Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Искрено благодаря. Телевизора си го пече слънцето ежедневно зиме и лете. Проблем при OLED е загряването от слънцето ли? Телевизора го пече в гръб, по екрана никога не попада слънце. Това проблем ли е за OLED?
Като че ли имам симпатии към Самсунг най-много. Каква е разликата между QN95B и QN90B, че да има 800 лв разлика?
Цитат:
garyhobson
Искрено благодаря. Телевизора си го пече слънцето ежедневно зиме и лете. Проблем при OLED е загряването от слънцето ли? Телевизора го пече в гръб, по екрана никога не попада слънце. Това проблем ли е за OLED?
Като че ли имам симпатии към Самсунг най-много. Каква е разликата между QN95B и QN90B?
QN94B поддържа 144hz сигнал и има така наречения Оne Connect box , или с други думи всички входове и кабели за изкарани в специален външен бокс/кутия, а към ТВ-то свързваш само един тънък кабел и на практика все едно няма кабели около и в ТВ-то, но всичко друго е 1:1 дори според RTHING QN90B е малко по добър, но според мен са 1:1 като производителност.
https://i.ibb.co/9yZBrjR/Samsung-QN95-B-8-large.jpg
ОЛЕД-а няма проблеми със слънцето, просто сравнение с LCD телевизорите от висок клас, не са достатъчно ярки ! Примерно QN90B е над два пъти по ярък от НАЙ яркия ОЛЕД на пазара.
Високите температури, са проблем за ОЛЕД-а. Разликата между QN95B и QN90B е по-добрият процесор на първия, съответно по-добра обработка на картината. Звука на QN95B, също е по-добър.
Цитат:
garyhobson
Здравейте, след 13 години вярна служба, мисля че е време да заменя Sony 40EX500 с нещо по-модерно. Търся 50 или 55 инча, все още не съм решил. Бюджет като цяло няма, искам наистина качествен ТВ, разбира се колкото по-евтино по-добре. Примерно нещо между 2 и 3 хиляди, но и нагоре да е стига да си заслужава. Моля за съвет и за матрицата, да бъде ли OLED или не. Стаята е южна и е доста светло. Ще се ползва основно за телевизия и филми от лаптоп през ХДМИ. Основното, което ми е важно е картината/панела и бързината на работа (побърквам се от бавни менюта). Благодаря за предложенията на всички.
След EX на SONY ти желая успех в избора - да не се окаже , че сонито има по-хубава картина.Весели празници...
От кого от S........Няма такава опастност,Весели празници и от мен, Бог да пази Самсунг.
- - - - - - - - - -
От кого от S........Няма такава опастност,Весели празници и от мен, Бог да пази Самсунг.
Поръчах си 55qn85a вчера - модел 2021 и то разопакован за 1500 лв след дълго неспирно мрънкане от страна на жена ми, че сегашния 65" и идва твърде голям и я напряга ( уж размера има значение, ама иди я разбери :д)
Чудех се между този и qn90b , но прецених,че не си заслужава разликата от 1000 лв.
Това ми е първият разопакован,който взимам, дано няма фалове.
Сегашният 65qned913 ще замине към олх - замина у приятел.
Има един лаф,Кефа цена няма,дано всичко да е наред и да си доволен,весело посрещане:)))
Йоери Геуцкенс с предложение за промени в дистанционните управления
https://www.uei.com/blog/army-of-apps
Тази сегашната глупост с отделен спонсориран бутон за всяка стрийминг услуга...не им се вижда краят. SVOD услугите вече са 10 в някои региони.
Цитат:
hristoslav2
Йоери Геуцкенс с предложение за промени в дистанционните управления
https://www.uei.com/blog/army-of-apps
Тази сегашната глупост с отделен спонсориран бутон за всяка стрийминг услуга...не им се вижда краят. SVOD услугите вече са 10 в някои региони.
О, да, виж това на Hisense U8HQ e "малко" абсурдно :
https://i.ibb.co/P1hxGtZ/IMG-20230102-014158.jpg
1 Прикачен файл(ове)
да ме прощава ама за мен това е най-удобното и функционално, с което съм работил - даже търсих в новите модели нещо по-добро но не открих за съжаление
Ами streaming услугите са "спонсорирали" са производството на китайските пръчки.
Пак добре, че не е обратното, като при "сертифицирането" на автомобилните течности и рекламните лепенки по бялата техника. Там производителите на техниката си плащат за етикетите.
Аз като дългогодишен ползвател на Панасоник също съм за техния "прочит" на дистанционно :)
Сега се "боря" с едно на Филипс - е няма такава идиотия ;), сложили два бутона за меню/опции, ама за настройките трябва да кликаш още няколко пъти докато ги достигнеш (там пък пак си няква тяхна си идиотия ;))... На всичко отгоре тоя дето уж е по-полезен и по-бързо стигаш до настройки го завряли най-отдолу вдясно с един "+" отгоре нарисуван ;) . Принуждават те да създаваш списъци с "любими", за да може да си подредиш каналите :029:... ма не могли да турят един бутон за директно избиране на "любимите" списъци...
Подходът за приложения при Панасоник (поне в предишните модели, че сегашните не ги знам) и ЛГ за мен е най-добър - или обособен бутон/бутони за най-използваното/ите приложение/я, или присъединяването на приложения за бърз избор към цифровите бутони.
Цитат:
svetlio1
Аз като дългогодишен ползвател на Панасоник също съм за техния "прочит" на дистанционно :)
Сега се "боря" с едно на Филипс - е няма такава идиотия ;), сложили два бутона за меню/опции, ама за настройките трябва да кликаш още няколко пъти докато ги достигнеш (там пък пак си няква тяхна си идиотия ;))... На всичко отгоре тоя дето уж е по-полезен и по-бързо стигаш до настройки го завряли най-отдолу вдясно с един "+" отгоре нарисуван ;) . Принуждават те да създаваш списъци с "любими", за да може да си подредиш каналите :029:... ма не могли да турят един бутон за директно избиране на "любимите" списъци...
Подходът за приложения при Панасоник (поне в предишните модели, че сегашните не ги знам) и ЛГ за мен е най-добър - или обособен бутон/бутони за най-използваното/ите приложение/я, или присъединяването на приложения за бърз избор към цифровите бутони.
O да, Philips чупят тъпомера що се отнася до менюта, настройки и UI .
Здравейте, ще ми помогнете ли да си избера телевизор?
Сега съм на 47 инча и искам поне 65. Основно ще се ползва да се гледа full hd и 4k съдържание. Атмоса е задължителен. Долби вижън евентуално, в момента нямам от къде да го пускам, но новите телевизори си го стриймват, а аз ползвам стрийминг услуги чат-пат. (В момента най-калпавата евър е skyshowtime...). Текущия ми сет си пуска без проблем 4к с стандартен hdr и вади и декодира atmos, ако е наличен.
Много ме притеснява, че масово в ниския и средния клас са станали с VA панели, а аз съм почитател на IPS.
Засега съм харесал много hisense 65u8gc, като при него ме притеснява, че някъде пише, че е с ips, някъде с va. HDMI са 2х2.1 и 2х2.0. Локалния дайминг явно е уникален в този ценови клас при този. 1000 кандела, другите като ги гледам са по 500, определено ще помагат за hdr-а.
Другото което съм харесал е tcl 65c735 и 75c635 - тука няма прошка с операционната система, google tv е прекрасна, но панела е va. FreeSync при 735 и сензора за светлина, който служи и на vision iq са приятни допълнения. 635 е с отлична цена, но и при двата имам опасения за качеството на картината - ъглите и цялостното цветопредаване, е предполатам поне черното ще е ок. :D
Sony 65x85j и x89j не съм сигурен дали не са един и същи модел. Имат vrr, google tv и ясно е написано че поддържат освен и атмос, и dts (вероятно MA), а поне x85j (а може би и другия) са va, което ме отблъсква в комбинация с цената. 65x85k май няма голяма разлика с другите.
Разгледах и разни lg, qned и nano, но и при тях ме притеснява операционната система и доста уклончивото описание в официалните им спецификации за поддръжката на долбитата, атмоса е тактично изпуснат, но вероятно си го поддържат.
Намерил ли съм подходящите модели в ценовата рамка с най-добри цветове за филми и сериали или има други?
не знам защо VA панела се смята за по-ниско качествен от IPS - аз имам (старо) Сони с VA панел и е с поне 2 пъти по-добра картина от наследника му с IPS. Знам това защото след личното ми настояване да се вземе като моята 85 серия на Сони ходих да го инсталирам и бях разочарован от това "огледало"