Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 33

2023 International CES

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #16

    Отговор: 2023 International CES

    Телевизорите LG повишават шансовете, като предоставят разширен избор от услуги, ориентирани към геймърите, всичко на едно място
    https://www.lgnewsroom.com/2023/01/l...-in-one-place/
    LG Electronics (LG) демонстрира силния си ангажимент за предоставяне на първокласно телевизионно игрово изживяване, което предлага подобрено удобство чрез новия потребителски интерфейс на webOS, включващ специален център за игри, добавянето на облачна услуга за игри Amazon Luna и гладка игра при 4K 60 FPS стрийминг чрез NVIDIA GeForce СЕГА на най-новите си телевизори на CES 2023.

    Популярни облачни услуги за игри, които вече могат да бъдат лесно достъпни от LG Game Card на webOS 2023, включително просто чрез гласова команда * , предлагат както запалени, така и случайни геймъри множество заглавия за игри от водещи партньори като NVIDIA, Blacknut, Utomik и сега Luna и Boosteroid , без изтегляния или необходим допълнителен хардуер. Наградените OLED телевизори на LG предоставят на играчите най-плавния геймплей благодарение на превъзходно качество на изображението, ултрабързо време за реакция от 0,1 милисекунди и супер ниско забавяне на входа, както и по-персонализирано игрово изживяване чрез различни функции за персонализиране, включително оптимизатор на игри и жанр - специфични настройки на картината.

    Вече се предлага във FHD на телевизори LG от 2021 г. и 2022 г., работещи с webOS 6.0 или по-нова версия, GeForce NOW вече стриймва на модели от 2020 г. и ще започне да стриймва в 4K на избрани модели по-късно тази година, като собствениците на телевизори LG са сред първите, които стриймват впечатляващо гладко, силно потапящ 4K геймплей при 60 FPS, на големия екран само със съвместим контролер.

    GeForce NOW е отворена облачна услуга за игри на NVIDIA, която се включва в процъфтяващата екосистема за компютърни игри чрез поточно предаване с NVIDIA GeForce RTX производителност от световна класа. Геймърите могат да играят любимите си компютърни заглавия, които вече са закупени от популярни дигитални магазини – включително много от най-играните безплатни за игра игри като Fortnite, Apex Legends и Destiny 2 – със и срещу милиони други компютърни играчи. Членовете на GeForce Now Ultimate ще се насладят на стрийминг с до 4K резолюция при 60 FPS на поддържани LG телевизори, с изключително ниска латентност, която съперничи на много местни игрови изживявания.

    Достъпен от Game Card на LG в САЩ, Amazon Luna се присъединява към други облачни услуги за игри на началния екран на webOS на най-новите телевизори на LG. Абонаментът Luna предлага достъп до игри за всеки, от AAA заглавия, ретро странични скролери, семейни игри и други, както и заглавия, включително Assassin's Creed Valhalla, Everspace и Team Sonic Racing , докато каналът Prime Gaming дава на абонатите на Amazon Prime достъп до различни ексклузивни и безплатни за игра заглавия всеки месец.
    CES 23 > LG M3 Zero Connect TV: 77'' с Oled Meta панел (MLA + Meta Booster)
    https://www.avcesar.com/actu/id-3829...a-booster.html

    CES 23 > LG Z3 : TV Oled Ultra HD 8K avec dalle Oled Meta (MLA + Meta Booster)
    https://www.avcesar.com/actu/id-3829...a-booster.html

    Явно моделите с WOLED + MLA губят черното в осветено помещение, също като samsung QD-OLED
    https://www.avsforum.com/threads/ole...#post-62237384

    MLA е най-големият скок, който LG е направил в WOLED панелите до момента. Следващата стъпка ще бъдат новите излъчватели (PHOLED, TADF, хиперфлуоресценция) с BT.2020. MLA основно компенсира голяма част от загубата на светлина, причинена от най-добрите емисионни и цветни филтри на WOLED.
    BT2020 е планиран в LG Display с новите излъчватели около TADF. QD-OLED и RGB лазерните проектори в момента са единствените технологии, които могат да покрият до голяма степен цветовото пространство BT.2020. Но в момента не носи толкова много, тъй като ежедневната телевизия се овладява само в 8 бита и филми в стандарта DCI-P3. Източници, които надхвърлят това, са доста редки.

    Мисля, че чух в един от видеоклиповете, че LG също използва нов AR филтър на G3, като MZ2004, който отразява по-малко.
    Във видеото беше казано, че трябва да е същият като LG Flex. LG го нарича SAR.
    - webOS 7(23)
    - кутията Zero Connect Box на серия M3 има обхват от 10 метра за безжично предаване на сигнал 4K/120Hz
    - C3 е с 20% по ярък от C2
    - C3 има саундбар
    - алгоритъм, който избира области на екрана за по-висока осветеност, отколкото биха имали без него за същия APL на екрана, се използва и на C3. Пиковата яркост е същата като при C2, просто този алгоритъм позволява да има по-ярки елементи чрез усилване на някои зони и затъмняване в замяна на други.
    Не ги очаквахме толкова скоро и въпреки това Oled панелите с микролещи ще бъдат налични тази година. На CES 2023 LG Display представи своя нов Oled META панел, който използва микролещи за увеличаване на яркостта на всеки пиксел.


    5177 микролещи на един пиксел! Повече от 42 милиарда микролещи на 77-инчов панел. Цифри, от които се завива свят.

    Технологията е доста невероятна и трудна за представяне, тъй като всеки пиксел на 77-инчов модел е оборудван с 5117 микро-лещи, които пренасочват светлината, за да повишат ефективността и да избегнат загубите. По този диагонал има повече от 42 милиарда микролещи. По този начин LG Display обявява пикова яркост от 2100 cd/m² на панелите Oled META, срещу максимум 1200 cd/m² за панелите Oled EX с охладителна система, използвана в момента в LG 65G2 или Panasonic TX-65LZ1500 , например. Панелът Oled META 8K се задоволява с 1500 cd/m², когато версията Oled 8K EX е ограничена до 1000 cd/m².

    OLED META панелът наследява и нов антирефлексен филтър, наречен Venta Black, който намалява разсеяната светлина с около 30% в сравнение с класически OLED модел. Това трябва да позволи на LG Display да дойде и тук, за да се конкурира с QD-Oled панелите, които се справят по-добре. Ъглите на видимост също са подобрени, както и консумацията на енергия, намалена с 22%.
    Маркетинговото име е "Vanta Black", компанията се заиграва със най-тъмното покритие
    https://en.wikipedia.org/wiki/Vantablack


    https://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_aspect_ratio
    PAR на 83” субпиксел е 16,2% по-голям от PAR на 77” субпиксел и 163% по-голям от PAR на 65” субпиксел, така че 83” WOLED без MLA вероятно е в състояние да достави над половината от увеличената яркост, която доставя на 77” WOLED MLA и над два пъти увеличената яркост, която осигурява на 65” WOLED MLA.

    LGE исторически е „ограничавал“ потенциалната повишена яркост(от по-висока PAR) която може да осигури в по-големите WOLED панели.
    2022 г. беше първата година, в която те „отключиха“ по-високия потенциал за яркост на по-големите панели, като предоставиха 42-инчов WOLED телевизор, който не можеше да достигне нивата на яркост на своите по-големи братя.
    Така че не е ясно дали LGE ще стине до крайност, за да позволи на всеки размер на панела да достави пълния потенциал за яркост, на който е способен, или дали двата „обхвата“, с които започнаха миналата година, ще бъдат запазени или евентуално разширени до 3 обхвата тази година.

    83" и 92" изглежда вероятно ще бъдат в нов обхват, докато 77" и 65" с MLA може много вероятно да бъдат ограничени, за да съответстват с нивата на яркост на 55"с MLA.
    Ако 83" е в трети обхват и 77" с MLA е набутан обратно към 55" с MLA яркост, ще получите по-ярко изображение от 83" без MLA, отколкото от 77" с MLA .
    Но ако LGE избере да позволи на всеки размер на панела на G3 да представлява неговата собствена уникална възможнот за яркост, вероятно 77G4 ще бъде кралят (без G92 без MLA, който може да бъде равен по-яркост).
    Докато не разполагаме с измервания, които да докажат противното, предположението по подразбиране е, че по-големите диагонали в серия G3 ще бъдат ограничени по яркост, за да съответстват на най-малкия 55G3 по отношение на пикова яркост.
    Единствената причина да се надяваме, че LGE може да позволи на 77” да създаде свой собствен обхват на яркост (или дори да позволи на всеки размер WOLED от G-серията, да достави яркост до пълния си потенциал, което означава 4 обхвата с един размер на екрана, е прякото съвпадение между Гамата QD-OLED на Samsung за 2023 г. и G3-серията (и особено 77G3 срещу новия за 2023 г. 77” QD-OLED).
    Така че просто ще трябва да изчакаме и да видим, но изглежда, че 2023 г. може да е годината, в която „по-голям означава и по-ярък“.

