Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
Здравейте отново.
Аз търпеливо изчаках до черния петък, за да видя какво ще е най-доброто което мога да си купя ( Гледам телевизори 65 инча до 2100 лв ).
Бях си сложил в любими да следя следните телевизори:
TCL 65C805
Samsung 65Q80C
Hisense 65 U8KQ
Philips 65PUS8818
Утре ще видя финално как ще са като цени и ще си поръчам някой от тях. Последно питане - според вас кой е най-добрия вариант измежду тези 4-те ?
Май най са ми на сърце:
-TCL-a ( Защото е андройд и май е най-добър като съотношение екстри/качество/цена. Единствено ме притеснява, че е китаец и не е толкова наложена марка, като Самсунга примерно )
-Samsung-a (Защото е наложена и отвърдена марка. Единствено не ме кефи, че е с тяхната операционна система, не с Андройд)
Кой телевизор според вас е по-добър от двата и вие какво бихте купили ? В Техномаркер ме съветват за Самсунга - според тях бил и с по-добра картина, ама аз не съм сигурен. Там нямаха мостра изложена на 805 да го видя реално.
Какво ще ме посъветвате ?
Благодаря предварително за всички !
П.С: Оказа се, че ако си купя TCL 65C805 от Техномаркет, мога да го регистрирам за допълнителни 3 години гаранция. TCL имат кампания до края на годината за определени модели купени от Yettel и Техномаркет:
https://tcl-promotion.com/bg/
И аз като цяло смятам да следя C805 или C845 за утре, но доколкото знам трябва да се търси X2 ревизия. Доколкото разбрах ако е старата ревизия, не е за препоръчване модела. Моля дайте малко повече светлина относно дали x1 също си заслужава като модел. Въпроса ми е ако ми дойде x1 ревизия да го връщам ли?
Цитат:
Първоначално публикувано от
gopetokirilov
И аз като цяло смятам да следя C805 или C845 за утре, но доколкото знам трябва да се търси X2 ревизия. Доколкото разбрах ако е старата ревизия, не е за препоръчване модела. Моля дайте малко повече светлина относно дали x1 също си заслужава като модел. Въпроса ми е ако ми дойде x1 ревизия да го връщам ли?
Разликата е в платформата - мейн борда с проца
https://forum.setcombg.com/tcl-%D1%8...ml#post1059244
В момента 90% от складовите наличности в Европа са още X1
Samsung и Google се обединяват в пространствения аудио формат IAMF, за да съперничат на Dolby Atmos
https://www.hdtvtest.co.uk/n/Samsung...al-Dolby-Atmos
Цитат:
gopetokirilov
Ако от магазина не ти кажат дали е X2, тогава питай куриера какмо пише на кашона. При Х1 отказвата поръчката и готово.
Цитат:
hristoslav2
Разликата е в платформата - мейн борда с проца
Можеш ли да ми кажеш по простичко :) , ще направя ли грешка ако при мен дойде x1 ревизия и я запазя, и каква разлика ще усетя аз като потребител?
Няма да е грешка. Софтуера за момента би трябвало да е еднакъв за C845X1 и C845X2, както и за C745X1 и C745X2
възможни предимства са поддръжка на 4k Dolby Vision@120hz (за игри, вместо само 60hz с x1) и USB3.0 порт
C845X2, C745X2 са на новата платформа, а това според мен означава, че ще имат по-дълга софтуерна поддръжка, като получат и 3 нови версии на Андроид(тези с X1 вероятно ще получат още две версии)
Някоя препоръка да дадете за OLED 42". Не виждам да са ниски цените на 42". В краен случай ако не е OLED нещо друго качествено същия размер.
Ще се гледа от 2-2,5 м.
Цитат:
sppmaster
Някоя препоръка да дадете за OLED 42". Не виждам да са ниски цените на 42". В краен случай ако не е OLED нещо друго качествено същия размер.
Ще се гледа от 2-2,5 м.
Само да допълня, че 42" OLED модели не са толкова ярки като 55 и 65". Причината е поради по-малката излъчваща повърхност - пикселите са по-малки. Това може да се поправи в следващите години с добавката на MLA и в този диагонал панели.
LG OLED42C31LA - го имаше за 1799
https://www.emag.bg/televizor-lg-ole.../pd/DHVR0GMBM/
SAMSUNG QE-43QN90B
Sony XR-43X85K
Philips 43PUS8818
Здравейте.
Какво бихте препоръчали от между следните телевизори?
Hisense U7KQ
Philips 55PUS8518
Philips 55PUS8818
Samsung 55Q80C
Приемам и други предложения.
Благодаря
Изпратено от моят motorola edge 30 с помощта на Tapatalk
Привет на всички. Аз току що купих един TCL 55805 от emag. Цената е ОК - 1199, та си взех и 2 доп. години гаранция, които не знам дали ми бяха нужни, но прецених, че за 130лв не е лоша оферта. Казвам го, ако някой не е видял и има все още налични да се възползва, при положение, че се чуди дали да вземе китаец. Аз изцяло се доверих на мненията във форума, тв-то ще ми е за къщурата в Земен, та се надявам всичко с него да е наред.
Успех и здраве на всички колеги.
Здравейте група, миналата година, благодаряние на вашите съвети на черния петък купих Sony XR55X93J от който сме много доволни, ставнявах го основно с Samsung QLED 55Q80B и избрах Sony-то.
Тази година сменихме апартамента и мисля това Sony да отиде в спалнята, а за хола да взема малко по-голям, 65 инча.
харесва ми Google OS/Android OS-ит и засега основно съм се насочил предимно към Sony, но, ако има нещо по-добро също е вариант, също предпочитам VA матрица, OLED или MiniLED.
Можете ли да ми помогнете с насоки за избора, надявам се да се вместя в 2500лв?
Цитат:
akela
Привет на всички. Аз току що купих един TCL 55805 от emag. Цената е ОК - 1199, та си взех и 2 доп. години гаранция, които не знам дали ми бяха нужни, но прецених, че за 130лв не е лоша оферта. Казвам го, ако някой не е видял и има все още налични да се възползва, при положение, че се чуди дали да вземе китаец. Аз изцяло се доверих на мненията във форума, тв-то ще ми е за къщурата в Земен, та се надявам всичко с него да е наред.
И аз се възползвах на 1200лв. Сега чакаме да видим дали е X2 и ако не е ще се чудим дали да го връщаме. Въпреки, че вчера разбрах че не е такъв голям проблем и да е X1. Може би няма да усетим разлика. Иначе успях да взема и LG C21 на 1700 лв, което също е добра оферта.
Цитат:
akela
За тия пари + допълнителната гаранция има TCL 65c805 в Техномаркет- 1399лв, което мисля е по добрата оферта
Изпратено от моят SM-S916B с помощта на Tapatalk
Цитат:
BateB
За тия пари + допълнителната гаранция има TCL 65c805 в Техномаркет- 1399лв, което мисля е по добрата оферта
Мда, като цяло е по-добра оферта, въпреки, че не видях повече от 24 месеца гаранция. За 200 лв отгоре да вземеш 65 инча мисля, че си заслужава. Само един въпрос за по-голям диагонал няма ли когато гледам само телевизия да е по-кофти от към картина, отколкото ако го гледам на 55-инча? Като цяло усещането. Ще се гледа от 2.5метра.
Благодаря, отказах emag-a. А и видях, че през ТМаркет има нативно 5г. гаранция.