Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
lazarus18
Може ли предложение за 42-43 инча LED телевизор?
Ще бъде за родителите ми и честно казано не ми се задълбава в настоящото положение на актуалните модели.
Тяхното изискване е само да има Смарт функции. :-)
Аз добавям да е със 100hz матрица, по-голям ъгъл на виждане, че гледат от две места и да е достатъчно ярък за гледане в доста светла стая.
Мислех да им дам моя, но не искат толкова голям размер. Да им се чуди човек.
Не каза за бюджета ! Иначе в този размер.. ярък .. и хубав.. не знам, трудно нещо по хубаво от
Телевизор Samsung 43QN90B, 43" (108 см), Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Neo QLED, Клас G - eMAG.bg : 1799 лв
Иначе има малко по евтини OLED телевизори C2 примерно е със стотина лева надолу, но той не е толкова ярък .
Цитат:
AntrAcsA
Да, пропуснах бюджета.
Щеше ми се да е нещо под 1500. Може и малко повече, че ползвам отстъпки някакви.
Гледах го точно модел на Самсунг. Освен, че идва скъп за тоя размер не знам как е с ъглите на виждане.
43" на Филипс не става за него - супер малък ъгъл, иначе е 1100лв в емаг
59" ЛГ-та са също с малък ъгъл.
43X65K или J може да потърси - по-евтин е от Самсунг-а и мисля, че бяха с по-добър панел от Филипс-а (с по 8 домейна на червения пиксел)
Малко се губи смисъла от 42" (освен ако няма физически място за по-голям)
https://www.emag.bg/televizor-lg-ole...ka-foto-gaming
Цитат:
lazarus18
Да, пропуснах бюджета.
Щеше ми се да е нещо под 1500. Може и малко повече, че ползвам отстъпки някакви.
Гледах го точно модел на Самсунг. Освен, че идва скъп за тоя размер не знам как е с ъглите на виждане.
Ще се вижда добре, има си специални покрития и екстри за подобряване на ъгала на виждане до колкото знам , все пак е флагмана на Самсунг за 2022-ра година, но да надхвърля доста бюджета ти, за 1500 лв трудно ще намерим нещо ярко и хубаво и е да е 43"
Тогава може би това : Телевизор Sony LED 43X85K, 43" (108 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100Hz, Клас F - eMAG.bg 1499 лв.
- - - - - - - - - -
Тук вече въпроса е какво дели тези телезори, С какво Самсунг-а е по добър от този модел на Сони, и какво получаваш за тези 300 лв разлика и дали си склонен да ги платиш !?
Samsung QN90B QLED vs Sony X85K Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
QN90B е мини-лед докато X85K е обикновен LCD телевизор който мисля че дори няма локални диминг зони.
QN90B има 4 бр HDMI входа докато X85K 2
QN90B има 2000 nita пикова яркост докато X85K 500-600 nita
QN90B има по добър ъгъл на виждане 7.7, докато RTING са оценили Сонито с коефициент от 5.8
На хартия да, QN90B е значително по добър телевизор, Сони има по добра операционна система, може би по чист панел и може би по добра обработка на изображенията. Вече ти трябва да си решиш :) А може и някой от форума да предложи нещо различно, но поне имаш храна за размисъл.
Сони-то често пада до 1300лв (в момента има разопакован за 1250лв), а имах предвид и ако намери от някъде миналогодишният 43X85J
Цитат:
AntrAcsA
На хартия да, QN90B е значително по добър телевизор, Сони има по добра операционна система, може би по чист панел и може би по добра обработка на изображенията. Вече ти трябва да си решиш :) А може и някой от форума да предложи нещо различно, но поне имаш храна за размисъл.
Точно в rtings са посочили като недостатък малкия ъгъл на Сонито и ниската яркост.
Те го гледат срещу един 3 метров прозорец и през деня си е предизвикателство дори при пуснати пердета.
От друга страна сигурно това Сони ще е по-ярко от сегашния им 37" панасоник LCD, който тогава избрах основно заради добрия ъгъл и матов панел.
lazarus18
https://www.rtings.com/tv/tests/pict.../viewing-angle
Deep Dive into RTINGS.com TV Data
By Peter Palomaki
https://displaydaily.com/deep-dive-i...s-com-tv-data/
Предвижда се доставките на телевизионни панели да спаднат с 2,8% на годишна база за 2023 г., тъй като бавната икономика се отразява на продажбите на телевизори, казва TrendForce
https://www.trendforce.com/presscent...111-11539.html
На човека написал (Е и ) относно SSD му казвам най учтиво че Хардуера (контролери)и чиповете памет ще се използват все по често и в Телевизорите,това е Връзката Е и.
Привет.Търся си телевизор65-70'за всекидневната.Ще се гледа от 3м максимум.Бюджет макс 2000лв.Имам тв бокс и гледам от него,затова операционната с- ма не ми е важна.Важно ми е качеството на картината за които ще се ползва( кабелна от виваком...от тв бокса имам иптв от чужд провайдър,основно спортни които излъчват в ФУЛ ХД( 25f) и в частност футбол основно и някой филм било то от коди или отстрийминг) срещу телевизора има прозорец.Поздрави
lapto
Hisense 65U8HQ
TCL 65C735
SAMSUNG QE-65Q70B
PHILIPS 65PUS8807
Не бяха подредени. Отиди в магазин и ги виж на живо, поискай дистанционно - разгледай менютата и настройките.
Честно казано не ми допадат(има компромиси), но това са моделите, които влизат в бюджета ти.
Цитат:
laptoo
Така подредени в ред ли?Вярно,че всичко вече се прави в Китай и малко съм скептичен към китайските тв.Всички пазарят от там било то матрици и т.н.....
Вашето мнение ми е важно,преди повече от 10г в лед технологията по ваш съвет си взех един панасоник и досега неизмерно ми служи.Поздрави
U8HQ е най добрия телевизор от тук изброените чисто като параметри. НАЙ ярък е с 1500 нита пикова яркост, Мини-лед с 130 локални диминг зони, WIFI 6 и т.н. но проблема е че никъде не може да се намери.. именно защото е евтин и хубав, свършва по бързо от топъл хляб. TCL е ОК но аз лично мисля че малко по добър ще е Самсунга, ако успееш да го намериш под 2000 лв, защото е по ярък.
Q70B има пикова яркост от 590 нита докато PHILIPS 65PUS8807 460 нита, TCL C735 e около 380-400 нита при всеки от тях липсва локален диминг, но тъй като са VA панели имат приличен контраст , но да , за тези пари и този размер, трудно нещо по висока производителност да се намери.