Резултати от 1 до 13 от общо 13

Телевизор за кабелна?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    37
    #1

    Телевизор за кабелна?

    Здравейте,

    трябва ми машина с леко противоречиви изисквания, като са посочени по важност
    - около 43" диагонал на екрана, но вярвам разликата е основно между сериите и много по-малко между размерите вътре в една серия.
    - добро мащабиране (добро upscale на нискокачествен сигнал, от кабелна телевизия)
    - 3 или повече години гаранция (т.е. да може да се доплати за гаранцията, но това е от магазина, не от модела)
    - flat
    - да е наличен в България или Германия или Великобритания
    текущия телевизор е 29" с елетронна пушка, т.е. ще трябва и висока честота на опресняването и да няма ШИМ ... което май ме насочва основно към Сони.
    - целя се в нещо под 1400лв/700евро/550паунда

    озвучаването е възможно да се реши с допълнителни тела, и доколкото разбирам ще е задължително да се случи така
    Заради кофти входния сигнал съм убеден всичко над HD ще е безмислено в идните 5 години, а телевизора да издържи повече шанса е 50:50 (според едни нови версии на теорията за вероятностите). Наясно съм, че няма вече нормална техника, и ще има някакви глупости в него, целта е да мопже да се управлява и използва по нормалния начин (от дистанционното и от копчета по самия апарат).

    Въобразявах си да запиша подобен нискокачествен клип на флашка и да обиколя някакви демонстрационни зали, примерно на някои от Техно-нещата. А там апаратите светят по много часове поред, също и вероятно някой си играе да ги настройва ... т.е. ще видя знам ли какво. По-добре да тръгна с някаква идея и поне да гледам определени модели/серии.
    Въобще не ме мързи да чета за маркетинговите простотии, съответно ми трябва най-вече насока. Например изчетох доста материали в сайта flatpanelshd ... още повече, че минах през това да си купя съвременно озвучаване и имам идея колко и как са заблатени нещата.

    Ще се пазарува от нормален български магазин или в краен случай от чужбински интернет магазин. Все пак нещо такова с все кашона ще дойде под 20кг, значи гъбко или джиджибиджи могат да ми го донесат за 70-80лв.

    Моля ако имате впечатления/предложения/опит в тази насока, да ги напишете тук ...

    Лека и безаварийна ~~~
    Този пост е редактиран от RaveUnit; 05-08-17 в 14:49. Причина: текста написан по-смислено

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    В.Търново
    Мнения
    188
    #2

    Отговор: Телевизор за кабелна?

    Какво имаш предвид лош сигнал от кабелна цифров или аналогов.Ако става въпрос за аналогов аз поне на съм виждал ''Lcd led''телевизор който да се справя добре с увеличаване на диагонала нещата стават по страшни.При цифрова нещата са много по добре имам "сони" и съм доволен от него.

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #3

    Отговор: Телевизор за кабелна?

    Цитат Първоначално публикувано от RaveUnit Виж публикацията
    1- около 43" диагонал на екрана, но вярвам разликата е основно между сериите и много по-малко между размерите вътре в една серия.
    2- да е наличен в България или Германия или Великобритания
    3- текущия телевизор е 29" с елетронна пушка, т.е. ще трябва и висока честота на опресняването и да няма ШИМ ... което май ме насочва основно към Сони.
    4- целя се в нещо под 1400лв/700евро/550паунда

    Ще се пазарува от нормален български магазин или в краен случай от чужбински интернет магазин. Все пак нещо такова с все кашона ще дойде под 20кг, значи гъбко или джиджибиджи могат да ми го донесат за 70-80лв.
    Мисията невъзможна.....
    Бюджета от точка 4 не стига за покриване на точка 3 - трябват още минимум 300 лева отгоре
    Не разбрах, къде да го има наличен - у нас, Германия или Великобритания? питам, за да знам къде да гледам...

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    37
    #4

    Отговор: Телевизор за кабелна?