    Пиксел с удвоен PAR, управляван, за да съответства на пиковата яркост, ще има живот, който е над два пъти по-дълъг(спрямо по-малкият пиксел).
    Пиксел с удвоен PAR, управляван за осигуряване на два пъти пикова яркост, ще има еквивалентен живот.
    Животът е функция на плътността на тока (mA/cm^2).

    Според официалните видеоклипове на LG за MLA и видеото на Vincent Teoh, по-големите размери на панела ще имат по-голямо увеличение на яркостта поради MLA, тъй като съотношението на апертурата на пикселите е по-голямо и това позволява да има повече лещи на пиксел на панелите с по-голям размер, така че повече излъчвана светлина да може да бъде насочена извън панела на панелите с по-голям размер. Броят на лещите на пиксел, който те цитират в тези видеоклипове, е за 77" панел, изрично е споменат във финия шрифт на видеото, по-малките панели имат по-малък брой, защото пикселите са по-малки, докато лещите са със същия размер.
    https://www.avsforum.com/attachments...e-jpg.3384086/

    LG Display е подал патент, за да се отърве от недостатъка на MLA mura и вече излезе статия, че е стигнал до ниво без проблеми.

    В случай, че сте пропуснали бележката от DTS, OLED на LG от 2023 г., включително C3 и G3, вече могат да декодират DTS вътрешно, функционалност, която липсва след серията CX & GX от 2020 г. Преди това LG C9 беше последният модел, който можеше да декодира DTS.

    LG TV 2023
    Resolution FHD UHD SUHD UHD SUHD
    Type Display LCD LCD LCD QDEF LCD QDEF WOLED WOLED MLA !! WOLED MLA
    series LR63
    LR57
    LR630B - HD !
    UR76
    UR75
    UR70
    UR81
    UR80
    UR91
    UR90
    NANO75
    NANO73
    QNED75
    QNED70
    QNED82
    QNED81
    QNED87
    QNED86
    QNED85
    QNED91 QNED99
    QNED96
    A3 B3 C3 G3
    (MLA 55-77" only)
    M3
    (MLA 77" only)
    Z3
    fps / Hz 50/60 50/60 43/75" - 50/60
    86" - 100/120
    50/60
    86" - 100/120
    50/60 50/60 40 - 120 40 - 120 40 - 120 8K - 60
    (99) 4K - 120
    (96)4K - 60
    50/60 40-120 40-120 40-120 40-120 8K - 60
    4K - 120
    BLU Direct Direct Direct Direct EdgeLED EdgeLED EdgeLED Mini LED Mini LED Mini LED - - - - - -
    HDMI -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- 3x 2.0 2x 2.1 / 2x 2.0 4x 2.1 4x 2.1 3x 2.1 4x 2.1
    models -- -- 43UR8000
    43UR8100
    50UR8000
    50UR8100
    65UR8000
    65UR8100
    75UR8000
    75UR8100
    86UR80006LA
    86UR81003LA
    86UR81006LA
    43UR90006LA
    43UR91003LA
    43UR91006LA
    43UR91006LB
    43UR91009LB
    50UR91003LA
    50UR91006LA
    50UR91009LB
    65UR91003LA
    65UR91006LA
    65UR91009LB
    75UR91003LA
    75UR91006LA
    75UR91009LB
    86UR90006LA
    86UR91003LA
    86UR91006LA
    86UR91006LB
    86UR91009LB
    86NANO736RA -- 50QNED813RE
    50QNED816RA
    50QNED816RE
    50QNED823RE
    50QNED826RE
    55QNED813RE
    55QNED816RA
    55QNED816RE
    55QNED823RE
    55QNED826RE
    55QNED829RB
    65QNED813RE
    65QNED816RA
    65QNED816RE
    65QNED823RE
    65QNED826RE
    65QNED829RB
    75QNED813RE
    75QNED816RA
    75QNED816RE
    75QNED823RE
    75QNED826RE
    86QNED813RE
    86QNED816RA
    86QNED816RE
    65QNED876RA
    -- -- OLED48A33LA
    OLED48A36LA
    OLED48A39LA
    OLED55A33LA
    OLED55A36LA
    OLED55A39LA
    OLED65A33LA
    OLED65A36LA
    OLED65A39LA
    OLED77A36LA
    OLED55B33LA
    OLED55B36LA
    OLED55B39LA
    OLED65B33LA
    OLED65B36LA
    OLED65B39LA
    OLED77B33LA
    OLED77B36LA
    OLED77B39LA
    OLED42C31LA
    OLED42C32LC
    OLED42C34LA
    OLED42C35LC
    OLED42C36LA
    OLED42C37LA
    OLED42C38LC
    OLED48C31LA
    OLED48C32LB
    OLED48C34LA
    OLED48C35LB
    OLED48C37LA
    OLED48C38LB
    OLED55C31LA
    OLED55C32LB
    OLED55C34LA
    OLED55C35LB
    OLED55C36LC
    OLED65C31LA
    OLED65C32LB
    OLED65C35LB
    OLED65C36LC
    OLED65C37LA
    OLED65C38LB
    OLED65C39LC
    OLED77C31LA
    OLED77C32LB
    OLED77C34LA
    OLED77C35LB
    OLED77C36LC
    OLED77C37LA
    OLED77C38LB
    OLED77C39LC
    OLED83C36LA
    OLED83C39LA
    OLED55G33LA
    OLED55G36LA
    OLED55G39LA
    OLED65G33LA
    OLED65G36LA
    OLED65G39LA
    OLED77G33LA
    OLED77G36LA
    OLED77G39LA
    -
    OLED83G36LA
    OLED97G36LA
    OLED77M39LA
    OLED83M39LA
    OLED97M39LA
    OLED77Z36LA
    OLED77Z39LA



    Eyesafe и Nanosys се обединяват, за да се борят със синята светлина със сини квантови точки на CES 2023
    https://eyesafe.com/eyesafe-and-nano...y-at-ces-2023/


    VIDAA се прицелва в американския пазар
    https://www.prnewswire.co.uk/news-re...301715109.html


    Платформата за стрийминг на Smart TV VIDAA се разширява, за да включва устройства с Google TV, Android TV OS
    https://www.sporttechie.com/smart-tv...-tv-os-devices


    From OLED to Standard 4K, Here Are All the TVs Hisense Is Bringing to Australia in 2023
    https://www.gizmodo.com.au/2023/01/h...announcements/

    https://www.hdblog.it/tv/articoli/n5...-nit-oled-ces/


    TCL CSOT демонстрира най-новите дисплейни технологии на CES 2023
    https://finance.yahoo.com/news/tcl-c...143000259.html





    2023 Samsung "Neo QLED" LCD TVs have more dimming zones
    https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1673000307
    2023 Samsung "Neo QLED" LCD телевизори имат повече зони за затъмняване
    06 януари 2023 | Расмус Ларсен | 4 коментара
    Освен две нови серии QD-OLED телевизори , Samsung обяви 2023 LCD телевизора с марка „Neo QLED“ на CES. 8K ще остане в гамата LCD.

    На пръв поглед нямаше много ново за съобщаване за LCD телевизорите на Samsung, които отстъпиха светлината на прожекторите на по-модерните QD-OLED телевизори, но сега научихме повече за гамата LCD за 2023 г., състояща се от QN900C, QN800C, QN700C с 8K, както и QN95C, QN90C и QN85C с 4K.

    Чуваме, че моделите miniLED от висок клас имат повече зони на затъмняване в сравнение с еквивалентите от 2022 г. Колко? Samsung отказва да коментира подобни въпроси, но 8K асоциацията съобщава, че поне една от 8K гамите „ще използва 12K miniLED в подсветката с контрол на 1300 зони (от 700 в моделите от 2022 г.)“, въз основа на официален предварителен брифинг в Южна Корея.

    4K LCD моделите от висок клас също ще имат повече зони за затъмняване, но не знаем колко. На теория това трябва да намали – но не и да премахне – ефекта на тежък цъфтеж, който наблюдавахме миналата година в нашия преглед на QN95B .

    В допълнение, Samsung ще пусне по-базови 'Q' и 'UC' серии LCD телевизори без miniLED локално затъмняване и други разширени функции.
    Има и обновена гама от лайфстайл LCD телевизори като The Frame, който тази година ще се предлага с опция за метална рамка.

    Нови функции за 2023 г
    Материалите за пресата на Samsung разкриват няколко други нови функции, включително функция за мащабиране от SDR към HDR, наречена „Auto HDR Remastering“. Поддръжката на Zigbee и Matter Thread е вградена директно в телевизорите (през 2023 г. не се изисква донгъл) като част от Tizen 7.0. Телевизорите ще поддържат и новото приложение Philips Hue Sync .

    Samsung още веднъж през 2023 г. подчертава „14-битова обработка и мащабиране на AI“, но имайте предвид, че 14-битовото се отнася до контролера за подсветка. Вътре все още има 10-битови(8-bit + FRC) LCD панели. Те се захранват от видео процесора „Neural Quantum Processor“ и все още поддържат до 144Hz. Samsung не е коментирал поддръжката на HDMI 2.1 QMS.

    В избрани региони те разполагат с Tizen's Gaming Hub с достъп до услуги за стрийминг на игри като Xbox, GeForce Now, Amazon Luna и Utomik. Xbox засега остава ексклузивно за телевизията на Samsung.

    – „През 2023 г. надстройките за GameBar 3.0 с MiniMap Sharing и Virtual Aim Point повишават изживяването за всеки тип геймър. MiniMap Sharing позволява на играчите да видят миникартата на играта си с един поглед на всеки дисплей, докато Virtual Aim Point, проектиран за шутъри от първо лице (FPS), позволява на играчите да виждат по-забележим кръст във всяка игра, така че да могат да направят перфектния изстрел“, добави Samsung.

    LCD моделите на Samsung за 2023 г. ще бъдат налични тази пролет. Подробности за цените ще бъдат обявени по-късно.
    1300 зони по 9 светодиода прави 11700 светодиода (85"? 50x26=1300)



    WOLED телевизор на батерии, който може да закачите навсякъде.
    https://displace.tv/




    Sharp
    https://global.sharp/corporate/news/230105-b.html
    https://global.sharp/aquos/en/xled/

    https://www.youtube.com/watch?v=EOHa8nMvpCw
    https://www.youtube.com/watch?v=XMtaqUDxag4
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 08-01-23 в 10:34.

  2.  
     
  3. Banned
    Тук е от
    Dec 2022
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    16
    #17

    Отговор: 2023 International CES

    Малко извън темата . Много стойностно представяне от hristoslav2.Не само в тази тема,според мен малко недооценен, просто той е двигателя на форума.Благодаря ти за полезната информация по много теми.

  4. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,000
    #18

    Отговор: 2023 International CES

    Той знае че е оценен, няма нужда на всеки пост да му го казваме А и на човека му е интересно да го прави, поне аз с такова впечатление оставам .

    - - - - - - - - - -

    Иначе ще държа под око тази година и Sharp mini-led телевизорите, заедно с тези на Hisense изглеждат най интересни за масовия потребител! Стига да са на поносими цени.
    Има ли информация за дата на излизане за Европа ?

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #19

    Отговор: 2023 International CES

    Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    ...ще държа под око тази година и Sharp mini-led телевизорите, заедно с тези на Hisense изглеждат най интересни за масовия потребител! Стига да са на поносими цени.
    Има ли информация за дата на излизане за Европа ?
    Втората половина на тази година.

    Миналата година се появи в Китай като серия F8
    https://www.sharp.cn/products/4t-c65f8ea?v=2018

    а малко след това и в Япония като серия EP1
    https://jp.sharp/aquos/products/ep1/

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    1,547
    #20

    Отговор: 2023 International CES

    На мен ми е любопитен G3 и Самсунг. Да видим какво ще докарат насам.

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #21

    Отговор: 2023 International CES

    Portrait Displays и MediaTek си сътрудничат за пускането на първия в света телевизионен чип, готов за Calman
    https://portrait.com/news/portrait-d...ready-tv-chip/
    ...
    Заедно Portrait и MediaTek ще демонстрират технологията Intelligent View заедно с Calman Ready калибриране на CES 2023 в The Venetian в Лас Вегас, Невада. Две известни телевизионни марки споделят вълнението си от първия в света телевизионен чип Calman-Ready и продължаващото им сътрудничество с Portrait Displays и MTK.

    „Проектирането на телевизори, които вярно предават намерението на създателя, е нашата страст. В допълнение към интегрираните алгоритми за обработка на изображения на Sony, нашето стратегическо сътрудничество с Portrait Displays и MediaTek ни позволява да изведем визуалното изживяване на Smart TV на следващото ниво. С прецизно калибриране на цветовете, клиентите могат да се насладят на филми и телевизионни предавания точно както са предназначени да бъдат гледани,” каза Йошихиро Оно, ръководител на бизнес групата за домашни развлечения на Sony Corporation.

    „Наследството на телевизора Philips в иновативното съвършенство достигна до пробив в качеството на картината. В сътрудничество с Portrait Displays и MediaTek, всички серии OLED телевизори Philips, пуснати на пазара през 2023 г., ще постигнат изключително ниво на висококачествена производителност на картината, използвайки Calman Ready и MediaTek Pentonic 1000“, каза Кен CM Liao, старши директор Глобален продуктов мениджмънт на OBM BG в TPV Group.

    Фамилията умни телевизори MediaTek Pentonic, включително флагмански чип Pentonic 2000 8K, водещ чип Pentonic 1000 4K и първокласен чип Pentonic 700 4K, вече са достъпни за производителите на телевизори. Първите интелигентни телевизори, захранвани от MediaTek Pentonic с технология Calman Ready, ще бъдат налични през Q1 2023.
    ...
    Следователно топ моделите OLED/LCD телевизори Sony и Philips 2023 ще използват Pentonic 1000. https://www.mediatek.com/products/di...-pentonic-1000



    Sony не представиха новите си модели на CES 2023 защото...нямаше да се отличат заради шума около новите QD-OLED и WOLED+MLA панели. Просто изчакват(както правят Philips и Panasonic) да отмине шумотевицата, за да пуснат презентация с която да изпъкнат в медиите.
    Така че от краят на Януари, до началото на март ще научим повече за моделите на трите марки.

    Вероятна моделна гама Sony 2023 (предположение)


    Sony TV 2023
    Type panels LCD LCD LCD QDEF WOLED WOLED+MLA QD-OLED LCD QDEF
    Resolution FHD UHD SUHD
    series W830L
    X64L
    X60L
    ONLY IN ASIA ?
    X74L
    X70L
    X75L
    X82L
    X81L
    X80L
    X86L
    X85L
    X89L X94L
    X93L
    X92L
    X90L
    X95L A75L A84L
    A83L
    A80L
    A85L A90L A95L Z9L
    Hz 50/60 50/60 50/60 50/60 50/60 100/120 100/120 100/120 100/120 100/120 100/120 100/120 100/120 100/120 100/120
    BLU -- EdgeLED FALD miniLED --
    SIZE KD-32W830L KD-50X64L
    KD-43X64L
    KD-65X74L
    KD-55X74L
    -
    KD-50X70L
    KD-43X70L
    KD-65X75L
    KD-55X75L
    KD-50X75L
    KD-43X75L
    KD-65X80L
    KD-55X80L
    KD-50X80L
    KD-43X80L
    KD-65X85L
    KD-55X85L
    KD-50X85L
    KD-75X89L
    KD-65X89L
    KD-55X89L
    XR-85X90L
    XR-75X90L
    XR-65X90L
    TX-55X90L
    XR-85X95L
    XR-75X95L
    XR-65X95L
    XR-65A75L
    XR-55A75L
    XR-48A75L
    XR-42A75L
    XR-65A80L
    XR-55A80L
    XR-48A80L
    XR-42A80L
    XR-77A85L
    XR-65A85L
    XR-55A85L
    XR-77A90L
    XR-65A90L
    XR-55A90L
    XR-77A95L
    XR-65A95L
    XR-55A95L
    XR-85Z9L
    XR-75Z9L
    SoC -- MT MT MT9 MT9 MT9 MT9 M1000 M1000 MT9 MT9 MT1000 MT1000 MT1000 MT2000







    Нова стратегия за 2023 QD OLED телевизори от Samsung за повишаване на очакванията на индустрията
    https://omdia.tech.informa.com/blogs...y-expectations
    ...И накрая, очакваме новите играчи TCL, Sharp и Philips да представят QD OLED телевизори следващата година, заедно с настоящите играчи Samsung и Sony. Тъй като конкуренцията се увеличава, силата на продуктите и промоционалните стратегии на Samsung ще бъдат най-ефективни в привличането на вниманието на пазара и ще осигурят предимство...
    Преглед на Samsung QD OLED и QLED 2023

    Samsung показа новите си телевизори от висок клас за 2023 г. на CES. В допълнение към обсъдените по-рано ултра-скъпи microLED модели , които също ще бъдат налични в по-малки размери на екрана тази година, Samsung също показва два нови QD OLED телевизора, S90C и S95C, и най-добрите модели от 8K и 4K LCD сериите, телевизорите QN900C и QN95C NEO QLED. По-ниските QLED модели все още не са показани на CES и малко се знае за тези телевизори.

    Новите модели от 2023 г. използват Tizen 7.0 като операционна система. Въпреки че интерфейсът не изглежда да се е променил значително в сравнение с миналата година, Samsung добави редица нови функции. Например – поне за сега обявените телевизори – те са оборудвани с вграден SmartThings Hub и поддръжка за Matter. Това означава, че новите телевизори могат да служат като център в интелигентен дом. Също така новост е поддръжката на 144Hz честота на опресняване. Миналогодишните модели от висок клас вече успяха да направят това на практика, но Samsung вече официално го поставя в списъците със спецификациите.

    Два пъти QD OLED
    S95B QD OLED, който беше представен през април миналата година, ще има два различни наследника тази година, които вече ще се предлагат и в 77” в допълнение към 55” и 65”. Имената на моделите на всички модели 2023 завършват с C, а новите OLED имат типово обозначение S90C и S95C. Въпреки че наименованието предполага друго, S90C всъщност е наследник на S95B от 2022 г., докато S95C изглежда е позициониран малко по-високо и следователно вероятно ще получи и по-висока цена. Вероятно, защото Samsung все още не е обявил цените на новите телевизори.


    S95C
    S95C има значително различен дизайн от миналогодишния S95B. За разлика от S95B, телевизорът има One Connect Box, външна кутия, съдържаща захранването и всички връзки, която е свързана към екрана на телевизора с един тънък кабел. One Connect Box на S95C може да се монтира на гърба на основата на телевизора, но можете също да го скриете в аудио шкаф. Предимството е, че в този случай само един кабел минава към телевизора за захранване и медиен сигнал, вместо няколко HDMI кабела и отделен захранващ кабел. Тъй като цялата логика се помещава в One Connect Box, самият екран е много тънък и вероятно може да бъде окачен доста хоризонтално на стената.

    Удивително е не само, че S95C вече има One Connect Box, но и че най-добрият модел от гамата 4K QLED, QN95C, вече няма тази One Connect Box. Миналата година Samsung позиционира топ модела от линията 4K QLED над S95B QD OLED, но тази година, предвид промяната на One Connect Box, това може да се промени, също и по отношение на ценообразуването.

    Основното постижение на S95C е, че има второ поколение QD OLED панел, където Samsung Display успя да увеличи ефективността на сините OLED, което увеличава яркостта на телевизора като цяло. QD OLED екраните използват само сини OLED, като част от субпикселите са оборудвани с квантови точки, които преобразуват синята светлина в зелена и червена светлина.

    От наличната комуникация не е напълно ясно как точно се е стигнало до това подобрение на OLED. В прессъобщение от Samsung Displayговори за нов материал „HyperEfficieny EL“, който ще бъде отговорен за подобрената яркост. Samsung Display твърди, че новите панели постигат пикова яркост от 2000 cd/m². Това несъмнено е при собствената цветова температура на панела(над 8000K). Първоначалните измервания от HDTVtest показват, че яркостта след калибриране е приблизително 1300 cd/m², значително подобрение спрямо приблизително 1000 cd/m², постигнато от миналогодишния S95B. Въпреки това, яркостта на цял екран не изглежда да се е увеличила, ако изобщо се е увеличила, въпреки че е трудно да се направят окончателни заключения въз основа на тези първоначални тестове с ранен хардуер. Изглежда обаче, че новите QD OLED от Samsung и новите woleds с масив от микролещиот LG Display ще бъдат еднакви, що се отнася до яркостта.

    Видимо по-ярка
    Samsung показа миналогодишния S95B и новия 2023 S95C един до друг в сесия при закрити врати. Беше много ясно видимо, че новият телевизор е по-ярък в акцентите от своя предшественик. Това отчасти ще се дължи на новия панел, но вероятно и защото Samsung подобри HDR тоналното картографиране тази година. Разбира се, трябва да имаме предвид, че не знаем как са настроени двата телевизора.

    Въпреки че S95C е много тънък, телевизорът е оборудван с обширна аудио система с шест средни/високи високоговорителя на гърба и не по-малко от осем минибасови говорителя. Като се има предвид малката дебелина, бихме се изненадали, ако тези високоговорители наистина успеят да реализират значително възпроизвеждане на баси. Както при телевизорите от предишни години, телевизорът може да работи с някои звукови ленти Samsung, при което високоговорителите в телевизора се използват заедно с тези на звуковата лента, за да се създаде по-просторен звуков образ.


    S90C oled
    Телевизорът S90C QD OLED е много подобен на миналогодишния S95B. Дизайнът е почти същият; единствената разлика, която можехме да открием, е, че плоската стойка, която се извива зад екрана, сега се превръща в два крака с празнина между тях, докато S95B имаше напълно затворено стъпало. Също така изглежда, че задната част на телевизора е с малко по-тъмен завършек, иначе и двата модела са подобни на външен вид.

    S90C използва връзки на гърба на самия телевизор, точно както миналогодишния S95B, телевизорът няма външен One Connect Box. Не е ясно кой панел съдържа S90C, чухме различни шумове за това. Един говорител каза, че S90C ще бъде по-малко ярък от S95C, докато друг оспори това. Но тъй като има само една фабрика, където Samsung Display произвежда OLED панели за телевизори и S90C също ще се предлага в новия 77” размер на изображението, във всеки случай е малко вероятно Samsung да продължи да произвежда две поколения панели един до друг. S90B така или иначе ще получи най-новата версия на Tizen и следователно ще получи и хъб SmartThings с поддръжка на Thread и Matter.


    QN95C Neo QLED
    В нашия преглед на миналогодишните QN95B QLED телевизори написахме, че смятаме, че това е един от най-добрите телевизори, ако гледате телевизия предимно в стая с относително голямо количество околна светлина. Телевизорът създава много ясно изображение и благодарение на мини LED подсветка със 720 зони в случая на 55” версия, контрастът също е отличен. Основното подобрение с новия QN95C е, че има "почти два пъти повече" зони за локално затъмняване. Както при миналогодишните модели, точният брой на зоните се различава в зависимост от размера на изображението, но следователно 55” QN95C би могъл да има около 1400 зони.

    По време на демонстрация при затворени врати, Samsung показа QN95B и QN95C рамо до рамо с кадри, в които много ярки елементи се виждат на тъмен фон: ахилесовата пета на LCD телевизорите с локално затъмняване, където се вижда бързо цъфтене. С това директно сравняване беше ясно видимо, че локалното затъмняване на новия телевизор е допълнително подобрено и че QN95C също изглежда губи по-малко детайли в сенките поради прекалено ентусиазирано затъмняване. Според Samsung, яркостта на новия QN95C не е по-висока от тази на миналогодишния модел, подобрението в качеството на изображението се дължи главно на броя на зоните на затъмняване.

    Обработката на изображения на моделите 2023 на Samsung също е допълнително подобрена, според собственото изявление. Модни думи като AI и машинно обучение се чуват от всички производители от години, а Samsung също твърди, че използва по-добре тези технологии отново тази година. За моделите от 2023 г. това доведе до нов алгоритъм, който преобразува SDR изображения в псевдо-HDR. Не смеем да кажем колко добре работи това, все още не сме видели технологията в действие.

    8K телевизори се продават и в ЕС?
    Samsung също показа QN900C, новият топ модел в 8k qled линията. Този телевизор също се възползва от новата платформа за 2023 г. и демонстрациите на телевизора изглеждаха много добре. Не е ясно обаче дали новите 8k телевизори ще бъдат налични във всички размери на екрана в ЕС. За 8K телевизорите е трудно да се съобразят с новите енергийни разпоредби, които влизат в сила от март. Тъй като 8k телевизорите имат по-малки пиксели в сравнение с 4k моделите със същия размер, които пропускат по-малко светлина от подсветката, консумацията на енергия е по-висока. Особено за по-малките размери на изображения, където новите правила са изключително строги, следователно може да стане проблематично спазването на това.

