Резултати от 1 до 10 от общо 10
Like Tree2Одобрявам
  • 1 Post By sony 1
  • 1 Post By hristoslav2

Влошена картина на TV Samsung. Заслужава ли си ремонта?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Влошена картина на TV Samsung. Заслужава ли си ремонта?

Здравейте! Имам 48" LED телевизор Samsung, който закупих в края на 2014г. и все още използвам. На скоро се появи неприятен проблем и започна да предава доста зле. Има ярко светло петно близо до центъра, както и по-големи синеещи до лилавеещи петна в краищата е на екрана, като най-осезаемото е в горния ляв ъгъл. Когато се пусне тестово видео с цветни заливки е най-ясно и видимо. Прикачвам снимка и видео, за да добиете по-ясна представа. Според AI, проблема е в подсветка и наистина има логика. Изглежда да е точно това. Макар че допускам и, че може да греши. Въпроса ми е - Колко би струвал ремонта ориентировъчно? Сложен ли е за извършване или в повечето кадърни сервизи биха могли да го отстранят перманентно? И заслужава ли си? Принципно аз съм за нов телевизор, но се ползва от майка ми, която си го харесва много (най-вече заради рамката и стойката) и не й се разделя с него. Благодаря предварително на отзовалите се със информация!

https://streamable.com/77u4ro - Видео

Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Отговор: Влошена картина на TV Samsung. Заслужава ли си ремонта?

Едва ли да е подсветката защото вероятно е Edge Led. Каквото и да е, по-добре нов. Това не е живо същество че да се привърже човек емоционално към него

4. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Паднала лупа на подсветката е. Но колко струва подмяната не знам точно, може би някъде 100-150 евро
    AntrAcsA одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2024

И като го оправят, утре ще дойде време и на подсветката...
    Доста е издържал, макар че зависи от работните часове. Или когато Самсунг е бил Самсунг.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Това си е точно подсветка - отлепени и "заминаващи" си ЛЕД и лещи.
    Както писах и в другата тема - при качествено свършена работа и използвани качествени компоненти (примерно оригинална подсвитка), за мен си заслужава ремонта/подмяната на подсветката.
    За около 150€ отлагаш с още няколко години подмяната... и си спестяваш нерви/навици с нов модел и май не винаги по-качествен... пък и намаляме изхвърлянето на още ел. отпадъци.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от NeRoX Виж публикацията
    Здравейте! Имам 48" LED телевизор Samsung, който закупих в края на 2014г. и все още използвам.....
    https://streamable.com/77u4ro - Видео
    Samsung UE48H6400 ?? или 6500

https://www.aliexpress.com/item/32875739116.html
    https://www.ebay.com/itm/314456655682
    https://www.amazon.com/UFDIPLMY-Back.../dp/B0D962DK5H
    AntrAcsA одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Абе то и аз съм съгласен да се ремонтира, но няма никаква гаранция че ще стане по учебник. Един ще е доволен, а друг ще съжалява че е хвърлил едни пари напразно.
    Ако бях аз на сервиз не бих го дал, но бих се помъчил да го оправя сам и ако не успея ще го сменя с нов. Това не е нещо класическо с висока стойност все пак.
    Предполага се че за над 10 години, нов ще харчи поне по-малко енергия, може и по-пъргаво да работи. Малко хора ще се навият като чуят 150 евро според мен, ако не искат да запазят нещо наистина специално.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Дали тези от линкове са оригинални? Мязат на заместващи.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Провери колко струва работещ същият модел във вехтошарниците.
    Минах по този път, но на 5 годишен LG. Смениха ми подсветката с турска за 160лв. преди 6 години.
    Уж аналог, ама на еднороден фон се виждат лещите. Не като на лисващите, но отначало много ме дразнеше.
    Иначе всичко си работи перфектно.
    Но аз 150€ за ремонт на 14 годишен телевизор не бих дал!

Имай предвид, че при отварянето и сглобяването след това е възможна повреда (прекъсване) на лентовите плоски проводници от T-CON към матрицата!
    Мен ме карах да подписвам на поръчката, че съм уведомен за възможност от такава необратима повреда.
    Залепването на лещите по принцип е възможно, но трябва всички да се демонтират и възстановят.
    Обаче за мен е безсмислено, защото самите LED вече са работили достатъчно време и са деградирали.

Успех!

12. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Благодаря на всички за отделеното време, информацията и откровеното мнение! Мен също ме притеснява, че ремонта може и да не е напълно успешен и да има още следи от неравномерна подсветка. При всички положения нов ще е в пъти по-добре във всяко положение. Особено и предвид приличните цени на китайски MiniLED модели на нашия пазар... Весели празници и благодаря отново!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Soundbar Samsung HW-Q990B Заслужава ли си?
    От Dominator във форум Аудиотехника
    Отговори: 6
    Последно: 15-10-22, 01:11
  2. SAMSUNG UE49KS8002TXXH заслужава ли си ?
    От vesata във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 07-06-17, 00:52
  3. Заслужава ли си парите - SAMSUNG UE-55HU7500 Ultra HD 3D LED
    От malttihristov във форум Samsung телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 09-03-15, 09:42
  4. Проблем с плазмен ТВ Самсунг - бледи цветове и влошена картина
    От nadia79 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 10-01-11, 19:17
  5. Samsung E 700 заслужава ли си
    От Baronessa във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 5
    Последно: 27-07-04, 16:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе