Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

d2-online

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

d2-online

Искам да помоля за малко инфо за този доставчик, ако имате мнение!

Моля във връзка със следното:
    От около 5 години години живея в Дружба 2 - разбирай в началото!
    Доста време почаках докато на някой му запука за мен - разбирай да ми предложи нет - имаше някакви мамби, кобри и т.н. местни доставчици, но през няколко блока - звънях на някакви GSM-и, но така и не се дотътриха...
    Познати ми даваха някакви адреси да ходя но ИЗОТ да си търся нет ?!? от някаква фирма - той са пада `над нас`, ама това беше всичко друго, но не и удобно
    Първи се появиха speednet, ако това ви говори нещо и разбира се се възползвах. По принцип нямам желание да си сменям доставчика с друг, но проблема е, че има някакъв хъб или нещо такова при съседката, а тя през деня решава да шие и да си използва контакта-неин си е... и моята жена изкрейзва без нет, точно когато решава, че й трябва От фирмата казаха, че скоро ще решат проблема, ама думата `скоро` е политически термин - повече и не питах - чакам, ама...
    Освен това speednet вече нямат локален сървър /сещате се какъв/, а от няколко дни и dc-то не бачка... - това са бели кахъри, ама...
    Та ако мислите, че въпросните може d2-online имат решение на някои от тези проблеми - пишете нещо, моля - някакви впечатления!
    Пак казвам - не ми се главоболи със смени, но също толкова ме главоболи, като ми се оплаква половинката, че нямала нет или че искала да гледа нещо...

//edit
    До администраторите - не знам за тук ли е темата /за мен си е битов проблем/ - ако искате я преместете

2.  

3. Тук е от
    Feb 2004

Re: d2-online

Не искам да правя реклами на никого и не знам досега при какви доставчици си бил, но със сигурност знам че няма да съжаляваш, ако минеш към d2-online.Много хора тук съм сигурен ще ти кажат същото, говоря за тези които познават хората работещи там, аз имам щастието да познавам един
    Бих те посъветвал като заначало да се поразровиш из техният форум така ще добиеш някаква представа без да е нужно да ти казват каквото и да било. Успех!

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Благодаря за отговора!
    но...
    Първо - да уточня - питам, за да знам, ако `мойте` не направят нещо в обозримо бъдеще спрямо прекъсването на връзката.

Ти техен клиент ли си?
    В техния Форум не ми се чете за тях - техен е все пак...
    Ако прочетеш - писал съм за 1+2 причини, които евентуално да ме накарат да се откажа от сегашните - като изключа тях - доволен съм, макар че и не очаквам много - жената обикновено сърфира и чат-пат нещо тегли, а аз Инет-а направо го... ааа - да - и Скайп-ва...
    Кажи нещо по тези точки, ако знаеш!

Специално какво не ми харесва дотук /без да ги познавам - само впечатления/ - твърдят, че са от незнам си колко години в Дружба 2 /това, че не е в София ми е ясно/, а се сетиха да ми пуснат брошурка в кутията, няколко седмици след като, пак по брошурка, се бях свързал със спид-овете - мисля си, че или будалкат публиката за това колко отдавна са в Д2, или не им е пукало много за пазара на място, докато не се появила конкуренцията...
    Затова и набирам още впечатления - да не е `от трън, та на глог` - и без това съм си консервативен

//edit
    като ти видях линк-а - май не си им клиент, а с приятели май е лесно...
    Алмус старо име на Лом ли е?

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

може би е добра идея да провериш http://www.kuzelnet.org , чувам че напоследак били пуснали доста оптики до блоковете, което би трябвало да води и до по-качествена връзка.

6. Тук е от
    Feb 2004

Да, както казах познавам ги и знам че си разбират от работата,но е силно казано приятели просто имам поглед върху нещата от този род.
    Не знам какви са ти сегашните доставчици, но меко казано е непрофесионално да те поставят в положението ти да зависиш от съседката, все пак на тях плащаш, а не на нея.Другият ти въпрос беше за локален сървър ето ти и отговора: http://forum.d2-online.net/viewtopic.php?t=1955
    И накрая да Almus=Лом и аз се занимавам с доствка на интернет, ако това има някакво значение в случая.Пак искам да подчертая решението си е твое,само изразявам мнение, нямам намерение да ставам адвокат на никой!

