Помощ за избор на телевизор 32"
Здравейте,
имам нужда от помощ за избор на телевизор 32". Не може да е по-голям поради ограниченото място на което ще се поставя. След дълго обикаляне по магазините за такава техника набелязах няколко модела:
Телевизор HISENSE 32A4K LED SMART TV, VIDAA, 32.0 ", 80.0 см (technopolis.bg)
Телевизор LG 32LQ631C LED SMART TV, WEBOS, 32.0 ", 81.0 см (technopolis.bg)
Телевизор SHARP 32BC3E LED SMART TV, LINUX, 32.0 ", 81.0 см (technopolis.bg)
Телевизор LG LED 32LQ631C0ZA - Техмарт (techmart.bg)
Телевизор LG LED 32LQ63006LA - Техмарт (techmart.bg)
32” HD, LED телевизор Blaupunkt BN32H1322EEB - предлаган от Интерсервиз
бюджета е до 400 - 450лв.
Бих се радвал, ако някой може да помогне. Разбира се, че може да предложите и други варианти.
Благодаря на всички предварително
Отговор: Помощ за избор на телевизор 32"
Телевизор LG 32LQ631C LED SMART TV, WEBOS, 32.0 ", 81.0 см (technopolis.bg) и Телевизор LG LED 32LQ631C0ZA - Техмарт (techmart.bg) са един и същ модел. ТП са си спестили 3-те символа след C. Това са "професионални" в смисъл модели за индустриално/ търговско приложение - хотели и т.н. За тях няма да има updates на софта (firmware).
Ако ще е LG, то последният: Телевизор LG LED 32LQ63006LA - Техмарт (techmart.bg), но май там са останали само мострите.
Телевизор LG 32LQ63006LA LED SMART TV, WEBOS, 32.0 ", 81.0 см (technopolis.bg)
Телевизор LG 32LQ63006LA SMART (zora.bg)
За другите два нямам дори идея какво представляват. Освен, че са HD Ready и са с OS, за които повечето IPTV оператори нямат приложения. Особено за "Sharp"-а.
Да не откривам нова тема
Трябва ми 32" FHD с Андроид и IPS, че няма да се гледа на тъмно. Андродът ще е за 1-2 приложения, не трябва нещо значимо. Колкото по-евтино, толкова по-добре, че ще е в къща рядко обитавана, да не зарадваме братята...
Май вече не режат 32" IPS - ще трябва да тестваш на живо, основно подварианти производство на Вестел или някой TCL... Ама не съм много сигурен, че работата под Андроид би те устройвала с оглед мижавия хардуер.
по-добре вземай ЛГ-то (макар, че май и то си е с VA панел) и някой Андрооид бокс/флашка ако толкова ти липсва нещо при тях.
Здравейте,
Ще купувам 32-ка за кухнята й мисля да не прокарвам кабели, т.е. да ползвам тв-то безжично с приложението ЕОН на виваком.
Спрях се на три LED FullHD модела в технополис:
LG 32LQ631C LED
SAMSUNG UE-32T5372CD LED SMART TV,
PHILIPS 32PFS6906
Кой бихте ми препоръчали?
Най-евтиния. Само провери предварително дали се подържа ЕОН
Здравейте, ще използвам и аз готовата тема.
Търся 32 инча телевизор, ще се ползва във всекидневна за възрастна жена (75 годишна). Като критерии досега съм си набелязал да има добри ъгли на виждане, което вероятно означава IPS матрица, да поддържа ЕОН приложението на vivacom и да има сравнително добра яркост за силно осветена стая.
Много ми се иска да има мощен хардуер, така че самото приложение да бъде пъргаво и и да не лагва навигацията.
Предимство ще е андроид или google TV, тъй като това ще е уеднакви използването му със сет топ бокса на vivacom.
Бюджетът е 5/600 лв.
Благодаря
за възрастни и не толкова възрастни не е ли по-добре екран с по-голям диагонал :undecided:
Много възрастни хора изпадат в шок като видят дори 48/49" дисплей. А може просто да няма място или достатъчен бюджет за нещо повече.
Текущото място позволява височина на екрана до 50 см, а и позициите на гледане са на по 2 метра отстояние. Не е нужен по-голям. Бюджетът позволява качество в разумни граници.
Качествен телевизор в търсения диагонал едва ли ще намерите, дори и бюджета да е без лимит. Тренда е да се купуват все по-големи екрани и по-малките биват неглижирани от производителите.
Цитат:
Първоначално публикувано от
chupakabra
Здравейте, ще използвам и аз готовата тема.
Търся 32 инча телевизор, ще се ползва във всекидневна за възрастна жена (75 годишна). Като критерии досега съм си набелязал да има добри ъгли на виждане, което вероятно означава IPS матрица, да поддържа ЕОН приложението на vivacom и да има сравнително добра яркост за силно осветена стая.
Много ми се иска да има мощен хардуер, така че самото приложение да бъде пъргаво и и да не лагва навигацията.
Предимство ще е андроид или google TV, тъй като това ще е уеднакви използването му със сет топ бокса на vivacom.
Бюджетът е 5/600 лв.
Благодаря
Подчертаното, няма да го откриеш в нито един телевизор от ниският клас, каквито са моделите с малките диагонали - под 50"
https://www.technomarket.bg/televizo...droid-09211336
За евтин Android, потърси TCL(сръбската марка TESLA също е тяхно производство), марките произвеждани от турците - Toshiba, Hitachi, Daewoo, JVC, Telefunken..или украинската марка KIVI
Винаги съм казвал да престанем да взимаме малки телевизори за възрастните ни роднини, позволява ли пространството, вземете им възможно най големия, защото те повече от всеки имат нужда от големи и ясни образи !
Знам... имал съм го този " проблем " с убеждаването на възрастната ми баба с покупката на нов и голям телевизор, беше голяма "битка".. но в крайна сметка тя го обожаваше и не искаше да чуе за стария и малък телевизор.
И това че е по малък ще е по евтин вече не е вярно (казвал го по принцип а не за конкретния случай). За малките телевизори плащате много повече пари за инч от колкото на големите.