Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
Не ти харесва mini led тв-р,кой да е,а може да ти хареса този?
https://www.displayspecifications.com/en/model/e3ef2a52
С бързото търсене се отвори друг подобен номер,но дори не ми се търси.Няма как да е много различно.
Пробвай,може и да ти хареса,особено като чета как описваш херци(кой не поддържа 100hz?),DV(има колкото искаш филми.....HBO,NETFLIX....ама) и др. второстепенни неща ,а дори не казваш има ли по добър контрасти от там по-голяма дълбочина и цялостно по-добра картина. Очевидно форумите и клипчетата са ''заразно зло'' и е трудно да се видят неща които вадят очите,а се търси под вола теле(телета).
p.s. Всъщност тук много форумци използват телевизорите си не за телевизия ,а главно за игрички.За тях не знам.
Както им се хареса,Но е хубво да си пишат в тема ''тв-р за игри'',а не в тази.
И дали си заслужава да търсиш 100hz за твоите нужди няма как да ти кажа,но не мисля,че има хубав тв-р без 100hz,може би с изкл. на LG A,,,..OLED
Виж долу оценките за картина на C845(подобен mini led) и SONY(...) 90 -FALD и тогава си помисли къде точно ще стои тои PHILIPS.
https://www.flatpanelshd.com/focus.p...&id=1440156585
или както казваше великия Т.Колев''В б група също се играе''.
1 Прикачен файл(ове)
Аз вече върнах TCL LED 55P735, изображението на менюто на сат. приемника на телевизора беше ужасно, да не говоря за предаванията, На монитор Full HD картината бе чудесна в сравнение. Качих снимката направена със смартфон, без да я увеличавам, незнам дефектен ли е TCL-а или така си ъпксейлва? Сега четох, че и 805 модела не е чак толкова добър...
Ако някой има наблюдение, нека сподели.
Цитат:
Първоначално публикувано от
jonia
Аз вече върнах TCL LED 55P735, изображението на менюто на сат. приемника на телевизора беше ужасно, да не говоря за предаванията, На монитор Full HD картината бе чудесна в сравнение. Качих снимката направена със смартфон, без да я увеличавам, незнам дефектен ли е TCL-а или така си ъпксейлва? Сега четох, че и 805 модела не е чак толкова добър...
Ако някой има наблюдение, нека сподели.
Не знам за какво изобщо слагаш този който си върнал с другия?
https://www.displayspecifications.co...son/36802795bb
Това което си чел,че не е толкова добър е самата истина....Зависи с кой се сравнява,напр.ако с LG G3...
И ако някой ''сподели'' някой друг може да му повярва.Дано първия да е наясно какво говори.
Ако искаш питай R.LARSEN от flatpanels...Винаги отговаря...на нормални въпроси.Moже и HDTV Polska ,за rtings бива да се знаят номерата в САЩ.
А от снимки във форуми не вярвам някой нещо да е разбрал,ама може да опита.
Не мога да разбера защо хора,които си купуват толкова евтини телевизори,имат такива големи очаквания,чак и претенции предявяват?
Истината е, че след събиране на много мнения ТСЛ 805, би трябвало да е много добър телевизор. Явно обаче, че щом ще ползвам замунда, вместо Нетфликс няма голяма разлика, понеже, не излизат много релийзи ДВ и единствения, който намерих въобще имаше разминаване с аудиото през цялото време -филма '1917' - 80 гб в замунда. Същия го пуснах на Лг-то и нямаше проблем. Също като цяло картината, когато гледам телевизия не ми хареса и малкия зрителен ъгъл. Не казвам, че моето мнение е експертно. По скоро лично усещане.
ЧИ то туй LG 55UQ1003LB не поддържа Долби Вижън ;)
Ако е до ъгъла, то естествено, че IPS/ADS панелите ще имат предимство, но пък си идват и с други "екстри" дето не всеки може да ги изтрае...
За 100хц и голям ъгъл отиваш на съвсем други суми - разбирай ОЛЕД модели два пъти (поне) по-скъпи от въпросното ЛГ.
55" IPS и 100хц май само Филипс 8808 и Панасоник 9-та серия се сещам... и да -заслужава си ако ще го ползваш с ПС5, но IPS не е моят тип панел и не бих си го причинил освен ако не е с перфектно локално и поне 1000 зони за 55"
Цитат:
iveto
Не мога да разбера защо хора,които си купуват толкова евтини телевизори,имат такива големи очаквания,чак и претенции предявяват?
Както вече писах, въпроса ми е, дефектен ли е ТСЛ-а, или не. Изображението беше адски зърнисто, ако изобщо сте видяли снимката.
Нито очаквания, нито претенции имам, ТВ-то е върнато, но сравнен с ЛГ LED 50uq81003lb, TCL-a все едно беше не 4К, а с VESA 600х480 резолюция. Нито LG, нито TCL са висок клас телевизори. TCL-а бе купен на примоция, за вилата, но ... май така пробутват дефектните ....
Цитат:
inches9
Не знам за какво изобщо слагаш този който си върнал с другия?
Нищо не слагам, TCL без да го видя, вече не купувам, колкото и да ги хвалите...
Цитат:
jonia
Както вече писах, въпроса ми е, дефектен ли е ТСЛ-а, или не. Изображението беше адски зърнисто, ако изобщо сте видяли снимката.
Нито очаквания, нито претенции имам, ТВ-то е върнато, но сравнен с ЛГ LED 50uq81003lb, TCL-a все едно беше не 4К, а с VESA 600х480 резолюция. Нито LG, нито TCL са висок клас телевизори. TCL-а бе купен на примоция, за вилата, но ... май така пробутват дефектните ....
Нищо не слагам, TCL без да го видя, вече не купувам, колкото и да ги хвалите...
Oх.. да явно това си е проблем при TCL... от години когато видя техен телевизор на живо, пискалите ми изкарват очите, доста хора са чудеха какво имам в предвид, ти с го снимал. НЕ знам дали при всичките им модели е така но до сега всичко които съм видял на живо е така, не знам какво и как правят, при Hisense U8HQ който имах не беше така.
Цитат:
jonia
Както вече писах, въпроса ми е, дефектен ли е ТСЛ-а, или не. Изображението беше адски зърнисто, ако изобщо сте видяли снимката..
Видях я, но от нея нищо не се разбира - за мен е нормално.
Зърниста картина се получава, когато си увеличил остротата(sharpness) на максимум. Като правило трябва да е на нула.
Цитат:
hristoslav2
Видях я, но от нея нищо не се разбира - за мен е нормално.
Зърниста картина се получава, когато си увеличил остротата(sharpness) на максимум. Като правило трябва да е на нула.
Преди година или две говорих и аз за това след като посетих Техномаркет и разгледах TCL-те, първото нещо което ми направи впечатление че от далеч изглеждат много добре но доближиш ли се малко.. се вижда това, много странно но.. се вижда с просто око, особено ако до него има и други телевизори и може лесно да ги сравниш. Дори попитах продавача консултът " странно изглежда този телевизори много " едри " пиксели " той се учуди и каза " оу, да , наистина, не бях го забелязал " точно изглежда много зърнена картината и е супер странно. Не мисля че е само от остротата, пускам тук ТВ-та които имам на максимална острота.. но не е така, не мога да го емулирам .
Това бе преди има няма 2-3 години, ще ме карате утре да ходя до техномаркета пак и да ги гледам.
и аз не разбрах нищо от снимката :confused:
да покажеш това за което обясняваш с една снимка е вид майсторство - не всеки го умее
43" е с VA, а 55" е с IPS панел - нищо общо като представяне.
Значи 43" трябва да има по-добро черно от 55" ли? Защото на мен 43" изобщо не хареса. 55" не ми бяха на фокус