    Хм, бях чел за телевизорите, но не и за телевизиите. Опитах да намеря смислена инфо. Мисля е цифрова кабелната - Булсатком. Струва ми се пускат 480p на обикновените канали. Взех такова клипче (MPEG4 480p видво с 44kHz стерео AAC кодиран звук), отидох в магазин, намерих телевизор дето дава баси и качеството на това клипче. По-добре изглежда от монитора ми upscale-натото!!! А монитора се храни от видеокарта, дето ... Та най-вероятно ще го взема този дето намерих.Звука обаче си е откровено гаден. На стария с ЕЛТ е в пъти по-добър. Напълно е възможно да е от кодека.
    В чужбинските сайтове този и сходни модели са на същата цена.

    Благодарности за насоките!
    Би трябвало края на другата седмица сабята да е показала нещо. Oсобено ако се сетя, ще пиша впечатления.

    Сега съм на вълна звук за това. Защото от една страна имам 5.1 добри компютърни колонки, които ми седят в кашона и имат стерео към 5.1 и то работи прилично. От друга те, разбира се, са колонки и няма да е хич красиво като един soundbar. От трета страна, някви по-поносими барове са около 250-300лв (по чуждите сайтове, такова нещо вече едва ли ще купя от Бг) и изобщо не ги виждам нито да са по-мощни (т.е. да вадят читав звук на нормална сила), нито да работят гарантирано безупречно като колонки. Все имат някакви безжични простотии, все нещо мислят и търсят и превключват и изостават от телевизора и ... за едната хубост ... От четвърта страна колонките докато ги ползвах с компютъра имаха брум. А цифров вход нямат никакъв. Явно ще се пробва.

    Весело и успешно ~~~
    Този пост е редактиран от RaveUnit; 09-08-17 в 01:01.

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #5

    Отговор: Телевизор за кабелна?

    Булсатком предлагат сателитна телевизия с външен приемник и орязана резолюция на доста HD програми - (1440x1080 вместо 1920x1080).

    Озвучаване - един стерео усилвател с оптичен вход и два букшелфа, са чудесна комбинация и гаранция за качествен звук.
    Примерно нещо по-евтино
    Onkyo A-9010 2x44W Stereo HiFi Amplifier | Авител
    2 лентова компактна тонколона за домашно кино DALI Zensor 3 | Авител
    Разбира се може да се спреш на други модели

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    В.Търново
    Мнения
    188
    #6

    Отговор: Телевизор за кабелна?

    В Търново шарят автомобили с логото на булсатком изграждат мрежа оптична за интернет предполагам че и в други градове така че може да става въпрос за айпи телевизия като на мтел което е много добро като качество.Аз ползвам мтелска и е ок дано се вклчат и булсатком че конкуренцията прави цените приятни.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    37
    #7

    Отговор: Телевизор за кабелна?

    не не това е телевизия, аудио колони са безмислени. Дори над среден клас 'audio bar' е към 600лв, камо ли да взимам аудио озвучаване за 1000. За телевизия трябват едни средни и някаква бас колона. Точно такова смешно (за звук) нещо са audiobar-овете. За телевизия трябва нещо да бумка и да тряска и още едно нещо да се чува като пъшка овцата (по сериалите винаги някаква овца пъшка). За музика трябва да се чува всичко, нищо да не бумка, абсолютно нищо да не тряска и в никакъв, никакъв случай граченето да не заглушава музиката. Това са напълно противоположни неща. По същия начин и игрите. Там също като при телевизията се иска силен звук, обаче и допълнително някакво обкръжаване (5+1, 7+1). Музикална уредба не е толкова пъти по-добра, колкото пъти е по-скъпа (личен опит). В съвременните филми звука е извънредно беден, реалния фон е подтиснат. Всичко са студийни ефекти. Просто няма какво да се чуе. Не препоръчвай аудио оборудване за гледане, някой ще вземе да се обърка и да си купи.

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    476
    #8

    Отговор: Телевизор за кабелна?

    Въобще не съм съгласен с идеите ти за звук, но всеки си има мнение.
    А ако си пуснеш някой як концерт? И защо реши, че съвременните филми са с беден звук? Дори да говорим само за телевизия, вече има достатъчно HD канали ( iConcert, Mezzo Live, MTV Live, HBO и т.н.) с качествен звук.

