизор.
Цитат:
Ivkost
Според мен си спретни една флашка с тестове и на място в магазина действай.Провери как е със субтитрите панасоника,че миналогодишните бяха супер дребни без възможност за увеличаване размера,иначе 5г гаранция блазни.И мен така ме впечатли самсунга ,не само със картината,менюто,екстрите и възможностите,беше точния телевизор за мен.Една година го ползвам и немога да кажа лоша дума.Има телевизори за всяко Око ,пожелавам ти успех в избора.
Ps. Вземай повече инчове,винаги малеят :D
deian@
Виж този - VA панел.
Здравейте,трябва да купувам на леля ми /63 г. / телевизор до 550 лв.Ще се гледа предимно мач/колкото и странно да звучи/ и новини на цифрова телевизия.Екстри не са нужни.Харесах във форума SAMSUNG UE-32H5000 LED но има само мостри.