    Това обяснява как Samsung успя да постигне 30% увеличение на осветеността и увеличен живот за 2023 г. „Тежък H+ OLED“ = известен също като Deuterium.
    Този слайд също предлага радиатор(Graphite heat sink), термичната подложка, която са използвали миналата година. Разглобяването на S95B показа графитен радиатор
    https://www.youtube.com/watch?v=yFzofmRzfWo&t=157s


    Появата на 240Hz геймърски монитори означава, че по-високата честота на опресняване вече се признава като първокласна функция за геймърски монитори и телевизори. Ако задната платка на QD-OLED на Samsung им позволява да доставят QD-OLED с 4K @ 240Hz, скоро ще надскочат LGD WOLED в тази важна област за предполагаемата крепост на LGE в игралните телевизори…Това е по-скоро въпрос на „кога“, а не на „ако“…
    120Hz BFI изисква 240Hz ефективна честота на опресняване, както и временното трептене за подобряване на почти черната линейност (заради което LGD спряха прилагането на BFI).
    Дали комбинацията страда от непоправима несъвместимост или LGD може да поддържа опцията за използване на едното или другото, не мога да кажа (по-добра производителност на движение с малко черно смачкване или по-добри детайли в сенките с не по-малко от 8,3 ms MPRT), но изглежда доста ясно, че LGD реши, че подобрената почти черна линейност е по-висок приоритет от подобрената производителност на движение...

    https://www.thelec.net/news/articleView.html?idxno=4301
    https://www.avsforum.com/threads/ole...#post-62242670

    Samsung TV 2023
    UHD LCD UHD LCD QLED UHD LCD QLED QD-OLED UHD Mini LED LCD SUHD/8K
    CU7000 CU8000 CU9000 Q60C The Frame LS03C Q70C Q80C QN85C QN90C QN95C S90C S95C
    one connect box
    QN700C QN800C QN900C
    50/60 50/60 50/60 50/60 100Hz [43/50 : 50Hz] 100 [50" : 50Hz] 100 [50" : 50Hz] 100/120 100/120 100/120 100/120 100/120 50/60 100/120 100/120
    -- -- EdgeLED EdgeLED EdgeLED EdgeLED FALD miniLED miniLED miniLED -- -- miniLED miniLED miniLED
    60, 70" ?
    UE-85CU7000
    UE-75CU7000
    UE-65CU7000
    UE-58CU7000
    UE-55CU7000
    UE-50CU7000
    UE4-3CU7000
    UE-75CU8000
    UE-65CU8000
    UE-55CU8000
    UE-50CU8000
    UE4-3CU8000
    UE-85CU9000
    UE-75CU9000
    UE-65CU9000
    UE-55CU9000
    UE-50CU9000
    UE4-3CU9000
    QE-85Q60C
    QE-75Q60C
    QE-65Q60C
    QE-55Q60C
    QE-50Q60C
    QE-43Q60C
    QE-85LS03C
    QE-75LS03C
    QE-65LS03C
    QE-55LS03C
    QE-50LS03C
    QE-43LS03C
    QE-32LS03C
    QE-85Q70C
    QE-75Q70C
    QE-65Q70C
    QE-55Q70C
    QE-50Q70C
    QE-85Q80C
    QE-75Q80C
    QE-65Q80C
    QE-55Q80C
    QE-50Q80C
    QE-85QN80C
    QE-75QN80C
    QE-65QN80C
    QE-55QN80C
    QE-50QN80C
    QE-85QN90C
    QE-75QN90C
    QE-65QN90C
    QE-55QN90C
    QE-50QN90C
    85" ?
    QE-75QN95C
    QE-65QN95C
    QE-55QN95C
    QE-77S90C
    QE-65S90C
    QE-55S90C
    QE-77S95C
    QE-65S95C
    QE-55S95C
    QE-75QN700C
    QE-65QN700C
    QE-55QN700C
    QE-85QN800C
    QE-75QN800C
    QE-65QN800C
    QN-98QN900C
    QN-85QN900C
    QN-75QN900C
    QE-65QN900C

    - - - - - - - - - -






    TCL miniLED
    https://twitter.com/i/web/status/1611073268739641345

    TCL IJP OLED
    https://twitter.com/i/web/status/1611744617740861442









    Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-01-23 в 21:55.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #22

    Отговор: 2023 International CES

    https://twitter.com/Vincent_Teoh/sta...36695178776580
    Ето новия 85" ULED X флагмански мини LED телевизор на Hisense с 5k зони и 2,5k nits на CES2023 . Успокоен от ръководители на HisenseUK, че моделите 2023 ще бъдат унифицирани, така че Европа ще получи същия VA панел, брой зони и качество на картината като САЩ, да! За разлика от провала на ADS срещу VA на U8H & U8G.
    вероятно европейските модели няма да са с Google TV, а с VIDAA 7.0

    Новата гама лазерни телевизори включва L9H TriChroma лазерен телевизор и L5H 4K Smart Laser TV, като и двата имат ALR с високо усилване екрани за подобрена яркост, вградени ТВ тунери, Google TV и първокласно качество на звука. L9H TriChroma също така включва троен лазерен светлинен двигател и Dolby Vision за подобрен цвят и контраст, а L5H включва единичен X-Fusion Blue Laser Light Source и поддръжка за Dolby Vision.



    изглежда UX е копие на китайският U8H
    https://news.mydrivers.com/1/860/860812.htm

    UX
    Наличността е обявена за лятото на 2023 г. Индикативна цена: 4299 евро за 65'', цената все още не е известна за 85''.

    U8
    Обявена наличност за лятото. Ориентировъчни цени: 2399 евро за Hisense 65U8K, цените все още не са известни за другите референтни модели.

    https://ces.vporoom.com/2023-01-06-L...e-in-the-World
    The BOE ADS Pro black quartz screen, which adopts the world's first ADS Pro with an image quality comparable to OLED, won the "Gold Award for Innovative Display Products of the Year". The extreme high CR negative LC solution has been developed via big data to realize the industry's highest CR of 1400→3450:1 in planar field (IPS and ADS), and its dynamic contrast ratio is higher than that of OLED. Low-reflection POL surface coatings, low-reflection BM materials, CF ITO thinning and other solutions have been adopted to achieve a reflectivity of 5.8→1.14%, lower than OLED's 1.3%. 80% reduction in light leakage has been realized at large viewing angles, which is lower than the light leakage value of VA (with compensation film) by developing STW compensation POL material and compensation value design, and the measured data of color deviation and color fading at viewing angles are better than those of OLED and VA flagships. With perfect picture quality from all viewing angles, the visual effects of high-end LCD TVs are raised to a new level, bringing the ultimate shocking experience comparable to OLED TVs.
    Hisense TV 2023
    type display FHD/HD UHD
    type display LCD LCD QDEF miniLED WOLED
    serie A4K A65K U6K
    U7K
    U8K
    UX
    A8K A9K
    MLA ?
    fps/Hz 50/60 50/60 50/60 40-120 40-120 40-120 40-120 40-120
    size 32, 40" 50, 55, 58, 65, 70, 75" 85U6K
    75U6K
    65U6K
    55U6K
    50U6K
    85U7K
    75U7K
    65U7K
    55U7K
    85U8K
    75U8K
    65U8K
    55U8K
    85UXK
    65A85K
    55A85K
    48A85K
    65A9K
    55A9K
    ---- - - -
    -
    -
    -
    200+ LDZ
    up to 600 nits
    QDEF
    -
    -
    60 Hz
    MEMC
    -
    ALLM
    Game Mode Plus
    Hi-View Еngine
    HDR10
    HDR10+
    HLG
    Dolby Vision
    VIDAA U7
    Free Sync
    -
    -
    Dolby Atmos
    -
    -
    HDMI
    USB
    -
    -
    -
    -
    -
    55" 500+ LDZ
    up to 1000 nits
    QDEF
    100% DCI-P3
    -
    144 Hz
    MEMC
    VRR
    ALLM
    Game Mode pro
    Hi-View Еngine
    HDR10
    HDR10+
    HLG
    Dolby Vision IQ
    VIDAA U7
    Free Sync Premium pro
    Wi-Fi 6E
    2.1 audio
    Dolby Atmos
    -
    -
    HDMI 2x 2.1/2x 2.0
    USB 1x 3.0/1x 2.0
    Bluetooth
    -
    85" - 2432 LDZ
    75" - 2040 LDZ
    65" - 1456 LDZ
    55" - xxx LDZ
    up to 1500 nits
    QDEF
    100% DCI-P3
    AR filter
    144 Hz
    MEMC
    VRR
    ALLM
    Game Mode Pro
    Hi-View Еngine
    HDR10
    HDR10+
    HLG
    Dolby Vision IQ
    VIDAA U7
    Free Sync Premium Pro
    Wi-Fi 6E
    2.1.2 audio
    Dolby Atmos
    -
    -
    HDMI 2x 2.1/2x 2.0
    USB 1x 3.0/1x 2.0
    Bluetooth
    BOE ADS pro
    5000+ LDZ
    -
    -
    -
    up to 2500 nits
    QDEF
    100% DCI-P3
    AR filter
    144 Hz
    MEMC
    VRR
    ALLM
    Game Mode Pro
    Hi-View X Еngine
    HDR10
    HDR10+
    HLG
    Dolby Vision IQ
    VIDAA U7
    Free Sync Premium Pro
    Wi-Fi 6E
    4.1.2 audio 80W
    Dolby Atmos
    Imax Enhanced
    DTS:X
    HDMI 2x 2.1/2x 2.0
    USB
    Bluetooth
    - -
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-01-23 в 20:34.