    П.П.: Така и не разбрахме - кой е телевизора с толкова добро скалиране?
    Този пост е редактиран от Frogst; 12-08-17 в 10:35.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    37
    #9

    Отговор: Телевизор за кабелна?

    Хм, преди слушах на Logitech X-540, това са компютърни колонки 5+1 общо 70 вата. В жилищен блок - точно както живеят и мнозинството от тези, дето имат пари за такива чуденки. Та, тези колонки ми бяха отлични перфектни и мноооого рядко съм ги пускал на над 2/3 от 'силата' им. Просто в жилищен блок - няма как. На тях съм и играл, и филми, и дори музика съм слушал. Пак потретвам - това в блок. От няколко години, обаче, съм в къща, самостоятелна. Най-близките съседи са на около 15 метра от стаята с техниката, като естествено има доста прегради за звука в тази отсечка. И, о каква изненада, верните 10-ина годишни колонки вече ми станаха много, много слаби. А с усилването идва и едно ново изискване към качеството. Съответно минах на аудио уредба. За музика - ами, разликата в цената (около 25 пъти) е всъщност по-малка от разликата в полученото. За филми - разликата е най-вече в баса. Музикалната бас колона е и много по-мощна а и има всички честоти, докато малката започваше от някъде 60hz. Обаче, там говора и ефектите бяха по-изразителни. Въпреки, че сега само централната колона е по-силна от цялата логитех система, и не са 2 смешни говорителчета а 2 5-ци и 1 4-ка. Това всичкото ми е още прясно. В смисъл да, има разлика навсякъде, но за филми (тегля 5.1 с най-доброто аудио, което мога да намеря) смисъл няма. Има смисъл от допълнителна бас колона, да, това е безспорно. Но от другите колони - не няма. Това 100% се потвърждава от наблюдението ми, че който и да съм питал със soundbar винаги ми казва, че било супер. Не може бар-а да извади добър звук (за музика става дума). Физически е невъзможно в тия размери и на тялото и на говорителите. Концертите предполагам вече могат да се зачислят към музиката и обръщаме палачинката. Но това са лирически отклонения ^_^ Този телевизор и озвучаване дето ще се правят са за гледане на новини и филми само. От тая камбанария до съседната, дето са многоканалните филми разликата хич не е голяма.
    Да систематизирам идеята - за нещо до към 500-600лв си има 2.1 soundbar система. Аудио усилвател с 2 колони - цените започват от около 800лв (точно тези hristoslav2 дето ги написа са разумния минимум) и няма да се чува по-добре, защото басите на колонките за секция са по-слаби от басколоната на бар системата, а това дава разликата. Вече за общо около 1500лв към аудиосистемата може да се добави музикална басколона, но общата цена е 3пъти по-голяма, а ефекта за филми няма да е 3 пъти. Освен това едни наистина яки компютърни колонки logitech Z-906 и за цената и за качеството си размазват всичко по пътя. Особено за филми по отзиви в нета ги хвалят все едно мият чистят и простират а в изключено състояние правят мусака като на баба ми.

    Телевизора е същия от съседните теми - Sony 43XD8305. Първо се опитах да мина метър и пуснах на 43WE750 (ако добре съм запомнил модела, иначе цената в техно му беше 1299лв), във всеки един момент от клипа имаше някви кофти неща. Което всъщност е добре, защото постоянно лошото качество би накарало човека просто да му свикне.
    XD-то обаче е много, много, ама много по-добро. Най-просто казано, нещата на него изглеждат естествени. Не съм гледал какво ще покаже 8077 обаче. Цената му беше сходна с XD8305 и тук има доста писано за него, реших щом го има онзи и ми харесва да не се разтроумявам. Клипчетата са всъщност 2 серии Gymkhana свалени от тубата, с много движение, пушеци, има участъци с резки съседни цветове, а също и с плавни съседни цветове. Няма общо със сериалите, но ми се струва това повече има шанс да покаже някакви странности в дисплея. 49-ка вече замалко не се събира в секцията. В смисъл телевизора и озвучаването са за подарък, не са за мен. Не мога да правя абсолютно каквото си поискам ^_^ Освен това хората не чуват еднакво силно всички честоти, затова задължително ми трябва нещо да може да се подчертае точно 'телевизионния' звук.

