Този екран е за кофата. Попадъл съм на сходен дефект на с735.Дори беше повече и се виждаше само гледано по ъгъл. Централно не се виждаше.
Смяна с нов телевизор.
Този екран е за кофата. Попадъл съм на сходен дефект на с735.Дори беше повече и се виждаше само гледано по ъгъл. Централно не се виждаше.
Смяна с нов телевизор.
Този пост е редактиран от brotzki; 05-08-26 в 09:20.
Аз си мисля че топлината му е дошла в повече.
Възможно е светодиодите когато работят на максимална мощност отделят много топлина. Дифузорите се държат на дистанция от подсветката, чрез силиконови конусчета монтирани между светодиодите, но ако не са захванати добре може да паднат и тогава дуфузора се приближава прекалено близо до подсветката и може да се изпече, като ефект може да се получат петна.
А тази версия за попаднал в панела прах си я пробутват дори само по изпратени снимки, което не звучи сериозно, докато не го отворят и не ми покажат този прах, ако трябва и под микроскоп
И една статия за възможни причини за поява на петна
https://onida.com/blog/what-causes-y...ion-solutions/
Да, това е като вода да влезне без да е топен. Нали е лепен "казана" :D
Ако е прогорен, на колко яркост е гледан?
Чета из темите на братушките, където се споменава за подобни петна след обновяване:
Перегрев, коричневые пятна и LED Motion Clear
# Серьёзный симптом, но пока не массовый дефект
После отката с V82/V88 на V66 владелец 65C8L в течение недели больше не наблюдал временных коричневых пятен. При этом вернулось регулярное автоматическое снижение яркости на статичных изображениях.
Это поддерживает версию о различной работе защитных алгоритмов между прошивками, но не доказывает, что V82 или V88 физически повреждают подсветку.
На международных форумах устойчивой группы аналогичных сообщений о коричневых пятнах C8L или QM8L найти не удалось. Пока речь идёт о нескольких связанных случаях на 4PDA.
Если при включении LED Motion Clear телевизор:
- аномально повышает яркость
- сильно нагревается
- показывает коричневые или жёлтые участки
- затемняет отдельные зоны подсветки
функцию лучше отключить, зафиксировать эффект на видео и обратиться в сервис. Использовать максимальную яркость как длительный стресс-тест такого экземпляра не следует.
Утре, на 12-ти, изтича законовият срок, в който продавачът трябва да е обслужил искането по гаранционния сервиз. НО днес човекът получава съобщение от Sameday, че ще получи пратка!
Проблемът е, че никой не му се е обадил и той няма абсолютно никаква информация. Не знае дали телевизорът е ремонтиран и проблемът е отстранен, дали му връщат същия телевизор без ремонт, или ще бъде заменен с нов. И сега се чуди дали изобщо да приеме пратката.
Аз му казах, ако е друг, нов телевизор, да го приеме. Ако е същият, вече трябва сам да реши как да постъпи.
Ако го приеме и проблемът не е отстранен, може отново да предяви рекламация и да мине пак през същия ад. Аз лично вече не знам какво да го посъветвам. Доста неприятна ситуация, особено когато търговецът очевидно се опитва да го прекара.
Може да получи нов, до следващите петна![]()
AntrAcsA
Ако няма протокол от сервиз значи не е ремонтиран...
Хубаво е, да се записва серийният номер преди да се изпраща.
Имат телефон и чат. Там ще изиска и получи повече информяция какво и що.
Как се казва този румънски сервиз? Учудващо е да го мъкнат чак по Влашко.
Този пост е редактиран от brotzki; 11-08-26 в 18:59.
В линка, който си дал в другата тема пише че държат сервизния център depanero.ro
УжасТ , ако е този! https://maps.app.goo.gl/YJ4PAF9BHxq4AJKw8
Оценка близо 4 от 5 при над 10к отзива, не е толкова зле, а и кой ви кара насила да се бутате за намаления![]()
Сакън, колегата е най-големият фен и клиент на мамалигите тук!![]()
Оценки едно, написано друго.
Поне ставя ясно, че и при платена удължена гаранция, си измислят причина да не я признаят.