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Благодаря dark,

Но аз не търся просто доставчик, а питам за мнение на живи /или каквито сме тук/ хора, за реална алтернатива - аз от мойте съм доволен /и те са пуснали оптика май/, с изключение на писаното - ако познаваш лично козелите - казвай!
    апропо - преди време, като търсех НЯКОЙ доставчик, им звънях - имаха странна представа за Д2, но я научаваш, като говориш с тях

@kingfisher
    Отново благодаря!
    Това за зависимостта от съседката е точно болката... Иначе стават спид-овете...
    А за ALMUS - видях го в профила ти и ми стана интересно каква е връзката с Лом - предполагам, че е латинско име?!? Не съм намеквал за обективността ти
    10x

8.  

9. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Искам да помоля за малко инфо за този доставчик, ако имате мнение!

Моля във връзка със следното:
    От около 5 години години живея в Дружба 2 - разбирай в началото!
    Доста време почаках докато на някой му запука за мен - разбирай да ми предложи нет - имаше някакви мамби, кобри и т.н. местни доставчици, но през няколко блока - звънях на някакви GSM-и, но така и не се дотътриха...
    Вероятно са имали причина да не го направят, не съм чул за доставчик, който не пуска абонати от мързел. Друг е въпроса защо не са ти обяснили.

Познати ми даваха някакви адреси да ходя но ИЗОТ да си търся нет ?!? от някаква фирма - той са пада `над нас`, ама това беше всичко друго, но не и удобно
    Колоко удобно си очаквал да бъде? Най-близките офиси в този район в момента са на kuzelnet в 304 блок и на d2-online в 226 блок, но и двата офиса са от около година-две, преди 3-4 години фирмите не са имали толкова абонати, че да си позволят офиси като кабелните телевизии през 10 блока.

Първи се появиха speednet, ако това ви говори нещо и разбира се се възползвах.
    Първи в този район са били mambanet, но явно нещо не сте се разбрали с тях.

По принцип нямам желание да си сменям доставчика с друг, но проблема е, че има някакъв хъб или нещо такова при съседката, а тя през деня решава да шие и да си използва контакта-неин си е... и моята жена изкрейзва без нет, точно когато решава, че й трябва От фирмата казаха, че скоро ще решат проблема, ама думата `скоро` е политически термин - повече и не питах - чакам, ама...
    В d2-online няма switch-ове по абонатите откакто преди 3 години един от хората със switch у тях не си беше платил тока на апартамента и беше заминал за 2 седмици във Франция, заради което се наложи спешно опъване на ново трасе. За speednet това също не е нормална политика, предполагам, че този switch при съседката ти е наследство от mambanet (mambanet не съществуват вече, купиха ги speednet), така че все някой ден ще го сменят, кога обаче - поне аз не мога да ти дам отговор.

Освен това speednet вече нямат локален сървър /сещате се какъв/,
    Както сам казваш, това не е сериозна причина за смяна на доставчик, в почти всички фирми локалните сървъри са на привършване.

а от няколко дни и dc-то не бачка... - това са бели кахъри, ама...
    Може би има някакъв проблем и ще го пуснат пак.
    В d2-online има някакво (почти никакво локално ftp, има и dc сървър, но не очаквай да намериш там терабайти с филми и музика.

Та ако мислите, че въпросните може d2-online имат решение на някои от тези проблеми - пишете нещо, моля - някакви впечатления!
    Пак казвам - не ми се главоболи със смени, но също толкова ме главоболи, като ми се оплаква половинката, че нямала нет или че искала да гледа нещо...
    Дотук, обективно погледнато, виждам само решение на първия проблем

В техния Форум не ми се чете за тях - техен е все пак...
    Точно тия форуми са за това нещо. Ако те интересува някоя фирма, влизай редовно във форума им. Там все някой от абоинатите ще напише какви проблеми има. Ако нямат форум - лошо. Ако има форум, но той е недостъпен за външни лица - още по-лошо. Ако има обаче цензура - най-лошо. Но ако си направиш труда да влизаш редовно ще забележиш дали има цензура.