    Също много важно - в 'изложбената зала' клипчетата дето ги въртят са на качество оптимално за телевизора. Какво значи това? Значи, че гледаш единия телевизор - 900лв. Гледаш този до него 1800лв. А картинката - ми, същата! И като се боцне флашката с нискокачественото клипче, и опала, къде била разликата. На скъпия телевизор картинката изглежда по същия перфектен начин. Буквално. Айде, на 90% - реално. Обаче на евтиния ... олеле.
    Този пост е редактиран от RaveUnit; 12-08-17 в 11:28.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    37
    #10

    Отговор: Телевизор за кабелна?

    Ето и разказа какво и как се случва, включени са важни при покупката детайли, така че хора, гледайте слушайте и прекарвайте през акъла, направо е страшно.
    Първо резултата - Sony XD8305 се справя отлично на Булсатком, някакъв евтин план. Пускан е преди >5 години, но още тогава бяха оставили HDMI кабел към приемника, съответно връзката е по този кабел. Звук - през изхода за слушалки е включена Logitech X-540 (съвременната версия на това е Logitech z506 5.1 Surround Sound System with 3D Stereo, но не я препоръчвам, защото няма отделно регулиране силата на баса).
    HD каналите ги хваща като 1080i, мъничко по-добро е качеството на картината, а основно звука е по-силен.
    Нискокачествените канали се показват отлично!!!
    Това беше целта, и тя е постигната напълно.

    Телевизора го 'нулираха' преди да го опаковат. Включва се в захранването, батерии - в дистанционното - включва се от дистанционното и всичко работи чудесно.
    Спрямо заводските настройки са направени промени - картината е на Game mode (не заради някакво мазане, просто на него някакси се вижда най-добре), цветовете са на Natural ли беше, нещо в тоя дух. Доста са намалени контраста и осветяването, леко е увеличено черното, другите неща си останаха по подразбиране (повечето изключени или на авто).
    Много ме кефи (лично мен), че каквото и да се натиска по дистанционното веднага реагира. Просто всичко се случва веднага, веднага превключва каналите, веднага всякакви настройки, буквално на момента. Имам усещането, че това нещо работи. Щото до сега на всякаквите телевизори натискам бутонче и то чак след малко вади OSD-то и чак след още малко започва да прави промените и е отвратително влудяващо, все едно някъв мангал се учи на български език.
    Като споменах българския език - при първото включване телевизора ме прекара през меню за настройки. Първия избор беше за езика, избрах български. Всичко навсякъде (което видях) е написано правилно, и най-важното - разбираемо! Защото, знаете, на микромеките българския и на телефоните българския, че е неразбираем. В Линуксите е малко по-добре, но пак е ужасно. Е, тук в този телевизор всичко, буквално всичко е написано нормално. И имената на настройките, и обясненията (при всяка настройка има кратко обяснение). Само по себе си това е невиждано постижение. А се занимавам с уж 'умна' техника от 1993-та, професионално - от 1998-ма. Май ще трябва да напиша благодарствено писмо на Сони по случая.
    Разбира се, телевизора в края на началния настройващ курс прави претърсване на каналите, но като не ползвам никакъв вход към тунера, то не намери нищо. Търсенето също беше много бързо - може би за под минута. На всякакви други телевизори до сега (независимо с или без сигнал) това търсене е над 2, даже над 3 минути. Избрах му съответния HDMI вход, показа картина и звук. При загасване и повторно включване си помни настройките (естествено, но съм имал досег с телевизор, на който на всяко включване от дистанционното трябваше да му се задава входа, та си заслужава споменаването). Не съм пробвал дали ще помни след спиране от контакта.
    Когато се включат слушалки си гаси говорителите (както и се очаква, но все пак са го направили правилно, пак си заслужава споменаването). Към слушалките подава звук без брум.
    Когато се отвори менюто, там няма тъпотии (за разлика от примерно едни извити 60" самсунги, на които им вади някакви простотии като на талефон). В менюто има само меню, всичко е на текст (никакви дразнещи картини от сорта на скайп, нетфликс, ютюб). Никакви интернет тъпотии. Никакви рекламни надписчета за херци, за уж феноменално извънземни приложени технологии (triluminus, 4k, hdr, които все още са нещо като рядкост и тук ги има, въпреки това няма специални невменяеми шарении по този повод).

