Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
kalin_sb
Здравейте! Препоръчайте ми един 40 инчов ТВ. Изискванията са ми да е с100Hz матрица и да има операционна система. Не държа да е UHD и да има 3Д. Бюджета е до 1000лв.
LG 42LF652V - Технoмаркет - онлайн магазин
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...3D-LED/p/15461
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...00-LED/p/15295
Цитат:
misk
Здравейте,
Искам да избера телевизор за родителите ми. Искам нещо между 46 и 50 инча. Държа да има Full HD, за 4k май още няма смисъл.
Ще гледат основно кабелна от Мтел с него. Все пак мисля, че е добре да е 100Hz.
Гледах разпродажбите в Technomarket/Technopolis. Бюджета ми е до 1000 лв.
Основното изискване е да е надежден- те не биха ползвали Smart функции, андроид или други подобни. Просто искам да е качествен.
Харесвам марката Philips и съм се спрял на тези два:
PHILIPS 48PFT5500/12 - Технoмаркет - онлайн магазин PHILIPS 49PUH4900 - Технoмаркет - онлайн магазин
Какво мислите?
Благодаря!
Поздрави,
Пламен
Възможностите не са много предвид бюджета .
http://www.technomarket.bg/televizor...f630v-09142281
LG 49UF640V - Технoмаркет - онлайн магазин
SAMSUNG UE-48JU6000 - Технoмаркет - онлайн магазин
LG 49UF7727 - Технoмаркет - онлайн магазин
Цитат:
kalin_sb
Здравейте! Препоръчайте ми един 40 инчов ТВ. Изискванията са ми да е с100Hz матрица и да има операционна система. Не държа да е UHD и да има 3Д. Бюджета е до 1000лв.
Да добавя към предложените от колегата и Samsung UE40J6300. Ако не ти пречи, че е извит, също е опция. Намира се по-трудно, но го има в някои по-неизвестни онлайн магазини.
Цитат:
Soma
Здравей, благодаря за отговора. Защо да не са много, защото искам да е 100 Hz ли?
Какво мислите за филипсите от линка, който съм сложил и като цяло за марката?
Ниските серии на Филипс са трагични, а и единственото от Филипс в тях е емблемата.
Сидеров, чудех се дали аз да го напиша. :D Въпреки това имат доста сериозен проблем със сервиза ако се наложи да отиде там. Всеки, който иска да разбере горе-долу, какво се случва може да погледне раздела на Philips.
misk, отивай в магазина и ги тествай. Така от форума ще ти е трудно да избереш, но като насока става. Аз бих пропуснал последните 4-ри предложения с по-големите диагонали. UHD и голям диагонал за около 1000 лева... няма да продължавам. Пък и определено не бих взел ТВ от ТМ онлайн. Най-вероятно ще бъде, някоя мостра работила месеци наред.
Цитат:
Soma
Определено виж Панасоника.
Моето предложение е http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3W755C/p/16055 доста сме дискутирали тука за бюджета. Това е страхотно предложение. 43 инча, реални 100 херца, Android и в комплекта soundbar.
Аз имам 43W805C и този soundbar (HT-CT80), който е в комплекта.
Оказва се че разликите в W805/807/808/809C и W755/756C, са че при 755/756 е изключено 3Д-то от сервизното меню. Хардуерно са еднакви.
Цитат:
novla
Моето предложение е
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3W755C/p/16055 доста сме дискутирали тука за бюджета. Това е страхотно предложение. 43 инча, реални 100 херца, Android и в комплекта soundbar.
Аз имам 43W805C и този soundbar (HT-CT80), който е в комплекта.
Оказва се че разликите в W805/807/808/809C и W755/756C, са че при 755/756 е изключено 3Д-то от сервизното меню. Хардуерно са еднакви.
Абе то тъй ама все пак цената на това оттатък е само 1099 лв , а и винаги може да го върнеш ако е бил мостра примерно.
200 лева не са малко ;)
Ъпдейт:
Пратили са нова бройка , та явно не е правило това за мострите :)
Цитат:
Momchil
Мерси, закупих този, защото нямаше в наличност предложените от Soma. Благодаря и на двамата!
Имам Panasonic E5E 42'', който закупих преди няколко години за 1100 лева. Трябва да ви кажа, че картината на това Сони е години назад спрямо картината на Панасоника. И все пак си мисля, че за тези пари на Сонито трябва да съм благодарен:)
А и на Сонито пише Made in Japan. Колко е там, не знам но...
Този Панасоник спада към по-високия клас на марката и по никакъв начин не може да се сравнява с модела на Сони.
E5 си беше нисък клас тв , но то с всяка година марките откриват все по-ниски класове ;) - сиреч копаят тунел в дъното вече ...
Да, бъркам се с ЕТ серията. Отдавна си беше. И Е серията вадеше добро качество на образа, но беше 50Hz.
В крайна сметка взех LG-то. Сонито ми идва много скъпо (1300лв.), а Панасионик-а няма ОС (или поне не пише, че има). ЛГ за 850лв. е идеално!
Здравейте,
Оглеждам се за телевизор 40" ( ще се гледа от 1,5-2,5 м ).Не държа да е смарт или 3Д. Сегашния Samsung UE32C5100 отива в спалнята. Първоначално бюджета ми беше 600-700 лв. и си мислех за Philips PFH4100, но ме заинтригува PANASONIC TX-40CS630E - видях, че се препоръчва в коментарите, а и ме привлича 5г гаранция. Та склонен съм да вдигна бюджета с 200лв.. Обаче виждам, че няма PVR, а смятам, че често бих използвал тази функция. Имате ли представа наистина ли няма възможност за запис от ТВ в/у USB?
Поздрави
Ще се сменя 32ката с 40-42/43"
Бюджет 900-1100лв
3D, 4k не ни интересуват, ще се гледат филми основно.
Има ли някакво значение дали е 100, 200, 800Хц - по-скоро ме интерсува кой най-малко уморява очите.
Moже ли овреме да се види на колко часа работа е дисплея? Ако се поръча онлайн да не ми набутат мостра?
Към кои марки да се насочим? Ако може и конкретни модели :)
Действай бързо онлайн - Sony 43W755. Ако не ти хареса нещо, може да го върнеш до 14 дни.