Специално какво не ми харесва дотук /без да ги познавам - само впечатления/ - твърдят, че са от незнам си колко години в Дружба 2 /това, че не е в София ми е ясно/, а се сетиха да ми пуснат брошурка в кутията, няколко седмици след като, пак по брошурка, се бях свързал със спид-овете - мисля си, че или будалкат публиката за това колко отдавна са в Д2, или не им е пукало много за пазара на място, докато не се появила конкуренцията...
    Не виждам причина някой да будалка някого за това от колко време е на пазара. Има и фирми, които са на по една година и по-малко, но предлагат читави услуги.
    Иначе за d2-online може да се види, че форумът е пуснат лятото на 2002-ра година, така че би трябвало да ги има най-малкото поне от тогава.
    Относно покритието - по-добре 500 абоната в 10 блока, отколкото 1000 абоната в 100 блока. По-важно е поддържането на текущите абонати, отколкото пускането на нови.

апропо - преди време, като търсех НЯКОЙ доставчик, им звънях - имаха странна представа за Д2, но я научаваш, като говориш с тях
    Нормално, мнението на даден човек се разбира след като говориш с него, а не преди това

P.S. Написаното дотук е само обективна информация по темите, които засягаш. Както виждаш, никъде не казвам добри или лоши думи за никого, не казвам тия или ония са по-добри, защото не съм абонат и не мога да бъда безпристрастен. За лични впечатления очаквай ако някой абонат се появи тука, аз мога да давам само информация, не впечатления.

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Мдам, d2-online са жестоки :-)
    Няма интернет само като ниамам ток :-))
    А е нормално конкуренцията да има "странно" мнение за другите, обикновенно не се пита конкуренция за конкуренция :-))
    Колкото за оптика, сега всеки има оптика, и куцо и сакато, това не е гаранция за качествен support :-)

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от d-rRoss
    Колкото за оптика, сега всеки има оптика, и куцо и сакато, това не е гаранция за качествен support :-)
    всеки има оптика до блока ти? не мисля така...

12. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@etg
    Много благодаря - доста изчерпателно!

Нямам идея от колко време е офиса на Д2 в 226, но малко се съмнявам да има цяла година - все щях да го видя и да ги питам поне...
    За старите/номите абонати верятно си прав - може би и затова не съм срещал обяви/брошурки из моя вход до миналата година...

Първи в този район са били mambanet, но явно нещо не сте се разбрали с тях.
    С GSM номера за връзка от страницата на mambanet имам 2 разговора и 1 смс с молба/подканяне да стигнат до нашия блок /бях от другата страна на детската градина, а те бяха откъм пазара последно като говорихме - ако speednet са ги купили - деФакто май са изпълнили молбата ми, макар че не се обадиха, ама поне брошурки пуснаха

В d2-online няма switch-ове по абонатите откакто преди 3 години един от хората със switch у тях не си беше платил тока на апартамента
    Ами точно липсата на връзка при шиене на съседката дразни жена ми...

Ако има обаче цензура - най-лошо.
    Ами понеже не ги познавам - за това питам другаде /всъщност този Форум ме кефи - затова и тук питам/

Още веднъж благодаря за анализа - надявам се, че speednet ще решат проблема с прекъсванията, но ако жената продължи да недоволстав от това - поне имам някаква алтернатива - май не е лоша...

@d-rRoss
    Нещо не разбрах написаното - доволството ти звучи малко иронично
    Освен това - кой на кого е конкуренция - нямам идея кой кого е купил или на кого продава, на до нас знам, че стигат 2 /два/ оператора - speednet и d2-online - мисля, че не съм питал едните за мнението им за другите, а питам тук

@dark
    Това с оптиката какво предимство дава, освен скорост /щото аз като съм лимитиран, какво ми дреме, че има оптика, като за лимита ми и 100 Mbit-a е достатъчно, а дори и 10/?

