Здравейте,
От скоро съм собственик на Philips 48OLED707 и съм силно разочарован. При плавно движение обектите се движат за малко гладко после подскачат малко и отново същото. На канал 1 в по света и у нас често върви подвижен текст, който също подскача на пресекулки. Ако човек на екрана мръдне малко се натрошава личето му за кратко, след което ако застане се стабилизира. Сигналът е EON със смарт приложение от самият телевизор, включих и смарт бокс ЕОН, същото е и с него. В друга стая имам Panasonic LED телевизор 58 инча серия 800 на 2 години вече. Същите неща при него са си гладки и не уморяват очите. На друг адрес имам LG OLED телевизор също 48 инча, но от серия С, която е с най-добрият им процесор Алфа 9.
Там същите неща от кабелна телевизия са перфектни. Пуснах и там смарт приложението EON, което си работи също перфектно.
На злощастният Philips като пусна демо филми от You Tube 4k 60fps не се забелязва такъв проблем или е съвсем слаб. На Philipsa има редица настройки за motion, pefect natural motion, perfect clear motion и никоя не помага. На LG не зная дали има такива детайлни настройки, но и не са ми трябвали.
Та въпросът ми е, толкова ли е слаб процесорът на Philps P5 Gen 5 та не може да си изглади движенията или аз не мога да го настроя?
Поздрави.
Божидар