Здравейте, имах проблем със звука на MKV филми, гледам предимно 720p или 1080p, когато звука е DTS не тръгва на моя телевизор /Philips 32PFL4508H/12, 32"/ през вградения плеър. Предполагам това е проблем за повечето от вас, понеже DTS стандарта се вгражда в много малко телевизионни плеъри.
Програмата която намерих и ми помогна, само с един клик да конвертирам аудиото е mkvdts2ac3, ще споделя как се работи с нея.
Първо провлачвате файла които искате да конвертирате от DTS в AC3 в EXE файла на програмата /отваря се прозорец под DOS/ след това избирате битрейта на звука, аз избирам опция 5 /ползвам звука от вградените колони на телевизора и за мен качеството е добро, даже крайният файл е с около 15-20% по малък от оригиналния най-вероятно заради звука/. Следва предложение дали да раздели файла на части от по 4гб /за големи филми/ отказвате с "n". Следва да изчакате докато извлече DTS звука после да конвертира и върне във новият файл който се появява в папката на филма с "_AC3". Програмата сама изтрива временните файлове който е направила по време на работа, времето за конвертиране е около 10 мин. на лаптоп модел 2010 /Acer Aspire 5551g/.
Всичко е тествано и работи перфектно без забавяне/забързване в звука и без намаляване на качеството! Приятно гледане!
Знам, че има много конвертори, но това е бърз и лесен начин да подкарате звук на телевизор които не поддържа този формат.
Програмата е елементарна без сложни настройки.Ако темата не е за този раздел моля да се премести където трябва!
Благодаря за вниманието!