  10. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,000
    #23

    Отговор: 2023 International CES

    WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW... Hisense ще избие рибата тази година в Европа.. Само смятайте за 1700-1900 лв .. 65 " 144хз мини лед с 1000 зони и 1500 нита яркост и НАЙ вероятно гуугъл ТВ макар че и VIDDA да дойде няма да се разсърдя ... яко !

    - - - - - - - - - -

    Дано обаче оправят проблема с наличностите ... U8HQ и да искаш да купиш или го няма или където е останал е на спекулативно завишени цени. Сега след като U8K ще е по добър, съответно ще е и по търсен...
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 07-01-23 в 22:59.

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #24

    Отговор: 2023 International CES

    Building Our Digital Future, One Quantum Dot at a Time
    https://nanosys.com/blog/building-ou...-dot-at-a-time

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Eyesafe и Nanosys се обединяват, за да се борят със синята светлина със сини квантови точки на CES 2023
    https://eyesafe.com/eyesafe-and-nano...y-at-ces-2023/
    https://twitter.com/Vincent_Teoh/sta...02832256090113
    Посетен щанд на Nanosys на CES2023 , чиито демонстрации включваха HDR & WCG анализ на играта, технология със сини квантови точки, която е по-безопасна за очите, и най-интересното, строго таен самоизлъчващ прототип (трябваше да бъде замъглен), който потенциално може да надмине текущите OLED и MicroLED като цяло . Толкова развълнуван!





    https://www.avmagazine.it/news/4K/ce...one_19443.html

    98 4K 240Hz 1G1D LCD

    TCL CSOT строи в Шъндзън завод за IJP OLED, който ще заработи най-рано в началото или ксредата на следващата година. Така че очакваме този тип дисплеи най рано през 2025 година.
    При 4K LCD едва 7% от светлината на подветката преминава през LCD матрицата, докато при 8K LCD са само 3,5% от светлинята на подветката. Извод - 8K LCD заради по-малкият размер пиксели се нуждае от по-мощна подсветка. За постигане на 1000 нита, е нужна подветка от 30 000 нита.
    TCL се борят да повишат прозрачността, за да може панела да пропуска 5,5 и дори 6% и така да намалят консумацията на енергия от подсветката и да отговорят на изискванията в ЕС.

    https://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=...54:42535#42535
    При директно сравнение на 2022 с MLA изглежда, че картината е малко по-размазана при модела MLA, когато увеличите детайлите, това също става очевидно.
    https://i121.fastpic.org/big/2023/01...res=1673168400
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 08-01-23 в 14:35.

  12. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    2,116
    #25

    Отговор: 2023 International CES

    Аз ли съм просТ или как ще "бориш" синята светлина със син източник на светлина, това ми звучи абсурдно! :ДДД

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #26

    Отговор: 2023 International CES

    Dominator
    https://eyesafe.com/qd/
    Сега Eyesafe и Nanosys пускат на пазара нова синя квантова точка, която абсорбира високоенергийна синя светлина и излъчва в по-желана част от цветовия спектър.
    ...
    Eyesafe QD намалява синята светлина в това, което професионалистите по грижа за очите считат за изключително критичен диапазон в светлинния спектър,
    ...
    Nanosys и Eyesafe ще започнат да вземат проби от Eyesafe QD за производителите на дисплеи в началото на 2023 г. за включване в продукти от 2024 г.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 08-01-23 в 20:34.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    617
    #27

    Отговор: 2023 International CES

    луминофора навремето вършеше точно такава работа

  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #28

    Отговор: 2023 International CES

    Наградените продукти на CES 2023
    https://www.ces.tech/innovation-awards/honorees.aspx


    TCL оттегля новината за „пускане на QD-OLED телевизор до края на 2023 г.“
    Преди изложението CES2023 TCL разкри пред редица медии, че ще пусне телевизионни продукти, използващи QD-OLED панели до края на тази година. Сега обаче TCL оттегли тази информация и говорител каза в разговор с допринасящия редактор Кейлъб Денисън, че подробности за плановете на TCL за QD-OLED са били пуснати по погрешка.
    https://www.digitaltrends.com/home-t...es-2023-error/
    https://hitechglitz.com/france/oups-...it-une-erreur/
    вероятно ги отлагат заради пускането в производство на собствени OLED панели от CSOT през 2024 година или SDC са им отказали...


    TCL C845
    https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...s-n202393.html


    Подочувам, че представянето на новата гама телевизори Philips е насрочено за 8 февруари в Амстердам....но засега няма потвърждение.


    CES: Възможно ли е 90 процента от съдържанието да бъде управлявано от AI до 2025 г.?
    https://www.hollywoodreporter.com/mo...ra-1235290431/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-01-23 в 00:01.

  17. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,000
    #29

    Отговор: 2023 International CES

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията

    TCL C845
    https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...s-n202393.html


    Подочувам, че представянето на новата гама телевизори Philips е насрочено за 8 февруари в Амстердам....но засега няма потвърждение.
    Явно C845 ще е пряк конкурент на U8K, да видим като цени как ще са и дали TCL са оправили матриците си и пискалите, че на живо не изглеждат много плътни. На техен фон.. и ценови клас, Филипс започва да изглежда нелепо ако не изкарат и те мини лед телевизори на достъпна цена.

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #30

    Отговор: 2023 International CES

    https://www.avsforum.com/threads/ole.../post-62246742


    CES 2023 LG Display описва OLED иновациите за 2023
    г. В специален брифинг в частния пакет на LG Display научихме повече за иновациите, които се въвеждат в OLED дисплеите за телевизори. Обиколката започна със сравнения на качеството на картината между miniLED панелите, QD-OLED панелите и WOLED панелите на LGD. miniLEDs толкова цъфтящи и липса на точност на цветовете. В сцени с тъмна яркост червените петна се показват правилно с WOLED, но изглеждат зеленикави с QD-OLED поради трептене. Те също така показаха, че със светлина, осветяваща QD-OLED под остър ъгъл, нивата на черното се повишават поради активиране на квантови точки поради липса на поляризатор на тези панели, но не е ясно дали по-нормалното осветление на стаята ще има подобен ефект.

    Следващата демонстрация подчерта панела G2 (2022), панела G3 (2023) и бъдещия панел G4 (2024).
    G3 добавя масив от микролещи (MLA), докато G4 ще добави технология META Boost. Технологията META boost е алгоритъм, който в момента е ограничен до повишаване на яркостта за средно ниво на картината (APL) до 25% прозорец.
    Той казва, че „може би“ алгоритъм Meta v2 на G4 ще повиши всички нива на APL, като ще има пиково бяло от 3000 нита на малки прозорци и ще увеличи яркостта спрямо G3 с 700 нита на неразкрит размер на прозореца до 1500 нита.
    1. тази година диапазонът от 25-100% APL е увеличен от алгоритъм Meta v1; следващата година алгоритъм Meta v2 също ще повиши 0 - 25% APL, повишавайки естествената яркост на 3% прозорец от 2100 до почти 3000 нита;
    2. тази година диапазонът от 0-25% APL е увеличен от алгоритъм Meta v1; следващата година алгоритъм Meta v2 ще повиши 25-100% APL, като този алгоритъм е „може би“ отговорен за повишаването на около 25% или по-повече на APL - измерване от 700 нита на G3 до 1500 нита на G4; използването на Meta v2 не би обяснило повишаването до ~3000 нита при прозорец от 3%, така че това може би е знак, че вече имат инженерни/квалификационни проби от Universal Display Corporation( https://oled.com/ ) на фосфоресциращия син емитер и това е, което са използвали в G4 панел за предварителен преглед

    LGD казва, че има 42,5 милиарда микролещи в един дисплей или 5000 на пиксел с диаметър на всяка леща от порядъка на 10 микрона. Изображение на субпиксели предполагаше повече като 100 лещи на субпиксел, а не хиляди, така че може би това не беше истинско изображение. Предимството на MLA архитектурата е 60% увеличение на яркостта и 30% увеличение на зрителния ъгъл - от 120° на 160°
    https://www.youtube.com/watch?v=GzgrfSSYk04&t=241s

    Пиковата яркост на G3 ще бъде около 2100 нита с технологията MLA (вероятно в 3% прозорец в ярък режим). Добавянето на технологията META boost за 2024 г. ще доведе същото ниво на осветеност до 3000 нита, твърди LGD.

