Здравейте,
Понеже ми дойде музата да ъпгрейдна стария ми 46" Samsung F8000, то тези дни прекарах доста време в четене и ровене. Съответно, моля за малко препоръки дали си струва сега да купя модел от 2018 или да изчакам малко?
Бюджетът ми е до 4000лв. Към момента, като че ми допада идеята за OLED LG C8 в този ценови диапазон. Говорим за 40% стандартна ТВ, 40% филми (1080p), 15% 4k филми, евентуално 5% игри.
Предвид на качеството на ТВ на Mtel (A1), то четох ревюта, че новият процесор пак изоставал в upscaling на ниско качество източник спрямо процесорите на Sony. А все пак няма да гледам само 4k HDR, ами трябва да пуснем и новините или сериалче понякога...
На място в магазините ми е трудно да преценя перфектно, но като че LED не могат да доближат цветовете и контраста на OLED. Въпреки това, дали новите софтуерни решение (смъкване на яркостта на логата на програмите например) са достатъчни, за намалят рисковете от burn in? А при C8 четох, че са понадули яркоста спрямо A8F например и леко ме притесняват подобни overclock решения в допълнение към актуалните тестове за burn in с LG OLED C7, ако не се лъжа.
Спрямо гореописаното, чудя се дали си струва да се засилвам към C8, към друг актуален модел или да изчакам някой и друг месец. Не ми се иска да съм чакал 5 години за нов ТВ, а след много кратък период от време да се очаква някоя worth waiting for промяна в технологиите и нови модели. Четох за очакване в близките месеци на A9F на Sony, например.
Всякакви препоръки и насоки биха били полезни. И говорим само за 55" модели - нито по-големи, нито по-малки.
Изпратено от моят SM-N910C с помощта на Tapatalk