Има, аудио настойките се правят в режим "екперт", чеква се че ресийвъра поддържа ДТС. Блурей ИСО си върви (само 2Д), но трябва да се вкара в "библиотека".
Има, аудио настойките се правят в режим "екперт", чеква се че ресийвъра поддържа ДТС. Блурей ИСО си върви (само 2Д), но трябва да се вкара в "библиотека".
Хм, прав се оказа за Blu-Ray-a - явно съм изостанал нещо.
С аудиото не мога да се оправя обаче. Сложих настройката и пак същото - на дисплея показва PLII Movie
Този пост е редактиран от Shmi; 16-04-16 в 21:03.
Това "PLII Movie" вече си е от настройката на ресийвъра. И аз ползвам Dolby PLII Movie за конвертиране на звука до 5.1, само когато видеофайла е със стерео аудио.
За видеофайлове с многоканално аудио го оставям на AUTO/DIRECT и ресийвъра си разпознава аудио формата автоматично и си го изписва на дисплея.
Всъщност, всичко това сигурно вече си го установил..
М'да, там е работата, че не пипам настройките на receiver-a изобщо - ако пусна филма през Windows, разпознава аудиото, ако го пусна през Linux - не. Просто явно му подава stereo и затова пуска PLII Movie.
Интересно, ти коя Linux дистрибуция използваш? При мен с Ubuntu дори нямаше настройка за DTS в Kodi, с Mint се появи.
Упс.. Станало е объркване, не ползвам Linux.