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

примерно това, че имаш практическа директна свързаност с главния офис. а не примерно през трасе, което минава през 5-6-7 други блока и ако там някой реши да "шие", прецаква всички по трасето...
    или по-научно колкото по-малко хопове имаш до главната станция, толкова по-малък шанс да се прецака връзката...
    плюс разни неща като bandwith в мрежата и latency.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@dark
    Това е добре, ама аз като краен клиент се интересувам от това Интернета ми да отговаря по скорост и връзка, на това за което сме се договорили - мисля си, че за това дали е оптика или меден кабел трябва да мислят доставчиците - на мен и в шепи да ми го носиш ми е все тая.
    Нали знаеш - `скоростта на една армада е толкова, колкото на най-бавния кораб` - какво като е оптика до блока, ако веднага след това се яви проблем и ми отива спокойствието на...
    ...хубавото на speednet e, че наслагаха едни кутийки по етажите - точно като кабелните...
    Лека вечер!

16. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Нямам идея от колко време е офиса на Д2 в 226, но малко се съмнявам да има цяла година - все щях да го видя и да ги питам поне...
    може и да няма година, не помня

За старите/номите абонати верятно си прав - може би и затова не съм срещал обяви/брошурки из моя вход до миналата година...
    С GSM номера за връзка от страницата на mambanet имам 2 разговора и 1 смс с молба/подканяне да стигнат до нашия блок /бях от другата страна на детската градина, а те бяха откъм пазара последно като говорихме - ако speednet са ги купили - деФакто май са изпълнили молбата ми, макар че не се обадиха, ама поне брошурки пуснаха
    Оставам с впечатлението, че си в 225 блок, мислех че си след пазара. А това означава, че няма начин да не ти е пускана брошура в пощенската кутия. Но често се случва тия брошури да заминат в кофата с многото останали за купуване на апартаменти и подобни

Ами понеже не ги познавам - за това питам другаде /всъщност този Форум ме кефи - затова и тук питам/
    Тука вече се получава доста весело - d2-online и сетком са една и съща фирма

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от etg
    може и да няма година, не помня
    Оставам с впечатлението, че си в 225 блок, мислех че си след пазара. А това означава, че няма начин да не ти е пускана брошура в пощенската кутия. Но често се случва тия брошури да заминат в кофата с многото останали за купуване на апартаменти и подобни
    В същото П - брошурите ги преглеждам винаги - първи се появиха speednet - за по-малко от седмица им се вързах
    поне 2-3 седмици след това се появи съобщение на d2
    Ако са пускали преди това - да си проверят контрола - в моята кутия е нямало!

Тука вече се получава доста весело - d2-online и сетком са една и съща фирма
    Ами... не съм в час явно! Ако знаех - вероятно само заради този Форум щях да отида там!
    Засега обаче съм само на ниво питане и чакам speednet да реагират - консервативен съм по принцип!
    От другото при тях съм сравнително доволен - вчера май е нямало спиране на нета, но пък онзи ден за доста време е нямало според половинката...

Благодаря etg!

Не знам още какво значи, че setcom и d2-online са една и съща фирма, но се надявам че с въпросите си не съм обидил домакините...

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

echo, как триабва да звучи нещто като коментар на твоя пост
    На кого му пука че искаш нет, без сам да го потърсиш??!
    Сирене и кашкавал по апартаментите ли ти предлагат?

dark
    Малко ще се напукат петичките на тея дето пускат оптика до всеки блок, па ако ще не козел, ами овен.нет да са :-)
    Не че не трябва така да бъде, ама...
    Единственно бтк има положена оптика поне за квартала кадето живея до по-главните шкафове (не блокове), но не я ползват все още.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. online tv
    От taipan във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 15-12-09, 17:00
  2. MU Online
    От n3v3rdi3 във форум ИГРИ
    Последно: 30-10-06, 03:34
  3. Mu Online
    От p3ps1 във форум ИГРИ
    Последно: 27-01-06, 17:39
  4. mp3.online.bg
    От IBANEZ_ във форум Общ - софтуер
    Отговори: 10
    Последно: 30-11-02, 23:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе