Първоначално публикувано от
Dares
Продължавам да чета по темата из нета, форуми , таблици и т.н. До тук стигам до едно единствено заключение, проблема е в DLNA сървара! Този сървър има различни версии описани в укипедия, а те са:
"Версии на DLNA ръководство
1.0: освободен юни 2004 г .; 2 тома: Архитектура и протоколи, медийни формати; 2 класове устройства: DMP, DMS; Около 50 профила за медиен формат [ необходимо е цитиране ]
1.5: освободен март 2006 г .; 3 тома: Архитектура и протоколи, медийни формати и защита на връзките; 12 класове устройства и 5 възможности за устройства; Около 250 профила за медиен формат.
2.0: освободен август 2015 г .; Включва теми като EPG, синхронизиране на съдържанието, RUI, WPS, формати на медиите, запис по график, DRM
3.0: освободен август 2015 г .; подобрено време за реакция, подобрена енергийна ефективност, HEVC поддръжка
4.0: освободен юни 2016; решава проблема с медийния формат , който "не се поддържа“ между компютри, телевизори и мобилни устройства, като същевременно поддържа Ultra HD TV стрийминг на съдържание."
Тук е описанието какво можеш да пращаш по домашната мрежа, според версията на DLNA, която подържа всяко устройство от която е изградена тя - дом.мрежа. Предполагам, че останалите медиини сървари с които аз не съм запознат имат също такива версии на формуера в който се посочва какво може да трансферираш. Продължавам да си мисля, че проблеме е по-скоро софтуерен, именно заради тези версии на DLNA. Разрових се и търсих по съвременни NAS устройства да видя в спецификациите им дали изрично се посочва каква е версията на DLNA, която поддържат. Примерно от предлаганите в Емаг до 500 лева. След много чете на всички пишат, че поддържат и са серифицирани с DLNA, обаче не посочват коя е версията. Трябва много ровене, за да намериш коя версия поддърна NAS устройството. Оказва се, че повечето поддържат версия на DLNA 1.5 , която не поддържа UHD стриймване. Тоест всички устройства в мрежата, които участ в плейването на филма трябва да поддържат DLNA с версия 4.0 !!! И пак не е сигурно дали ще може да се плейва по този начин - 4к HDR + HD звук.
А по твоя въпрос- връзката между лаптоппа и рутера на каква скорост е ?