2016-та купих ТВ Самсунг от Емаг. 2018-та изведнъж спря. Взеха го от място и след 1 седмица ми го върнаха поправен. От мен се искаше само да го сваля и кача до 3-тия етаж.
2016-та купих ТВ Самсунг от Емаг. 2018-та изведнъж спря. Взеха го от място и след 1 седмица ми го върнаха поправен. От мен се искаше само да го сваля и кача до 3-тия етаж.
Добре, че не е било хладилник, пералня/ сушилня.
Само...
Също така да се свърже и с ТЦЛ БГ ако има такива шушони, и да се задействат
Съмнявам се, че ще помогнат
https://www.tcl.com/bg/bg/contact-us
https://www.tcl.com/bg/bg/contact-us...s-form-service
Нашият екип за поддръжка е само на едно обаждане разстояние по национални тарифи
Официални празници и почивни дни: не работи.
9:00 до 18:00 (понеделник-петък)
+0700 19 960
Като стана въпрос за гаранция се сетих за това видео, което ми се показа скоро. Както казва - купувай само с добра гаранция и докато се минава от марка на марка, в крайна сметка пак печели тв индустрията...
О, да, на 100%!
Иначе някой по-горе попита кой е сервизът. Съдейки по фактурите, които са изпратили вместо констативен протокол, Бог знае защо, май става въпрос за румънска фирма.
Днес са се обадили на човека и са му казали, че ще изпратят телевизора в български сервиз за второ мнение.
Научили са се всички как да отговарят
https://www.reddit.com/r/Philips/com...nd_the_screen/
AntrAcsA
Така и не качи снимки да видим проблема.
Иначе съм виждал качени с разни буболечки пред и зад матрицата. Корпуса на видеопанела има перфорации отзад, долу и горе с цел охлаждане на подсветката.
За да нямате подобни проблеми си вземете OLED.
OLED-ът е запечатан, но понякога се разлепва по краищата и се получават едни черни ивици на тези места. Или т.нар. oled delamination.
Плазма му е майката!
Ама оная дъртофелница Меркел я забрани.
Забележимо е. Ползва ли се по много часове всеки ден и на висока яркост, охлажда ли се помещението...
AntrAcsA
Телевизорът в кухня ли е работил? Имало ли е ремонт в жилището ?
Конвекцията на въздух вътре в корпуса, статичното електричество и гравитацията често насочват по-фините частици към центъра.
Ако петната са
- по-ярки бели / сини — често е изтичане на светлина (backlight bleed) или дефектирал светодиод;
- ако са по-тъмни/сиви, кафеникави — блокиране от прах или повреда на дифузора.
Как да провериш и какво да правиш
Изключи телевизора, избърши внимателно външната повърхност с микрофибърна кърпа (леко влажна с дестилирана вода или специален спрей за екрани). Ако петната останат — са вътрешни.
Пусни черна, бяла, сива и цветни заливки (през USB или YouTube test patterns). Ако петната се виждат на всички — най-вероятно прах/дифузор/подсветка.
Има и още един вариантq ефект на мръсният екран - Dirty Screen Effect
Извън гаранция: професионално почистване на панела (отваряне в чиста среда) е възможно, но рисковано и скъпо.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-08-26 в 23:04.
Телевизорът е работил във всекидневна. Не е бил в кухня и в помещението не е имало ремонт. Екранът НЕ Е бърсан! Още в началото изрично предупредих човека при никакви обстоятелства да не пипа и да не бърше екрана.
Тези снимки са направени в Румъния. Ние обаче тествахме телевизора и с YouTube, а петната се забелязват и при нормално гледане на телевизия, когато има по-светли сцени. Самите петна са по-скоро жълто-сиви.
И не знам дали стана ясно, но телевизорът в момента не е при нас, а е в Румъния. Няма как да го бършем или да правим допълнителни тестове.
Проблемът се е появил и е деградирал с времето, защото когато взехме телевизора и аз лично го инсталирах, веднага го тествах за DSE и тогава панелът беше наред.