    Това е просто един нормален, работещ телевизор. Реално след 2005-та никога не съм дори очаквал, че е възможно да се произведе, камо ли да се купи нормален продукт, а ето - има.

    Сега, лошите неща.
    Лошите неща са всичко останало, а именно магазинната мрежа.
    Първо - Технополис и Деком. Както беше писал един пич в съседна тема, телевизора го има в Деком, и цената е с 200лв по-ниска от Технополис. Съответно обадих се, казаха ми отсреща, че го има наличен. И така, взех си отпуск миналия петък. Хванах рейса от 11ч. 13:30 бях в Пловдив. Не бях запомнил добре картата и ходейки по Богомил на едно място продължих направо, а трябваше да кривна в дясно. Направих 20 минутна ненужна врътка. А беше бая топло (има смисъл да ги пиша тия неща, споко). Към 14:10 бях в магазина. Още с влизането ми стана ясно, че този магазин не е за всеки. Така наречената рецепция не гледа към входа, а продавачите са отделени даже с някво цвете от входа. Значи, помислено и специално е направено това. Наслаждавайки се на климатика започнах да оглеждам за живи хора, защото влизайки се виждат само стени накичени с телевизори, по 2 реда даже. Продавача ме видя първи, поздрави ме стандартно. Казах му, че съм дошъл за точно определен модел телевизор, ако може да видим дали има наличност и да го пробвам. Дори си нося флашка с клипче. От там се възправи този Волтрон, защитник на вселената, с разумната реплика, че на флашката мога да имам вируси. Това са смарт телевизори и един вирус може да нанесе поражения. Наистина бях неподготвен за толкова силен удар. След няколкосекундно окопитване му казах, че тогава ще намери нискокачествен сигнал и ще го пусне, защото това ме интересува. Той ме попита а за какво ми трябва телевизора. Отговорих, че ми трябва за да се гледа телевизия на него. Кабелна телевизия. И че знам, че тя е с ниско качество, затова съм се подготвил с клипче със същото качество. Следващия удар на Волтрон изобщо не бише нито силен, нито уверен - ама вие така го ползвате само като дисплей. Отговорих че, да, телевизора ми трябва, за да се ползва като телевизор. Обаждал съм се преди няколко дни, модела е 43xd8305, имало го е наличен. Волтрон предприе обходна маневра. Започна със сега ще проверим, те се продават. На компютъра отвори складова програма, намери го, видя че има един брой. Добре, имаме един наличен. Е, само един ми трябва. Добре, да видим къде е, защото май е в склада. Огледа стените (всичките), специално гледа по 2 пъти всичките модели. Съжалявам, в склада е. Финалния удар след обходната маневра беше съвсем финален, довършващ. Напълно нееднозначно разбрах, че аз искайки да купя телевизор от магазин за телевизори, с готови пари в мен, с абсолютно еднозначно искане за един точно определен модел, който искам да тествам, преди да купя, който не само знам че има в наличност, но и действително има в наличност, нямам никакво място в точно този магазин, тъй като тук се правят някакви други неща. Десетина секунди гледах табелките за нещо друго сходно. Току-що влезлия друг разрушител на вселенския мир бе поздравен и подхванат от Волтрон. Разбрах тъжната истина, пожелах му успешен ден, той щастливо ми пожела същото, излязох. Хванах обратния рейс в 15ч. Към 17:40 бях у дома, изкъпах се. Изпих половин бутилка газирана вода, защото беше много, ама много топло миналия петък. Към 18:30 тръгнах за Техномаркет.
    Около 19:10 бях в магазина. В предната неделя (предшестваща случката) бях ходил там, бях оглеждал телевизори, бях го тествал този. Имаха 1 брой на склад и този изложения. Е, сега беше останал само изложения. Пуснаха ми клипчето, дори пича (различен от миналия път) го изгледа цялото, 10 минути. Единствения въпрос ми беше за допълнителна гаранция, всичко друго бях питал предния път. Допълнителната гаранция представлява кражба на лични данни, за която на всичкото отгоре аз плащам. В смисъл възможно е магазинната гаранция да представлява една книжка с печат от магазина, а застраховката - не? Възможно е, и е така. Кражбата на личните ми данни бе осъществена. Към 19:30 тръгнах с телевизора към дома.
    Разберете ме, мразя педалщината, а изключително много мразя цигани. Наясно съм, че това ми личи. Дори тениската на Джудас и комбат панталонките да могат да минат за някаква мода, то съм напълно сигурен, че имам нещо издаващо в излъчване ли, поглед ли. В смисъл няма чернилка да го пропусне това. Както жените веднага усещат алфата, така мангалите ме усещат. Като се добави, че съм от друг град - което също ми личи. Като се добави и че в оня пловдивски топлинен ужас 40-ина минути обход, е, със сигурност съм изглеждал странно. Оставаме настрана, че хората по улиците в Пловдив не ме намираха за странен, дори един пич дето го питах за посоката не просто ми обясни, а и ме пита а къде искате да идете, и понеже не знаеше коя е спирка Братя Свещарови (той беше с кола, нормално е да е забравил спирките на градския транспорт) ми каза коя е улицата и как изглежда пресечката, за да се ориентирам. Таа, понеже всичко това, и понеже Волтрон не беше чернилка, то явно има в повече от другото.

