Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22
Like Tree9Одобрявам

Петна по екрана

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2017

Петна по екрана

Здравейте.
    Забелязах, че на екрана има нещо като петна след като пусна ТВ. Точно преди да се появи картина, до като се стартира ТВ се виждат светли и тъмни зони по екрана, като черно бял килим. Прикачвам и снимка от която се вижда описаното. Телевизора е нов на 2 месеца,много малко е пускан.Питам се дали е нормално за LCD екраните или е с фабричен дефект. Модела на ТВ е LG86NANO766QA.
    Благодаря предварително ако някой изкаже мнение или ме посъветва нещо ако трябва.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

Отговор: Петна по екрана

Така ги "правят" в днешно време телевизорите..,

Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk

4. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от petar78 Виж публикацията
    Здравейте.
    Забелязах, че на екрана има нещо като петна след като пусна ТВ. Точно преди да се появи картина, до като се стартира ТВ се виждат светли и тъмни зони по екрана, като черно бял килим. Прикачвам и снимка от която се вижда описаното. Телевизора е нов на 2 месеца,много малко е пускан.Питам се дали е нормално за LCD екраните или е с фабричен дефект. Модела на ТВ е LG86NANO766QA.
    Благодаря предварително ако някой изкаже мнение или ме посъветва нещо ако трябва.
    NANOCELL телевизорите особено от среден или нисък клас не бих ги препоръчал и на най големия ми враг. Това едва ли се е появило ей така, но тук имаме IPS панел + най евтината DL подсветка с е много лош случай на DSE ... ако е взиман онлайн трябваше да го върнете в рамките на 14 дни. В случай тъй като сте пукали и екрана, това май гаранцията не го покрива.

- - - - - - - - - -

Все пак опитай да се възползваш от гаранцията и да изискваш смяна на панела.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2017
    Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    NANOCELL телевизорите особено от среден или нисък клас не бих ги препоръчал и на най големия ми враг. Това едва ли се е появило ей така, но тук имаме IPS панел + най евтината DL подсветка с е много лош случай на DSE ... ако е взиман онлайн трябваше да го върнете в рамките на 14 дни. В случай тъй като сте пукали и екрана, това май гаранцията не го покрива.

- - - - - - - - - -

Все пак опитай да се възползваш от гаранцията и да изискваш смяна на панела.
    От големите вериги е купен. Когато се появи картина не се виждат нередност, с просто око, тоест за някой като мен който не разбира. Дали да отида със тези снимки от екрана при търговеца и той да ми обясни.Може ли повече мнения. Дали търговеца ще ми обяснява, че е нормално и ако ме убеждава, че не е спукан екрана как се процедира.Има ли начин за някаква проверка че наистина екрана е спукан. Телевизора не е удрян, остава само при транспортирането на търговеца.

6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

От големите вериги е купен. Когато се появи картина не се виждат нередност, с просто око, тоест за някой като мен който не разбира. Дали да отида със тези снимки от екрана при търговеца и той да ми обясни.Може ли повече мнения. Дали търговеца ще ми обяснява, че е нормално и ако ме убеждава, че не е спукан екрана как се процедира.Има ли начин за някаква проверка че наистина екрана е спукан. Телевизора не е удрян, остава само при транспортирането на търговеца.
    Да да, не се вижда защото черния , тъмния цвят е по малко при по наситените, цветни това е ясно.
    АКО екрана е така.. за мен не е нормално, въпреки че е IPS, това е най лошия така наречен " Screen Uniformity " който съм виждал, макар че да камерата го прави да изглежда по зле от колкото е на живо. Това е 4000-5000 лв телевизор.. за мен е неприемливо такова състояние на матрицата.
    Аз върнах един Филипс който не бе толкова зле като твоя, но аз съм го закупил онлайн и там политиката е по различна.

Иначе ме обърка, екрана в крайна сметка спукан ли е или не ?
    Как така си го закупил от голяма верига?
    Tехнополис ?
    От къде си взел от физически магазин или онлайн ?
    Кой ти го е транспортирал ?
    Ако ти не си го транспортирал и така са ти го докарали с пукнат екран (ако правилно съм те разбрал) защо си чакал два месеца преди да предприемеш нещо ?
    Аз ще ги вдигна във въздуха ако ми се случи на мен , още същия ден, същия час.

Все пак е 85" телевизор, мога да си представя каква мъка е било транспортирането му и качването по етажите или монтирането, тъй като моя 75" бе труден, какво остава за 85".

