Отговор: Мнения и избор на OLED телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
coverstar
Ако тази технология не си беше останала недоносче, сигурно щях и аз да си взема....Но, телевизор - не Тамагочи....п.с.
Имам приятел - споменавал съм за него. С OLED Sony 65 inch....
Като гледаме тенис или снукър,не дава повече от 45 минути да се гледа и трябва да сменяме канала, за да не се отпечатват или резултата на редовете отдолу или логото на телевизионните канали.... Само филми можело....Пък аз рядко гледам филми ( то все боклуци излизат)....Луда работа...
Това вече определено е луда работа :016: както казах, у нас не се съобразяваме. Играно е с часове на една и съща игра на PS. Също така с часове сме държали ретро каналите на MTV. Има обаче и периоди, в които не се пускат със седмици. Както Sony е отбелязал, със сигурност технологията не е за тежки потребители. Последния пост за рекламите също е много добър ;)
Общи приказки.
Даже не са написали и подредбата на телевизорите на снимките в ревюто.
Трябва ли всички да познават дизайна на съответните марки?
Sony Bravia 8 II vs Panasonic Z95B vs Samsung S95F
Поради разликата в обема на видеобработката, трите телевизора не показват един и същи кадър.
Цитат:
Малко предупреждение за потребителите: изображенията, придружаващи тази статия, с изключение на тези, свързани с антирефлексното покритие, са само показателни за съдържанието, използвано за тестване, а не за действителното качество. Различните технологии на панелите и производителността на камерата, от една страна, и устройството, използвано от всеки потребител за преглед на тази страница, от друга страна, оказват голямо влияние върху всяко възможно сравнение.
https://images.dday.it/sdGTJ1lBofUz3...eak_Luma_2.jpg
Това последното предупреждение означава ли, че всички подобни статии и видеа са напълно безполезни?
Имам предвид тези, които не са придружени със съответните измервания в графичен и цифров вид.
В крайна сметка трите модела в случая се снимат с една и съща камера. Резултатът се гледа на един и същи екран/ дисплей от потребителите.
В случая, обаче, не са посочени никакви конкретни данни за източник, качество на съдържанието, настройки на картината на тестваните дисплеи.
Както и модел, настройки и разстояние/ ъгъл на заснемане на камерата.
Иначе според моите възприятия и при условия съм напълно съгласен, че Panasonic е по-добрият от трите тествани модела.
То от излизането на WRGB структурата на ОЛЕД панелите на ЛГ е известно, че при снимане с камера цветовете изглеждат леко по-различно от в действителност.
Отделно и всяко антирефлексно покритие се отразява по различен начин при снимане - просто предупреждават, за да се има предвид при гледане на такива снимани сравнения. И - да, общо взето не е от голяма полза да гледаш клипове и снимки на ОЛЕД сравнения с панелите на ЛГ.