    Накратко това са детайлите. Към Технополис оплакването ми е, че онази застраховка (май беше с Алианц, но може и да бъркам) дето представлява допълнителната гаранция е по същество кражба на лични данни. За застрахователна компания е нормално да правят такива изстъпления, но Технополис трябва да намерят начин да защитят клиентите си.
    Всичко друго там е идеално (за сега). Тези 200 лева отгоре на цената ... можеше да не си опукам 1 ден отпуск (взех си отпуск за да отида в работен ден, когато няма толкова клиенти, съответно да мога да тествам телевизора без да притеснявам никого) и т.н., така че и те са нещо в крайна сметка оправдано.

    Това имах да разкажа.
    Подхождайте с будна готовност, бъдете готови за най-лошото, то неминуемо е готово за нас.

    Най-най- ~~~
    Този пост е редактиран от RaveUnit; 19-08-17 в 14:15.

  13. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    В.Търново
    Мнения
    188
    #11

    Отговор: Телевизор за кабелна?

    Ако имаше смелостта да го поръчаш онлаин щеше да си го разкъкаш в къщи под климатика с бира в ръка и ако нещо не ти хареса да го върнеш в рамките на 2 седмици.Желая безаварийна работа на тв то.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #12

    Отговор: Телевизор за кабелна?

    Цитат Първоначално публикувано от RaveUnit Виж публикацията
    А с усилването идва и едно ново изискване към качеството. Съответно минах на аудио уредба. За музика - ами, разликата в цената (около 25 пъти) е всъщност по-малка от разликата в полученото.


    За филми - разликата е най-вече в баса. Музикалната бас колона е и много по-мощна а и има всички честоти, докато малката започваше от някъде 60hz. Обаче, там говора и ефектите бяха по-изразителни. Въпреки, че сега само централната колона е по-силна от цялата логитех система, и не са 2 смешни говорителчета а 2 5-ци и 1 4-ка. Това всичкото ми е още прясно. В смисъл да, има разлика навсякъде, но за филми (тегля 5.1 с най-доброто аудио, което мога да намеря) смисъл няма. Има смисъл от допълнителна бас колона, да, това е безспорно. Но от другите колони - не няма. Това 100% се потвърждава от наблюдението ми, че който и да съм питал със soundbar винаги ми казва, че било супер. Не може бар-а да извади добър звук (за музика става дума). Физически е невъзможно в тия размери и на тялото и на говорителите. Концертите предполагам вече могат да се зачислят към музиката и обръщаме палачинката. Но това са лирически отклонения ^_^ Този телевизор и озвучаване дето ще се правят са за гледане на новини и филми само. От тая камбанария до съседната, дето са многоканалните филми разликата хич не е голяма.

    Да систематизирам идеята - за нещо до към 500-600лв си има 2.1 soundbar система. Аудио усилвател с 2 колони - цените започват от около 800лв (точно тези hristoslav2 дето ги написа са разумния минимум) и няма да се чува по-добре, защото басите на колонките за секция са по-слаби от басколоната на бар системата, а това дава разликата. Вече за общо около 1500лв към аудиосистемата може да се добави музикална басколона, но общата цена е 3пъти по-голяма, а ефекта за филми няма да е 3 пъти. Освен това едни наистина яки компютърни колонки logitech Z-906 и за цената и за качеството си размазват всичко по пътя. Особено за филми по отзиви в нета ги хвалят все едно мият чистят и простират а в изключено състояние правят мусака като на баба ми.

    В смисъл телевизора и озвучаването са за подарък, не са за мен. Не мога да правя абсолютно каквото си поискам ^_^ Освен това хората не чуват еднакво силно всички честоти, затова задължително ми трябва нещо да може да се подчертае точно 'телевизионния' звук.
    Какво разбираш под - аудиоуредба?
    За да чуеш разликата - вдигаш рязко бюджета - за усилвател, кабели и ОТ.
    С течение на възрастта чуваемият честотен диапазон се свива. Докато едно 5 годишно хлапе без проблеми чува 18000-19000Hz високочестотен звук, то човек на 40 години ще чува до 16000Hz.

    За слушане на музика ти препоръчвам добър стерео усилвател - 800-4000лева. Добавяш и добри кабели - още 200 лева. ОТ.....бюджет от 1200 до 7000лева.
    За филмите ти трябва висок клас AVReceiver - започнат от 1800 лева и нагоре + комплект ОТ - 4000 лева и нагоре....
    Като изборът на горните зависи от размера и интериора на помещението + броят канали. Дали ще е 5.1, 7.1, 9.1, 11.1 или Dolby Atmos - 5.1.2, 5.1.4, 7.1.2, 7.1.4, 9.1.2....


    https://www.youtube.com/watch?v=Jb4GolexHac
    Домашно кино се прави в голямо помещение, което се пригажда специално за целта - шумоизолация, акустика, никакви излишни мебели.
    Home Theater of the Month Archives - AVSForum.com
    Тоест - продаваш тъщата, жената, децата, колата и си правиш домашно кино.....


    Толкова много напъни за един подарък....

  16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    1,575
    #13

    Отговор: Телевизор за кабелна?

    Цитат Първоначално публикувано от RaveUnit Виж публикацията
    - около 43" диагонал на екрана, но вярвам разликата е основно между сериите и много по-малко между размерите вътре в една серия.
    - целя се в нещо под 1400лв/700евро/550паунда
    С две думи е хвърлени пари на вятъра. Можете да го направите с половината бюджет. Качеството е прекалено смачкано на кабелната, както и на Булсат. Ако ще правиш качество, вземете Линукс сателитен приемник, изберете спътник,провайдер, звук..... и се достига качество на и

    Успех!
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от brotzki; 20-08-17 в 18:19.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Кабелна и HDMI от PC-to
    От Atanas Boikov във форум Телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 09-04-14, 17:47
  2. Отговори: 0
    Последно: 29-08-13, 16:06
  3. Проблем с кабелна и ток
    От milen7910 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 29-12-10, 17:51
  4. Цифрова кабелна телевизия с телевизор Samsung
    От a_nikolov във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 1
    Последно: 14-04-10, 21:08
  5. Проблем с връзка компътър телевизор и кабелна.
    От la_vesko във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 23
    Последно: 27-05-08, 11:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе