Не съм имал лично плазма, но с OLED /C7/ определно очите ми се чустват по-добре във сравнение с всички телевизори /IPS и VA панели/ преди това, които имах, също така OLED няма ШИМ.
Според мен от това, което съм виждал от плазми на познати единствено при кабелна с ниска разделителна ще бъде по-добре при всичко друго OLED трябва да се справи доста по-прилично.
Panasonic P50U10E
От кога я чакам тая тема, може би от момента когато исках да хвана последния влак с ST-тата, но имаше само мостри. Обаче за сега всеки си хвали своето. На мен ШИМ никога не ми е правил впечатление, или все съм нацелвал дисплеи без.
http://www.retropcmania.com/2012/11/...n-lcd.html?m=0 Проблемите с ШИМ не се проявяват при всички. Някой като теб, не го забелязват, а за мен си е голям проблем. Зависи от зрението. При плазмите може и да има ШИМ, но странното е, че при тях не ме дразни. Реално при OLED пък няма ШИМ, но ми напряга очите.. та и аз не знам. Единственото обяснение, което намирам за себе си е в инертноста или остатъчно излъчване на плазмата и LCD подсветките с CCFL, но за OLED не намирам логично обяснение..
Plasma better than OLED? - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Този пост е редактиран от nikolov333; 19-06-18 в 04:34.
При нормална експлоатация плазмените телевизори ще работят поне още 20 години /100 000 часа живот дават Panasonic/.
При мен 42ST60 в кухнята на 5 години е на 12 000 часа .
При тези обстоятелства ми се струва ,че ще го гледам като пенсионер.
LG 32PC51 / 60 000 часа живот/ е на 11 години при майка ми и баща ми ,но не знам къде му е брояча.
По мои груби изчисления е на повече от 40 000 часа /включва се в 07:00 и се изключва в 23:00/.
Ще уведомя когато си замине.
nikolov333
Плазмените и OLED телевизори използват ШИМ. Разликата е в работната честота.
Дръжте си плазмата. Има дълбочина, "мек" образ, по-близко е до киното. Освен ако не искате да се блещите пред някое О/LED и да осветявате стаята. Очите също се натоварват
Здравейте
off-topic:
Може би 50ST50E (както си описал ТВ) си заслужава да се купи втора употреба , но не и за такава (висока) цена според мен. За тези пари (1150 лв в началото, в момента 900 лв) спокойно биха могли да се купят 2 телевизора.
Все пак успех с продажбата.
Поздрави
Този пост е редактиран от JoroHondata; 05-08-18 в 00:45.