Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Да ,просто приятеля ми казаха,че
https://edigital.bg/led-televizori/l...tm_term=648289 е миналогодишен модел и бил изчерпам,той ми предложи този Филипс,не знам дали има значение ...той ми предложи PUS7304 ,а това,за което си писал е PUS7354.
От друга страна всеки,който говорих (включително и майсторите ТВ техници) ми казаха да бягам от Филипс-даже забранено .Та затова и реших още веднъж да се допитам тук .
Здравейте. в другата тема никой не откликва, затова поствам и тук. Предстои ми покупка на ТВ 65'' . Бюджета е 1500-1600 лв. маааакс.(от Унгарците не съм склонен да поръчвам). Основно ме интересува качеството на картината. Като цяло съм фен на LG и в момента съм с LG 55SK8100, който е със 100Hz и покрива изискаванията ми на 100%. Наясно съм, че за този бюджет и размер 65'', новия телевизор по-скоро ще е по кофти е сегашния ми. Но новия е за вила и няма да се гледа ежедневно, а само уикендите. Основното ми притеснение, е в размера на екрана и дали няма да дава кофти картина, като ще се гледа с fusion приемник. За сега съм се спрял на LG 65SM8050, който при Румънците с някви ваучери пада до към 1500. Дали обаче ще дава прилична картина при 65 инча ( поне сравнен с моят LG 55SK8100). И последно - покупката ми не е спешна.
Отиди до някой магазин и виж картината.
Цитат:
Deyan Stoykov
Здравейте. в другата тема никой не откликва, затова поствам и тук. Предстои ми покупка на ТВ 65'' . Бюджета е 1500-1600 лв. маааакс.(от Унгарците не съм склонен да поръчвам). Основно ме интересува качеството на картината. Като цяло съм фен на LG и в момента съм с LG 55SK8100, който е със 100Hz и покрива изискаванията ми на 100%. Наясно съм, че за този бюджет и размер 65'', новия телевизор по-скоро ще е по кофти е сегашния ми. Но новия е за вила и няма да се гледа ежедневно, а само уикендите. Основното ми притеснение, е в размера на екрана и дали няма да дава кофти картина, като ще се гледа с fusion приемник. За сега съм се спрял на LG 65SM8050, който при Румънците с някви ваучери пада до към 1500. Дали обаче ще дава прилична картина при 65 инча ( поне сравнен с моят LG 55SK8100). И последно - покупката ми не е спешна.
Едва ли ще сгрешиш. Единственото нещо е че, не 100 Hz за този размер и пари..., но едва ли ще видиш разлика. Има си всичко вкл. и Magic Remote а то вече в раздела на Sony цяла тема са му отделили. Много е удобно.
A ако няма магическо дистанционно от евтина пластмаса си купуваш по-красиво такова за 10 долара.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
@okean не ги слушай тия врели-не-кипели за Philips телевизорите. Пълни глупости! Отиди и виж с очите си за какво става дума относно картината. Аз ползвам от дълги години различни серии модели на Philips и всичко е ТОП. От всички марки днес само Philips и Sony стават като цяло: картина, 100% читав ъпскел при всякакъв сигнал, функционалност и поддръжка, цена/качество при размерите. Предварително не се манипулирай от различните коментари. Очите ти ще познаят коя е марката. Успех!!!
Трудно може да се убеди, че точно Philips е марката, но нека отиде и види, щом трябва. ;) Те Philips една LED крушка не могат да направят като хората пък какво остава за други уреди...
Цитат:
DOLBY VISION 4K
@okean не ги слушай тия врели-не-кипели за Philips телевизорите. Пълни глупости! Отиди и виж с очите си за какво става дума относно картината. Аз ползвам от дълги години различни серии модели на Philips и всичко е ТОП. От всички марки днес само Philips и Sony стават като цяло: картина, 100% читав ъпскел при всякакъв сигнал, функционалност и поддръжка, цена/качество при размерите. Предварително не се манипулирай от различните коментари. Очите ти ще познаят коя е марката. Успех!!!
Някой модератор да изтрие въпросния пост, че ще вземе някой да се върже и после ще псува форума.
Филипс, преди TPvision, имаха картина и качество, конкуриращи, дори надминаващо Sony. Имам такъв от 2012,работи безупречно..
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
И аз съм много доволен от Philips-a от подписа ми. Много бавна операционна система но картината много ми допада въпреки най-ниския си клас. За всичките години работа не е мръднал.
Цитат:
Сидеров
Но вече нямат нищо общо :D
Нямам наблюдение върху Сони и Филипс в момента, гледам 55 инч Loewe 4k(хола за гости) ,43 инч Philips в другият ми хол(личният) и 32 инч LG в кухнята... И трите бачкат идеално, като скапаните програми се виждат най-добре на най-малкият... Мога да предположа, че Loewe не е по-зле от другите скъпи марки... П. С. Loewe ми е подарък от систъра и зета чужденец-да не помислите, че съм заможен, само нает бачкатор съм... Но не в Бг..
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
Philips правеха много качествена техника.Лично съм ползвал един CRT телевизор дълги години без проблем. Едно тяхно домашно кино...много качествена звук в продължение на 15г.и го подарих накрая.С колони от дърво което и звучеше супер.Много добри Аудио продукти правеха с доста иновации , но и цената им беше добра. Мисля че те бяха първите ,които започнаха да вграждат D-class цифрови усилватели. Малко след това и Sony се появиха с техния S-master. Но сега незнам как са за LCD...май се оплакват от бавна операционна система. Направиха много добри OLED модели на много добри цени. Philips/AVENT,някой спомена , е бранд от поне 10...12 години когато децата бяха малки. Поналожиха се с Ambilight което не е за пренебрегване, доказано е че, когато има осветеност зад екрана натоварването за зрението е по-малко, а и картината изглежда по-контрастна.. Но и това сега прави с LED лента за 5 долара.Прди слагахме Т5 лампи за задно осветление и пак ставаше супер.
- - - - - - - - - -
Style..
Иска ти се ама,не. За пореден път заблуждаваш хората с някви китайски измислици тип....пробваш ако стане и докато работи.
Кажи де, кажи кое е измислица. КОНКРЕТНО. Че дистанционното на елжито е от евтина пластмаса или че има много евтини дистанционни, които са по-добри? Дай конкретни аргументи. Коя е тази невероятна функция дето другаде я няма? Иначе за пореден път доказваш, че си един ла-ла-джия.
Иначе говориш за китайски неща и в същото време хвалиш лед лента за 5 долара.....
Тъжна история.
ЛЕД лентата за 5 долара върши работа, но не си сменя цветовете спрямо картината....
Има и такива де, но не са 5 долара.
Аз от Филипс също съм се отказал. 2-3 неща съм имал, все дефект дават. Но може да е до късмет. Макар че рядко ми се развалят неща.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Цитат:
okean
...той ми предложи PUS7304 ,а това,за което си писал е PUS7354.
От друга страна всеки,който говорих (включително и майсторите ТВ техници) ми казаха да бягам от Филипс-даже забранено .Та затова и реших още веднъж да се допитам тук .
Разликите са в стойката, цвета на рамката и дистанционното
7304, 7334, 7354, 7394 (Android TV) - The ONE to watch