    Отделна демонстрация на 98" minLED телевизор срещу техния 97" OLED телевизор беше използвана, за да илюстрира много по-бързото време за реакция на OLED - това не е изненада.
    https://www.avsforum.com/threads/ole.../post-62247826
    Едно нещо, което изглежда като сигурен залог, е, че розовото оцветяване, предизвикано от микрокухина, ще бъде значително намалено или елиминирано. Това е огромна печалба, тъй като ще премахне един елемент от лотарията на панела, оставяйки най-вече проблема с почти черното, за които да се тревожите, точно както при QD-OLED.

    От това видео звучи сякаш пред пресата LG Display набляга на липсата на поляризатор на QD-OLED като огромен недостатък. Освен ако не са много лицемерни, това предполага, че техните собствени панели все още използват поляризатор. Жалко, че не ги спомена за повишените черни, наблюдавани в демонстрацията на Panasonic, за да види дали предлагат обяснение. За съжаление те нямаха никакви MLA панели на изложението на CES, така че не успях да наблюдавам този проблем лично. G3 бяха показани на пресата в частно събитие само с покани в хотелски апартамент.
    LG също така потвърждава, че искат да разширят MLA гамата до всички устройства в бъдеще(C4, G4, M4 - 2024).



    https://twitter.com/i/web/status/1612823476783423490






    CES TV Insights – Samsung, LG, TCL и Sharp
    https://www.displaysupplychain.com/b...-tcl-and-sharp
    ПУБЛИКУВАНО НА 9 ЯНУАРИ 2023 г.

    Сред големите телевизионни марки, показването на телевизионните продуктови линии в публичното показване в централната зала на LVCC е намаляло през 2023 г. в сравнение с предходни години. Докато през 2020 г. Sony демонстрира цялостна гама телевизори, включително 8K, OLED и LCD комплекти, през 2023 г. Sony реши да пропусне изцяло телевизията в своето изложбено пространство и обяви, че ще демонстрира своята гама телевизори в отделно събитие по-късно тази година. Samsung и LG имаха по-ограничено телевизионно показване в сравнение с предишни години, така че сред първите четири марки само TCL демонстрира нещо близко до пълна продуктова витрина.

    Бизнесът на Samsung с визуални дисплеи (VD) имаше частна изложба в хотел Encore, която имах възможност да прегледам, и също прегледах частна изложба за Sharp, която включваше нов подход към телевизорите.


    Samsung
    Пространството на Samsung на Encore включваше много голям шоурум с предварителната гама телевизори за 2023 г. и по-малко затворено пространство за технологични демонстрации, където представители направиха кратки презентации за някои от новите разработки и показаха сравнителни демонстрации.

    За 2023 г. Samsung не е променила основната си стратегия за технологията на дисплея в телевизията; неговият водещ телевизор продължава да бъде Neo QLED 8K, използващ LCD технология за голям екран с 8K резолюция с MiniLED подсветка. Първата част от технологичната демонстрация рекламира стойността на 8K за предоставяне на прецизни детайли.

    Въпреки че производителността на 8K комплектите беше впечатляваща, паралелните сравнения на 8K комплекти с високопроизводителни 4K комплекти ме оставиха песимистичен относно краткосрочните перспективи за 8K. На много големи екрани (85”) подобрената разделителна способност на 8K комплектите беше забележима на кратко разстояние за гледане, но дори и тогава това не беше впечатляваща разлика.

    И в двата си комплекта 8K и 4K Neo QLED, Samsung предприе стъпки за подобряване на производителността за това, което нарича „цъфтеж“; Виждал съм също „ореол“ като етикет за явлението, при което ярка бяла зона е заобиколена от светлосив ореол, тъй като LCD пикселите не могат напълно да отрежат светлината. За 2023 г. комплектите Samsung Neo QLED са удвоили броя на зоните за затъмняване (Samsung не разкрива броя) и са подобрили своя AI алгоритъм, за да намалят проблема с цъфтежа. Тези модели също използват 14-битова обработка за сива скала, което позволява още по-фин контрол.

    Разцветът не е проблем за OLED комплекти, които контролират светлината на всеки пиксел, и Samsung изглежда издига QD-OLED телевизорите на по-висок профил в гамата от телевизионни продукти. Демонстрацията за продуктовата линия QD-OLED включва основните моменти, които също бяха описани в изложбата на Samsung Display (SDC): по-висока яркост чрез подобряване на ефективността на извличане на OLED светлина и по-добра пикова яркост за отделни цветове в сравнение с телевизори с WOLED панели ( вижте статията за SDC пакета).

    Samsung също изтъкна новите си монитори за игри, 49” двойно широк (32:9) монитор с QD-OLED панел и 57” двойно широк монитор с MiniLED LCD панел с подсветка (вижте отделна история). Samsung описа работата си с други производители за подобряване на стандартите HDR10+ в игрите. Samsung предвижда, че HDR10+ в игрите може да напредне към режим „Gamemaker“, който улавя намерението на дизайнера за HDR производителност, по същия начин, по който широко разпространеният режим „filmmaker“ е използван за кинематографично съдържание.

    В по-големия шоурум на Samsung гамата телевизори за 2023 г. включваше неговите 8K и 4K Neo QLED телевизори с размери на екрана до 95" и гамата OLED телевизори, която сега включва 77" 4K QD-OLED в допълнение към своите 55" и 65" продукти. Представител на Samsung ме информира, че гамата QD-OLED ще бъде разширена, за да включва две нива, модел „S90“ и „S95“ с диференцирани характеристики и цени.

    Голяма част от телевизионния шоурум демонстрира гамата MicroLED телевизори на Samsung с размери 50”, 63”, 76”, 89”, 101”, 114” и 140”. Samsung не пусна никакви спецификации за тези модели, но като наблюдавам внимателно, вярвам, че 50" и 63" моделите имат 1080p резолюция. Както съм виждал в минали години, тези дисплеи имат несравнима производителност с безупречни нива на черно и огромна яркост и цветова производителност. Въпреки това, след някои спънки с тази продуктова линия през 2022 г. и като се имат предвид изключително високите цени за телевизори с технология MicroLED, остава да се види дали Samsung ще продължи с пълна продуктова линия.


    LG Electronics
    LG се завърна във форма за 2022 г., след като пропусна лична демонстрация миналата година и отново влизането на щанда на LG в централната зала на LVCC беше един от акцентите на CES 2023. С повече от 250 от своите 55” бели OLED панели, LG създаде „зашеметяваща комбинация от изкуство и технология и подходяща почит към вече 10-годишното наследство на иновациите, което е LG OLED“, което нарече Horizon.

    Вътре в щанда на LG подчертаният продукт беше първият в света безжичен OLED телевизор на LG. За своята серия OLED M, която включва 97”, 83” и 77” модели, LG разработи отделна кутия Zero Connect, която изпраща безжично видео и аудио сигнали към телевизионния екран, като помага да се създаде по-чиста среда за гледане без разсейване и дава потребителите по-голяма свобода да подредят своето пространство. Телевизорът все още изисква кабел за захранване, но всички други връзки са безжични.

    LG демонстрира 136” 4K MicroLED телевизор със стъпка на пиксела 0,7 mm, но представителят на LG посочи, че това е само технологична демонстрация, за разлика от Samsung LG няма планове да предлага MicroLED телевизори на потребителите. Той продава MicroLED в търговски приложения.

