Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
И аз да споделя - днес го тествах с ТВ стикчето, минаха 2-3 минути докато захапе. На дизайн добре, но ъгъла на виждане не ми допадна, картината беше ярка, но дори и на FHD нещо не ме грабна, на SD си беше драма. Като че ли LG 55 UR91 с неговата VA беше с по-тъмен, но по-гладък образ. Предполагам ако се ползва неговия си тунер каналите ще се сменят доста бавно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kiki777
Здравейте, Интересувам се от покупка на 83 инчов ОЛЕД ТВ и се надявам пак на Вашата помощ. Ще се гледа от 5.5-6м в сравнително светла стая. Главно за IPTV, филми и малко игри. За сега съм спрял на LG 83C4 и Samsung 83s90D. Кой от двата бихте ми препоръчали? Също ме интересува, кой от двата отделя по-малко топлина, защото ще бъде разположен в "секция" където охлаждането не е много добро. Не успях да намеря информация, кой "грее" по-малко".
LG 83C4 и Samsung 83S90D използват WOLED панел на LGD, съответно при еднаква яркост би трябвало да имат сходна температура. На твое място бих си взел C4
Поради факта, че все още се двуомя за oled или neo qled, mini led, дали е вярно, че при oled при опасност от прегаряне тв известява и се следват инструкциите. Поне това ми обясниха в техно магазин. Дали наистина е така. Каква е най правилната експлоатация на oled?
Благодаря за отговора hristoslav2
Откъде мога да намеря заливки, за да го тествам?
Цитат:
Kiki777
Благодаря за отговора
hristoslav2
Откъде мога да намеря заливки, за да го тествам?
Качих тези, които аз ползвам в DOX.bg:
https://dox.abv.bg/download?id=bdc6523a07# - Линк за сваляне
Цитат:
Valex
Поради факта, че все още се двуомя за oled или neo qled, mini led, дали е вярно, че при oled при опасност от прегаряне тв известява и се следват инструкциите. Поне това ми обясниха в техно магазин. Дали наистина е така. Каква е най правилната експлоатация на oled?
Правилната експлоатация е да не се държи за фон и на един и същи канал (на пауза) със статични изображения. Тогава има евентуална опасност от отпечатване на съответното изображение, но при новите модели от последните години има малка вероятност това да се случи. С4 на хартия е по-добър от A80L, но аз по-скоро бих заложил на Sony-то. Не знам какво ви притеснява Samsung-a, със сигурност като цяло е по добър от С4 и A80L.
Цитат:
CubanLinx
Правилната експлоатация е да не се държи за фон и на един и същи канал (на пауза) със статични изображения. Тогава има евентуална опасност от отпечатване на съответното изображение, но при новите модели от последните години има малка вероятност това да се случи. С4 на хартия е по-добър от A80L, но аз по-скоро бих заложил на Sony-то. Не знам какво ви притеснява Samsung-a, със сигурност като цяло е по добър от С4 и A80L.
Да, благодаря. Значи мога да се насоча към S90D спрямо LG C4 и А80L.
Аз лично така бих направил. Не че другите варианти са лоши. Въпрос на лично предпочитание е, но S90D на хартия е по-добрият телевизор.
Здравейте. Изобщо не съм запознат с новите неща при телевизорите. и ще бъда благодарен, ако ми дадете съвет за телевизор за детска стая.
Всичко посочено ми беше много полезно. Благодаря.
Цитат:
Valex
Да, благодаря. Значи мога да се насоча към S90D спрямо LG C4 и А80L.
Да, но само 65"" вариант има QD-OLED панел.
Цитат:
Aleksandars
Здравейте. Изобщо не съм запознат с новите неща при телевизорите. и ще бъда благодарен, ако ми дадете съвет за телевизор за детска стая.
зависи на каква възраст са децата
https://kivismart.com/bg/tvs/kidstv
В rtings е посочено, че 55 инчовия също е с QD-OLED панел.
hristoslav2 , благодаря. Мъжагата е на 13 години, така че няма нужда от защити и т.н. :) Но разнообразието от модели направо ме втрещи и затова прибягнах до въпрос тук. Именно от теб очаквах да ми дадеш някакви предложения. Предполагам има значение и бюджета - да кажем, че за нещо което реално остарява технологично с дни - 1000 ~ 1500 лв. не знам, честно...