Опитай да отидеш при търговеца, покажи му снимките, те са толкова зле че едва ли ще посмее да те убоди че всичко е наред, и да изискаш сервизен ремонт и замяна на панела, и да дойдат на място, у вас.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 05-04-23 в 23:36.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2017

Причината да го забележа след 3 месеца е, че почти не го гледаме, защото имаме друг по малък в стаята която е по топла през зимата,
    а този големия е в хола и почти не се задържаме там.
    TV беше транспортиран с транспортна компания която се ползва от магазина и те го качиха до апартамента без видими проблеми.
    Аз по принцип съм малко наивен и доверчив, даже онзи ден като го включих да го покажа на приятел той забеляза тази нередност, с две думи нищо не разбирам от телевизори.
    Не екрана не е спукан, а телевизора е закупен от физически магазин Плейсио.
    А да ви попитам какво означава спукан екран, нещо което не е забелижимо и екрана стои точно така от снимките или в буквалният смисъл на думата видима пукнатина. Защото няма никави видими пукнатини по екрана.
    AntrAcsA одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Причината да го забележа след 3 месеца е, че почти не го гледаме, защото имаме друг по малък в стаята която е по топла през зимата,
    а този големия е в хола и почти не се задържаме там.
    TV беше транспортиран с транспортна компания която се ползва от магазина и те го качиха до апартамента без видими проблеми.
    Аз по принцип съм малко наивен и доверчив, даже онзи ден като го включих да го покажа на приятел той забеляза тази нередност, с две думи нищо не разбирам от телевизори.
    Не екрана не е спукан, а телевизора е закупен от физически магазин Плейсио.
    А да ви попитам какво означава спукан екран, нещо което не е забелижимо и екрана стои точно така от снимките или в буквалният смисъл на думата видима пукнатина. Защото няма никави видими пукнатини по екрана.

Второто ми предложение бе Плесио, но тъй като каза " голяма верига " Плесио не са от най големите, но все пак , в гаранция е , пробвай да изискаш смяна на панела, Дал си достатъчно пари за да имаш претенции да имаш поне нормален телевизор. Ако си личност която избягва конфликтите и не обича да излиза от зоната си на комфорт ще ти е малко трудно :D Но опитай, по лошо от това не стане. НО и новия панел ще има DSE, просто се надявам да е по поносим.

Не е спукан :D Помислих си че ти каза че е спукан а то е било " пускан " но ето как изглежда спукана матрица :

IPS broken screen – Google Търсене
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 06-04-23 в 23:08.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Мисля, че колегата прочете думата ти "пускан" като "спукан" и оттам тръгна това недоразумение за пукнатия екран
    AntrAcsA одобрява това.

11. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от gurcayy Виж публикацията
    Мисля, че колегата прочете думата ти "пускан" като "спукан" и оттам тръгна това недоразумение за пукнатия екран
    Да, прав си , моя е грешката.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

и моето сони от подписа ми има същите неравномерности преди да "изгрее" картината, а то е с VA панел.
    имам чувството, че в този начален момент подсветката е просто запалена без да е управлявана

нищо му няма на телевизора - ползвай си го със здраве, само му пускай качествен сигнал

13. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от apmil4ev Виж публикацията
    и моето сони от подписа ми има същите неравномерности преди да "изгрее" картината, а то е с VA панел.
    имам чувството, че в този начален момент подсветката е просто запалена без да е управлявана

нищо му няма на телевизора - ползвай си го със здраве, само му пускай качествен сигнал
    Здравей, само за да се убедя че си видял правилните снимки, а не тези от моя пост Това е ТВ-то на колегата :

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Ето Как изглежда моят при включване

Може да изглежда тъмно в среднодясната част, но това е от позицията на телефона с който снимах

16. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от apmil4ev Виж публикацията
    Ето Как изглежда моят при включване

Може да изглежда тъмно в среднодясната част, но това е от позицията на телефона с който снимах
    Да, но при теб всичко далеч по .. равномерно и гладко за разлика от ТВ-то на колегата.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Колега монитора ти е с IPS матрица която е податлива към подобни проблеми. Големият размер също помага за проблема. Ако по гаранция се надъхат да заменят панела ок иначе не бих се занимавал да доплащам за смяна. Ако този тип дефекти те дразнят по добре VA матрица.

Дай снимка как се вижда на зелено червено и сиво.
    AntrAcsA одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2017
    Търговеца ме насочва към официалният сервиз на LG те да решават какво е състоянието и какво трябва или може да се направи. Малко ще ми е трудно да им го закарам, но ако си заслужава ще го нося.Дали да не се срещна първо с тях и да им обясня и покажа снимките от екрана, не знам как процедират.Ето и снимки в различни цветове.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем с DSE ( петна по екрана) - LG LED 43NANO783QA
    От insanefen във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 04-11-22, 14:38
  2. Самсунг UE48J5500AK, петна по екрана...
    От cibik във форум Samsung телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 26-08-22, 20:56
  3. Петна по екрана
    От ntool във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 12-11-18, 21:28
  4. Петна по LCD екрана
    От kerat във форум Телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 20-02-11, 09:52
  5. Петна по екрана на плазма.
    От petko j във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 15-02-11, 15:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе