Имам ТВ Самсунг F7000. Искам да закача компютъра по HDMI към ТВ и по оптичния изход да подавам 5.1 звук към домашно кино стар модел. Казано по друг начин сигнала да преминава 1 към 1 към оптичния изход.
Имам ТВ Самсунг F7000. Искам да закача компютъра по HDMI към ТВ и по оптичния изход да подавам 5.1 звук към домашно кино стар модел. Казано по друг начин сигнала да преминава 1 към 1 към оптичния изход.
Имам 3D TV LG, закачил съм го с HDMI към компютъра и подавам с оптичен кабел по SPDIF 5.1 звук 1 към 1 към домашно кино стар модел.
При Samsung не може да изкарва 5.1 през оптичния изход от източник, който е свързан към HDMI. Само от цифров тунер или от USB... Обаче има начин това нещо да се заобиколи, ето обяснението как става и какво се инсталира. Аз не съм го пробвал и не знам как се прави.
[App] HDMI 5.1 audio passthrough patch E/F/H (MST only) - SamyGO
Че защо трябва да се подава от телевизора като мога да го пусна директно от компютъра към киното? HDMI- я се ползва само за картина.
имам 1 вход на системата оптичен и трябва да пускам или тв или от компа
От компа ще е по-лесно да пуснеш звук, а и нали пускаш филмите от него, така че не виждам смисъл да изкарваш звука от телевизора.
.
По Често гледам филми пo Wireless. И тогава има и 5.1. Но има филми които Самсунг-а не може да ги отвори а и при тях има 5.1 и единствения начин е по HDMI, ама няма 5.1 по този начин. Ако пусна през SPDIF директно към уредбата трябва да сменям кабелите (неудобно). Гледам 1ни устройства дето може да пускаш едновременно и 2те, ама не ми вдъхват доверие. Проблема е, че уредбата има само 1 оптичен вход
А защо не ти вдъхват доверие? Може би решението ти е точно това. Повече от година ползвам един такъв Toslink сплитер и тихичко си върши работата зад секцията, та чак че вече бях забравил, че го има. Само че аз го ползвам за предаване на 5,1 звук от PC или Media Player по оптика към домашно кино, без да си играя да превключвам. Мисля, че този е същият, този и т.н. Присъединяваш двата оптични кабела от компютъра и ТВ-то (или друго у-во), свързваш с единствения си оптичния вход на уредбата и забравяш за проблема.
[App] HDMI 5.1 audio passthrough patch E/F/H (MST only) - SamyGO[/QUOTE]
Има ли решение на същия проблем с панасоник 650AS?