Здравейте на всички в този пълен с толкова компетентни хора форум.
Това , което ме доведе при вас е желанието ми да си купя LCD с 2 тунера (аналогови за кабелна) , но се оказа че след 2006 г. не се произвеждат подобни телевизори. Като подобна екстра е била главно при CRT телвизорите с размери от 29 инча нагоре. Пиша с надеждата, ако има специалисти да кажат:
1. възможно ли е да се използва функцията PIP на LCD телевизорите с 1 тунер, като вместо външно устройство (игра, двд плейър, външен хард и др.) се използва външен аналогов или комбиниран (аналогов-цифров) тунер, за да се гледат два канала от кабелната едновременно?
2. продават ли се подобни външни тунери (цифрово-аналогови) и ако да как биха се включили в LCD-то като външно устройство (чрез usb или hdmi)?
3. ако не се продават , то възможно ли е да се направи подобна джаджа от стар малък евтин CRT телевизор и ако някой може да го направи , колко би струвало?
4. да знаете или да сте чували за ЛЦД или ЛЕД телвизор с два тунера след 2007 г., който да се продава в България свободно? АКо да, то в кой магазин се намира?
5. въобще да знаете някой който гледа две телевизии едновременно на лцд или лед в България? Искам подобна възможност примерно когато се следи филм или предаване и пуснат реклами, човек докато е на друг канал да не изпусне филма след рекламите или пък когато има мачове от английското първенство или два мача от различни първенства по едно и също време , да могат да се следят.
Дано поне някой каже две три думи по темата, тъй като в целия нет на английски почти не се коментира, къде ти да се продават тв с два тунера. Също така, ако сте наясно с проблема относно дефицита на тази възможност в ерата на лцд /лед , бихте ли споделили защо не се правят лцд/лед с два тунера, къде е проблема. По-скъпи ще стават, възможност ли няма, допълнителни устройства ли трябва да се купуват ако човек е на цифрова? Аз не съм на цифрова/сателит, още съм на аналогова и се чудя защо няма никъде два тунера при лцд-тата. Единствено има два тунера при онези огромни тучове 29 инча от 2004-2006 г. последно.
До скоро и подрави.
![]()