Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
radoi
Ако взимаш C гледай партидата да е от юни месец, ако е 706 да е от август. Последната партида на 706 е с по - бърза памет и дъното е по различно..Като цяло това им е най -търсения и продаван тв от бюджетните Оледи и конкурент на А13 с разликата, че единия е 60 а другия 100 херца, а Лг си решиха проблема с прегряването на C с новата им партида от Юни.
Успех с покупката
Поздрави,
Източника на тази сервизна информация?
Philips 706 е конкурент на LG B1
Цитат:
bigchicken
...
В оня голям, с червено магазин ...
Ей, ама и един разказвач си ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...036798ce7a.jpg
Въй, те всичките верно! :) Ами не съм чел правилата на форума, та затова… Ама то разлики между тях дали?
Сега па се зачудих наистина дали 65” 706, или 55” C1 :) Щото направих грешката да зяпам тема, в която се говореше за тези неща, рзмерите… По-голям по-нисък клас, или…
Спирам да се чудя на глас във форума, че вече се повтарям и досаждам… :)
По-големия винаги е по-добре!
Цитат:
bigchicken
Е нали каза, че 65” 706 не си струва, а аз нямам желание и възможност за 65” C1 ;)
Нямате възможност за C1 65, така поставено по-големия диагонал ще има превес.... не изкривявай думите ми....
При еднакъв диагонал категорично C1
Еми ето, щом по-големия диагонал, пък ако ще и 706 да е, е по-добре, значи 706 е достатъчно добър дори и на голям диагонал, камо ли на по-малък ;)
А без изкривяване на нищо, чуденката ми доста по-горе, когато стана дума за 65” 706 беше, дали 55” С1 за 2000, или 65” 706 за 2100. Ще ми е малко по-трудно с мястото, но ще се справя :)
Само амбилайта няма да е ОК, защото от едната страна ще свърши в шкаф, а от другата страна свършва стената, защото помещението е Г образно и стената завива назад. Но съм под наем, та в переспектива… :)
Взимайте каквото искате, щом не вярвате на написаното.....
C1 е по-добрия телевизор да не говорим че е голяма вероятността да е с EVO панел.....
Хайде сега се замислете как 65" диагонал ще е на цената на 55-ца?
Ама не е така, аз внимателно чета написаното, просто срещам противоречия, които уточнявам. Иначе е ясно, че С1 е по-добрия. Не е с ЕVO панел.
Та въпреки, че е по-добрия, ниския клас на Филипс е достатъчно добър, за да се избере заради по-големия размер? При една и съща цена и финасовите рамки, които си поствям. Правилно ли разбирам? :)
- - - - - - - - - -
Намаления в Емаг Филипс 55”706 го отнесоха като куцо пиле домат. Сутринта пишеше 3 бройки, по обяд вече го няма.
Нормално, няма друг адекватен OLED на 1599 лева
Цитат:
bigchicken
Да, това е ясно. Питанката беше, това, с което Филипса изостава дали би се усетило реално при ползване.
Различен клас ОЛЕД са, еквивалента на С1 за Philips по скоро ще е Philips OLED806. 706 трябва да се сравнява с B1.
Цитат:
bigchicken
Ама не е така, аз внимателно чета написаното, просто срещам противоречия, които уточнявам. Иначе е ясно, че С1 е по-добрия. Не е с ЕVO панел.
Та въпреки, че е по-добрия, ниския клас на Филипс е достатъчно добър, за да се избере заради по-големия размер? При една и съща цена и финасовите рамки, които си поствям. Правилно ли разбирам? :)
- - - - - - - - - -
Намаления в Емаг Филипс 55”706 го отнесоха като куцо пиле домат. Сутринта пишеше 3 бройки, по обяд вече го няма.
Нормално, няма друг адекватен OLED на 1599 лева
Защо си мислите че 3 бройки в електронен магазин са много???
Да, да, теорията е ясна. В рвлността, при ползване е чуденката. Бих ли открил разлика, реална.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Dominator
Защо си мислите че 3 бройки в електронен магазин са много???
Не съм изказвал твърдение за такова мислене, казах, че както имаше, сутринта изписаха три и сега няма. Най-вероятно не са започнали с четири бройки, та вървят си телевизорите :)
Аз в случая бих избрал по-големия размер. Едва ли при всекидневно ползване ще се усетят толкова минималните технологични разлики между двата модела, но разликата между размерите ще е осезаема.
Цитат:
bigchicken
Да, да, теорията е ясна. В рвлността, при ползване е чуденката. Бих ли открил разлика, реална.
- - - - - - - - - -
Не съм изказвал твърдение за такова мислене, казах, че както имаше, сутринта изписаха три и сега няма. Най-вероятно не са започнали с четири бройки, та вървят си телевизорите :)
Чисто като сурови параметри на панелите, еквивалента на Филипс с този на ЛГ , примерно B1 vs 706 и C1 vs 806 ще са почти еднакви, макар че някои ревюта показват че филипса уш малко по ярък има по голям обем на цветовете, главната разлика че дойде чисто от софтуера и обработката на изображението и броя на HDMI 2.1.
https://i.ibb.co/xgX1H0b/Screenshot-367.png
https://i.ibb.co/tzfrL6d/2.jpg
https://i.ibb.co/QJG7YL4/Screenshot-368.png
Също дали е важно с каква ОС идват телевизорите като функционалност WebOS vs Android.