Здравейте,
след много четене пак сме до кривата крушаЗа това бих предпочел да си поставя въпроса по следния начин, ако ми позволите:
Домашна мрежа изградена от:
1. Гигабитов рутер
2. NAS устройство или външен хард диск през USB 2.0 на рутера
3. Телевизор - Sony KD55XG8196, който ползва Wi-Fi 5 GHz връзка с рутера ( Archer C5 ), не е свързан чрез Lan кабел. Каква е скоростта на тази връзка не мога да кажа, защото не знам как да я измеря.
4. Компютър за сваляне на торенти.
Въпроса ми е: Какво още ми е необходимо за да мога да гледам UHD HDR + Dolby TRUE HD филми на телевизора през неговия си плеър от NAS-a или външния H-Disk, като в случая използвам Archos video player?
Kodi ми е прекалено сложно и не мога да се оправя с него. За сега си свалям торенти на компа, после ги качвам на външния диск и от там плейвам през wi-fi на ТВ-то, за HD филми нямам проблем, макар и през usb 2.0 на рутера. Пробвах да плейна 4к филм и не тръна, който резолтат се очакваше. Обаче, скоро четох във форума или нета, че не е възможно да плейна филм UHD HDR + Dolby TRUE HD (примерно) дори и през мержов NAS, който ще е с Гигабитова мрежа. За това си поставям въпроса така, по разбираемо за мен. Ако този вариант също се окаже невъзможен единственото за което се сещам е плеър с вграден твърд диск, през който да се плейвът такива файлове, а може и да греша...
Извинявам се за въпроса ми, но информацията е прекалено много в нета и понякога е объркващо. Благодаря!