    В гамата си OLED телевизори серията G3 на LG ще използва технологията за увеличаване на яркостта от микролещи (MLA), която LG Display обозначава като „META“ (вижте отделна статия). LG посочва, че архитектурата за контрол на светлината и алгоритмите за усилване на светлината увеличават яркостта с до 70%. Това опровергава някои по-ранни съобщения, че MLA ще бъде отложено до 2024 г.; технологията ще бъде налична през 2023 г., но само при моделите от най-висок клас.

    LG показа прозрачни модели OLED телевизори и посочи, че обмисля да предложи прозрачни телевизори на потребителите като моделна линия „OLED T“. Телевизорите ще бъдат оборудвани с тъмен черен заден панел, който ще се повдига на място, за да гледате видео, но ще се спуска, за да разкрие по-артистичния прозрачен дисплей.

    В раздел, ориентиран към игрите, LG показа технологията “OLED FLEX”, позволяваща на потребителя да регулира извивката на телевизора от напълно плоски до 1500R извити формати. Огъващият се OLED FLEX ще бъде наличен на 42-инчовия OLED телевизор, който е насочен към геймърите. LG ще продължи да предлага 45” изключително широк (21:9) извит OLED монитор, също насочен към геймърите.


    TCL
    Представител на TCL ми потвърди, че TCL няма да предлага 8K телевизори в моделната си гама за 2023 г. в резултат на продължаващия недостиг на съдържание и разочароващите продажби на 8K комплекти. Следователно водещият телевизор за TCL остават неговите 4K MiniLED комплекти, започвайки с 98” QM8G MiniLED Ultra. Най-горната серия включва до 2300 зони за затъмняване и QDEF филм за широка цветова гама.

    Изглежда, че TCL ще предложи само една линия MiniLED телевизори, линията Q8, тъй като те описват своята линия Q7G в Full Array Pro с локално затъмняване, но без да споменават MiniLED. Тези комплекти включват и филм с квантови точки. TCL също показа MicroLED като технологична демонстрация, но демонстрационният модел имаше много недостатъци, с липсващи пиксели и очевидни схеми на подреждане.

    Част от изложбеното пространство на TCL беше посветена на технологични демонстрации от TCL CSOT. Те включват 49” Ultra-Wide (32:9) MiniLED монитор с повече от 5000 зони на затъмняване и R800 кривина. TCL твърди, че дисплеят осигурява 1000 нита „нормална“ и 1800 нита „пикова“ яркост. Секцията CSOT също включва ултратънък 8K MiniLED, използващ технологията OD Zero за постигане на профил с дебелина 8 мм.

    TCL CSOT демонстрира това, което нарече „първият в света 65" 8K печатащ OLED дисплей, продължение на технологичните демонстрации на OLED с мастиленоструен печат, които сме виждали на изложения през последните години. „Съвместно разработено от TCL CSOT и JOLED, водещ японски дисплей технологична компания, новият 8K продукт може да се похвали с подобрена честота на опресняване, по-висока яркост и по-тясна граница в сравнение с предишния си модел.По-добър от всякога, този дисплей включва усъвършенствани технологии като IR-Drop и компенсация на тънкослоен транзистор (TFT).“


    Sharp
    Въпреки че не присъстваха на етажа на LVCC, Sharp имаше частна изложба в хотел Wynn с нови продукти и технологии. След шестгодишно отсъствие на американския телевизионен пазар, Sharp обяви, че ще се завърне на американския пазар през 2023 г. с набор от MiniLED телевизори и поне един модел OLED телевизори. Говорих с Джим Сандуски, президент на Sharp Home Electronics Company of America и дългогодишен изпълнителен директор на американския телевизионен пазар.

    Акцентът на изложбата на Sharp беше прототип на 120” 8K MiniLED телевизор; LCD панелите са направени по две във фабриката Gen 10 на Sharp в град Сакаи (бивша Sakai Display Products, фабриката е придобита отново от компанията майка през 2022 г.). 120-инчовият продукт няма да се продава на потребителите, но Sharp ще има линия, която нарича Aquos XLED в размери 65”, 70” и 75”.

    Този AQUOS XLED за американския пазар е разработен въз основа на най-новия модел от серията EP1 в Япония. Той използва това, което Sharp нарича „Xtreme mini LED технология“, но ако има някаква разлика с MiniLED от други марки, не мога да я различа. Комплектите също така включват технологията Deep Chroma QD, която изглежда подобна на технологията „QLED“ на Samsung и TCL.

    Заедно с първокласната линия AQUOS XLED, Sharp ще представи в САЩ OLED телевизори, използващи WOLED панелите на LGD. Те ще се наричат ​​4K AQUOS OLED Sharp Roku TV, тъй като Sharp работи с компанията за стрийминг кутии. Sharp ще предложи и по-конвенционална линия LCD телевизори Roku с размери от 50” до 75”.

    Сандуски каза, че в ранните етапи Sharp ще внася телевизори от Китай, което ще носи тарифна тежест, но Sharp очаква да използва завода за сглобяване на Foxconn в Тихуана, Мексико. В прессъобщението на Sharp, обявяващо завръщането си на американския пазар, се казва, че компанията очаква да навлезе в Канада, Мексико и други азиатски пазари.

    За момента OLED телевизорите на Sharp за САЩ ще бъдат базирани на WOLED, но Сандуски изглеждаше развълнуван да научи, че Sharp ще има телевизори с QD-OLED панели в Япония, и той показа интерес да лобира в централата на компанията за въвеждане на тази технология към американския пазар. Той каза, че Sharp ще действа предпазливо на американския пазар, със силен мандат за поддържане на рентабилността, но желание да възстанови марката Sharp TV в САЩ.
    2023 QD-OLED срещу 2022 QD OLED срещу 2022 WOLED | Сравнение на 4K телевизори
    Споделям опита си от изживяването QD-OLED на Samsung Display в Лас Вегас, което демонстрира много различни преживявания едно до друго, за да покаже колко QD-OLED се е подобрил през 2023 г. спрямо версията му от 2022 г. Ще го видите и срещу WOLED от 2022 г., подобен на LG C2. Изложено като версия за 2023 г. е второто поколение QD-OLED на Samsung Display, което ще влезе в OLED телевизорите S95C и S90C на Samsung Electronics. Ето какво можете да очаквате да бъде S95B срещу S95C


    Roku разкрива първите телевизори с марка Roku – OLED телевизори с Roku също идват
    https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1673282881






    http://www.hifi-forum.de/index.php?a...2&postID=34#34
    Здравейте,

    имах среща с Дерек и Марсел от Portrait Display в затворената зона на Mediatek и ми казаха, че в момента чипът 700 вероятно вече се произвежда, но 1000 вероятно ще влезе в масово производство едва от втората половина на 2023 г. , Това би обяснило защо Sony обявява моделите си малко по-късно (т.е. по-късно от CES, събитието трябва да се проведе в края на февруари/началото на март). Може би тогава ще бъдат представени първите модели с Pentonic 1000, но може би "само" 700 е интегриран. Във Philips бих предположил също, че базовите модели и LCD дисплеите от среден клас първо ще използват 700, а след това 1000 ще бъдат представени с устройствата през есента?

    Между другото, много готино решение с интегрирания Calman Ready. Така че можете да показвате едно до друго калибрирано и некалибрирано видео, например, за да покажете как качеството на картината се е подобрило в края на калибрирането. Също така контролът на до 8 видео конвейера е интересен. Човек може да показва четири видео източника на екрана, всеки с различни стойности (1080p, SDR, rec709, следващият 720p, HDR10, rec.2020, друг 4K, Dolby Vision, rec.2020 и т.н.). Това прави бъдещите режими Картина в Картина много по-интересни и използваеми.

    Поне това е моето ниво на познания. Първата година от пускането на Pentonic все още може да е малко объркваща.
    https://8kassociation.com/industry-i...etting-easier/

    https://www.youtube.com/@InsightMediaTV1/videos
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-01-23 в 16:53.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Търся BOTY 2008 (International Battle of the Year)
    От FearMe във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 0
    Последно: 20-07-09, 01:44
  2. Full international & Fastest Windows SiCoXP-SP3 2007 V.3.0
    От ScOrPiOnE във форум Windows
    Отговори: 0
    Последно: 04-10-06, 17:55
  3. Свързване на аудио система Logicfox T5.1 към домашно кино Sang ADVD 2023?
    От drvilson във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 18-09-06, 12:26
  4. Brainbench test International competition
    От dash във форум Коментирай новина
    Отговори: 9
    Последно: 31-03-05, 14:26
  5. разделяне на BG/International трафик
    От stefankos във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 11-05-04, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе