Избор на бюджетен Телевизор 32 инча за спалня
Здравейте,
Предстои ми закупуване на телевизор за спалня 32 инча, тъй като помещението е малко. Правихме ремонт и малко се охарчихме и затова гледам бюджетни варианти. Отделили сме по-висок бюджет за телевизора за дневната, тъй като през по-голямата част от деня ще бъдем в нея.
В офис на А1 ми предложиха оферта за телевизор TCL LED 32S6200, но не съм запозната с тази марка. Сега в emag видях TCL LED 32S5400AF, който е Full HD. Знам, че за малки размери телевизори няма особено значение, но предпочитам да е Full HD.
Минах през една от техно веригите и там ми предложиха следните модели: Телевизор Toshiba 32LA2063DG и Телевизор LG 32LQ631C.
Моля за мнение към кой от тях да се насоча, работят ли добре смарт функциите? Най-често ще се използват за гледане клипове в YouTube или приложенито за ТВ на А1.
Друго, което ми е важно заради проблеми със зрението, кой от тези модели има най-малко ШИМ? Отворена към и към предложения за други модели. Бюджета е максимум 500 лв.
Предварително Ви благодаря!
Отговор: Избор на бюджетен Телевизор 32 инча за спалня
съжелявам да ви го кажа, но телевизора в спалнята трябва да е голям и хубав - не може да се отпуснеш като си легнеш , а да се напрягаш да видиш какво става на екрана, камо ли да прочетеш субтитрите на малкия екран
по-добре отложете покупката засега и съберете още малко финанси и си вземете най-големия и хубав екран, който може да си позволите да закачите на стената. моят най-хубав телевизор е в спалнята и е голям кеф да се насладиш на филм с прекрасна картина и хубав многоканален звук (по-лесно е да си нагласиш прецизно акустиката в спалнята защото винаги позицията на главата е точно определена - на възглавницата :BigGrin).
за кухнята може да си вземеш по компромисен телевизор но за спалнята - НЕ!
Благодаря за споделеното мнение, но както съм написала се съобразяваме и с размерите на помещението, което малко. Мястото не позволява да се сложи по-голям телевизор. Голям телевизор сме предвидили за дневната, като за там съответно сме приготвили и доста солиден бюджет, тъй като ще прекарваме повече време в гледане на филми и тн. Всеки си има различни приоритети, нашят е най-хубавият ни телевизор да е в дневната, а не в спалнята :).
ако има отделна нарочена стая за гледане на филми - в нея трябва да е най-големия и хубав екран - или може би градацията е най-хубавия и голям екран
следващата подходяща за филми стая е спалнята :) . ако имате разстояние от възглавницата до отстрещната стена над 2 м. сте идеални за размер 50"~55" - лично проверено
хола е с твърде разнообразна функция и трудно се постига добра визия и звук за повече от двама души
кухнята може да мине с най-компромисния телевизор :)
след като сте си наумили че трябва сега да вземете телевизор си купете от предложените от съфорумците модели, а след като се уверите в моите твърдения може да пратите "мъника" да се труди в кухнята :)
П.П. другото правилно решение е да няма телевизор в спалнята - от съпружески съображения :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
NaniG
... Най-често ще се използват за гледане клипове в YouTube или приложенито за ТВ на А1...
почти всички бюджетни варианти са със слаби процесори, за да гледате телевизия през приложение. имам tcl40s6200 и постоянно забива с приложението на еон. с нво и фюжън се справ прилично. според мен, по-добър вариант е да търсите обикновен (не смарт) телевизор и да ползвате андроид бокс за приложенията. аз съм доволен от mi tv box.
например телевизор: https://plesio.bg/televizori-c-69980...-p-346567.html и бокс: https://xiaomi-shop.bg/index.php?rou...&product_id=86
п.п. не работя за фирмите от линковете, да не се счита за реклама ;)
Цитат:
apmil4ev
съжелявам да ви го кажа, но телевизора в спалнята трябва да е голям и хубав - не може да се отпуснеш като си легнеш , а да се напрягаш да видиш какво става на екрана, камо ли да прочетеш субтитрите на малкия екран
по-добре отложете покупката засега и съберете още малко финанси и си вземете най-големия и хубав екран, който може да си позволите да закачите на стената. моят най-хубав телевизор е в спалнята и е голям кеф да се насладиш на филм с прекрасна картина и хубав многоканален звук (по-лесно е да си нагласиш прецизно акустиката в спалнята защото винаги позицията на главата е точно определена - на възглавницата :BigGrin).
за кухнята може да си вземеш по компромисен телевизор но за спалнята - НЕ!
В спалнята се прави секс и се спи, телевизора не трябва да ви разсейва, взима се нещо непретенциозно и евтино - за фон на секса и приспиване. Хубавия тв е за хола. Никой нормален човек не си държи големия тв+ресивъра+7-8 тонколони и суб в спалнята , освен ако не живее в жилище с кухня и спалня.
Приложението A1 Xplore TV, изисква Андроид 9 и нагоре, докато Хиомито е със Андроид 8.1.
Цитат:
NaniG
В офис на А1 ми предложиха оферта за телевизор TCL LED 32S6200, но не съм запозната с тази марка. Сега в emag видях TCL LED 32S5400AF, който е Full HD. Знам, че за малки размери телевизори няма особено значение, но предпочитам да е Full HD.
Минах през една от техно веригите и там ми предложиха следните модели: Телевизор Toshiba 32LA2063DG и Телевизор LG 32LQ631C.
Моля за мнение към кой от тях да се насоча, работят ли добре смарт функциите?
Предварително Ви благодаря!
LG естествено. Другите ги забрави.
Цитат:
sony 1
Приложението A1 Xplore TV, изисква Андроид 9 и нагоре, докато Хиомито е със Андроид 8.1.
mi box s е с android 9 ;)
Цитат:
joro_kem
mi box s е с android 9 ;)
Щом има ъпдейт до 9 е добре. Дават го по спецификации със 8.1
Цитат:
Slusatel
В спалнята се прави секс и се спи, телевизора не трябва да ви разсейва, взима се нещо непретенциозно и евтино - за фон на секса и приспиване. Хубавия тв е за хола. Никой нормален човек не си държи големия тв+ресивъра+7-8 тонколони и суб в спалнята , освен ако не живее в жилище с кухня и спалня.
имам в хола 65" плазма а в спалнята - 55" - познай коя гледам най-много :BigGrin
и за секс и за филм хубавата картина доставя само удоволствие
не налагам мнение - споделям личен опит
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
apmil4ev
имам в хола 65" плазма а в спалнята - 55" - познай коя гледам най-много :BigGrin
и за секс и за филм хубавата картина доставя само удоволствие
не налагам мнение - споделям личен опит
Най-после някой да зададе истинския въпрос:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=40540&stc=1
поредната осрана тема... пичове, няма ли с какво да си играете, ами избивате комплексите си публично?