Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Здравейте !
Интересувам се от покупка на телевизор, но от прочетенето напълно се обърквах и моля за съвет. Към момента ползвам 32LB580V-ZM, който ми е малък.
Употреба : гледане на мачове (20%), филми (30%) и гледане на стриймове на "dota " (50%).
Проблеми към момента :
*Не поддържа някои фимови формати и това налага да го свържа по HDMI към компютъра;
*Изключително неудобен е за гледане на стриймове и това също наложи връзка по HDMI към компютъра. Гледам стриймове чрез "livesreamer" посредством VLC player. Четох, настройвах какво ли не и към момента съм го закрепил да мога да гледам на най-високото качество (source). И вече стигаме до проблемите с картината (не съм наясно с термините) - замазване, размазне, изключително натрапчиво и силно мигане на определени точки от екрана и други подобни, които не са постоянни и като цяло качеството е задоволително.
Ако е от значение - компютъра ми е C2D E8400, 4 GB RAM, 9600 GT, имам SSD и ползвам Win7.
Изисквания : размер и резолюция - FULL HD 40 - 43 (нямам място за по-голям и не държа на по-голяма резолюция), иска ми се да не използва ШИМ (ако е възмжожно), 100-120 HZ (ако се вписва с бюджета). Не ми е проблем свързването по кабел с компютър, защото ги държа един до друг и си гарантирам, че мога да пусна абсолютно всичко. 3D не ми трябва.
Предполагам идеалния вариант на телевизор - 40-43 инчов full hd, без шим и 100-120 hz в рамките на бюджета по-долу.
Бюджет - ориентировъчно до 1500 лв. За телевизори, използващи ШИМ и 60 HZ-ови, по-скоро около 1000 лв.
Благодаря предварително !
Хубав ден !
Sony 43W805C Ако не искаш 3Д, погледни 43W755.
43W755 мисля отговаря на повечето (да не казвам всички) условия :Drinks:
п.п. Горният също :)
Изключително благодаря за бързите отговори !
Ако разликата между W805C и W755 е в наличието на 3D при първия и са без шим, и 100-120 херцови, направо мисля да се мятам на втория, т.к. 3D не ме влече ?
Дистанцията до телевизора е до 2 метра - не мога да намеря място за 50 инчовия модел.
Благодаря отново !
Я се метни на първия, после ще почерпиш.
43W755 е на промоция със саундбар , а и с леко бутване в сервизното става W8 с 3D ...;)
Абе, бутате ги да бутат в сервизното, ама кога ли ще се набута някой...?:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
43W755 е на промоция със саундбар , а и с леко бутване в сервизното става W8 с 3D ...;)
Щом е със саундбар, да го взема него. Не съм видял, че дават бонуси. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
pilot
Абе, бутате ги да бутат в сервизното, ама кога ли ще се набута някой...?:)
Ааа , всеки си има глава на раменете и сам си решава ;) ...
Аз тая година ще сменям още един от старите и още от сега виждам ,че ще е труден избора - 48-50" , VA ,UHD , 100hz , прилична подсветка на прилична цена (до 1700/1800) ... е такова животно НЯМА !;)
Къде си се разбързал и ти, не ми е ясно.
Изчакай да мине тая година с хайпа около 4к телевизорите. Догодина ще ги доизпипат и ще имаш по-голям избор.
Аз като гледам от година на година все по-зле стават ...
Все по-зле стават определени марки, които разчитат на печалба от шир потребата.
Кои марки? Примерно - 2000лв. за модел с една лента диоди, ШИМ и други бъгове...не се води шир потреба, ама недостатъците са същите.
За кои марки става въпрос,че ми стана интересно?