1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Незадоволителна картина на HDR телевизор. Как правилно да го настроим?
"Някой може ли да ми изпрати линк към файл (може и на лично), който е пускал на HDR телевизора си и изглежда добре на тъмните сцени?"
Понеже спомена трансформърите, че си валялал, аз нямах никакви проблеми с hdr картината. Наскоро гледах всичките. Отлично 4к hdr качество на sony xh95. Това са филмите свалени от ру тракер:Прикачен файл 37148
Sent from my Note10+ using Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rakeem
Досега всички посочени ситуации бяха при пускане на файлове от самия телевизор, било то чрез вградения плеър, Kodi, VLC или Youtube. Въпреки, че по-горе споменатите видео в Youtube се виждат великолепно, това, което си ми посочил, се вижда толкова ужасно, колкото и ако използвам вградения плеър на телевизора, тоест зеленее, жълтее и кафевее!
Тази вечер включих телевизора като втори монитор на лаптопа. Отново имам същият лош резултат. Вижте в прикачените видеа:
https://i.imgur.com/2gKuBcz.mp4
https://i.imgur.com/ndUMYyr.mp4
Файлът не е HDR, защото се оказа, че компютърът ми май не може да го изкара през HDMI-а или пък не успях да разбера с кой плеър да го пусна, но няма значение. Тестът със SDR-а също е релевантен. Ако SDR не може да показва хубаво, какво остава за HDR...
Kато извод мога да заключва, че самият телевизор е скапана бройка!
Цитат:
Първоначално публикувано от sony 1
Имам предвид да направиш ресет на телевизора, като преди това премахни всичко което е закачено към него, флашки, Ка модули и т.н
Не съм го ресетвал и не смятам да го правя, защото си го купих преди 3 седмици. Направо ще се свържа с гаранционния сервиз. Надявам се, че този проблем ще се покрие от гаранцията.
Цитат:
Първоначално публикувано от evdiko
Понеже спомена трансформърите, че си валялал, аз нямах никакви проблеми с hdr картината. Наскоро гледах всичките. Отлично 4к hdr качество на sony xh95. Това са филмите свалени от ру тракер
Точно същите и аз съм изтеглил. Лоша картина, както я описах по-горе.
Благодаря на всички за мненията!
Като получа отговор от поддръжката, ще пиша какво е станало.
Цитат:
CUPONa
Не съм го ресетвал и не смятам да го правя, защото си го купих преди 3 седмици. Направо ще се свържа с гаранционния сервиз. Надявам се, че този проблем ще се покрие от гаранцията.
.
Смисъла на ресета е да не се губи време по сервизи, за всеки един бъг.
Цитат:
sony 1
Смисъла на ресета е да не се губи време по сервизи, за всеки един бъг.
Да, разбирам това и съм съгласен с теб.
Но не съм съгласен да се ресетвам чисто нов телевизор. Ако го направя, това означава да преглътна и да се съглася, че ще имам скапана бройка, която периодично трябва да ресетвам. Докато е прясно нов, ще направя каквото мога за да го сменя с друг или да ремонтират този с нови части.
Ако го ресетнат в сервиза и се оправи ще ти го върнат. Всъщност не ако, а това е първото нещо което ще направят.
Цитат:
CUPONa
Да, разбирам това и съм съгласен с теб.
Но не съм съгласен да се ресетвам чисто нов телевизор. Ако го направя, това означава да преглътна и да се съглася, че ще имам скапана бройка, която периодично трябва да ресетвам. Докато е прясно нов, ще направя каквото мога за да го сменя с друг или да ремонтират този с нови части.
Ресета не означава че телевизора ти е скапан.
1.Рестариране- изключване на телевизора от контакта за 5 минути
2.Ресет на телевизора. При филипс май имаше опция и за преинсталиране на софта
3.Сервиз- последна инстанция ако няма ефект от предишните стъпки
Кажи какви настройки за подобряване на картината са активирани?
Динамичен контраст и прочие активни ли са?
При Сони има "настройки за режим в магазин". Да не би и при теб да има подобна шитня и ти да си останал на настройките зададени в този режим?
Има ли някакви други у-ва включени към тв?
Направи му ресет-а, както те посъветваха по-горе, и го изключи от захранване за 5-10 мин. Ако няма ефект - в сервиза или направо връщай на магазина ако е купен онлайн и не е изтекъл 14 дневният период.
За да ви угодя, го рестартирах, после ресетнах и преинсталирах.
Резултатът е същият. Няма промяна в качеството на картината.
Ще ходи в сервиз (минали са повече от 3 седмици) и да видим какво ще кажат от там.
Добре де, не го ли забеляза още първата седмица? Директно щеше да върнеш без главоболия и да си купиш друг. Дано в сервиза свършат работа.
За съжаление - не. :( Чак след втората започнах да го човъркам. Нямах никакво време...
Искам да съм ясен, че като гледам телевизия, нямам някакво усещане за сбъркани цветове. Изглежда си добре. Когато гледам анимации от плеъра на телевизора, също всичко си е ок. Наистина странна работа...
Между другото, @evdiko, как си си направил рутракер с тъмна тема? :)
Напиши подробно с какви настройки е тв-то, особено подобрителите на картината.
Иначе от къде е закупен? Някои оналайн магазини предлагат 30дневен срок за връщане без обяснения.
Цитат:
CUPONa
Между другото, @evdiko, как си си направил рутракер с тъмна тема? :)
Това е от настройките на браузъра. Ползвам опера.
Цитат:
Firenze69
кофти бройка...
Това имах предвид.