Резултати от 1 до 14 от общо 14

ADSL->WiFI router->uTorrent (port forwarding)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

ADSL->WiFI router->uTorrent (port forwarding)

Здравейте!

Ползвам BTC ADSL - адресът е 192.168.1.1 (lвътрешния)
    Ако включа директно PCто, то получава 192.168.1.2 и uTorrent се връзва идеално, без проблем с портовете.

Обаче, включвам router WRT54GC, който вече получава от BTC-то 192.168.1.2, а той вече се вижда с 192.168.2.1 и раздава от 192.168.2.100 до 192.168.2.199
    Съответно PCто получава 192.168.2.100, обаче uTorrent почва да се оплаква, че port-а, който ползва е затворен (сложил съм го на 6999)
    Опитвам да го forward-на през WRT54GC, но явно не го правя правилно - ще ми помогнете ли за разрешаването на този проблем?

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Re: ADSL->WiFI router->uTorrent (port forwarding)

Включи uPNP опцията в WRT54GC , това в 90% от случаите оправя проблема с отварянето на портове от програми като uTorrent-a. Ако не става си от другит 10% хора като мен Аз с Netgear-а не можах да се оправя с пренасочването на портове.

Като пуснеш опцията , провери дали в статуса на рутера и на модема дали ти показва ,че са отворени портовете които ти трябват.

4. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

1.во влизаш в АДСЛ модема и пренасочваш всичко към рутера, ако не можеш да влезнеш се обаждаш на БТК и ги молиш те да го направят.
    2.ро в твоят си рутер вече пренасочваш нужният порт към локалната ти машина

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

С изключване на uPnP не стана.

Оправи се след като пренасочих порта от ADSL-а към WiFi router-а. Само с пренасочване от WiFi router-а към PC-то не става, въпреки че PCто директно към ADSL-а твърди, че порта му не е затворен.

Да имате идея при Home 12Mbit, колко е реално да очаквам на download и upload?
    Досега вдигах 2.5-3.1 Mbit download и ~8-900Kbit на upload, но преди малко измерих 6Mbit download, което си е изключение засега.
    Измерванията са от техния сайт...

6. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

В техният сайт мерилото въобще не показва реални стойности. Най добре пускай торент клиента и дърпай нещо с много сийдъри. Там най-добре се вижда скоростта с която сваляш реално. Аз съм стигал максимум 8 мегабита.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

аз на 12mbit съм теглил с 1.3mb/s....

8.  

9. ajt
    ajt е офлайн

Тук е от
    Apr 2008

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Благодаря на всички ви! Както стана ясно проблема го реших сутринта.

ajt,
    Там (и не само) гледах преди да попитам.
    Настройките бяха аналогични, но не работеше преди да forward-на port-а през ADSL-а, въпреки forward-а на port-а през WiFi-то.
    Чудно ми е, че при forward-нати port-ове през WiFi-то и същевременно не-forward-нати през ADSL-а има проблем,
    а при същото не-forward-нато ADSL, но директно закачено към него PC - няма.

11. Тук е от
    Dec 2006

Здравейте, дано съм преценил правилно, че тук е мястото да задам моя въпрос. Аз също ползвам BTC ADSL, тези дни си смених модема с WiFi ( ZTE - ZXDSL531B) и от тогава има проблеми с торент клиента (uTorrent 1.8.1). Със свалянето всичко е ОК, но качването е на нула. Постоянно имам проблем с мрежата - съответно жълта или червена иконка долу в средата.
    Виждам, че порта ми е винаги затворен и прочетох, че трябва да се forward-не, обаче аз не съм много наясно с тези неща. Ако може някой да ми обясни по-разбираемо какво трябва да направя за да реша този проблем ще съм много благодарен.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от sashBB
    Здравейте, дано съм преценил правилно, че тук е мястото да задам моя въпрос. Аз също ползвам BTC ADSL, тези дни си смених модема с WiFi ( ZTE - ZXDSL531B) и от тогава има проблеми с торент клиента (uTorrent 1.8.1). Със свалянето всичко е ОК, но качването е на нула. Постоянно имам проблем с мрежата - съответно жълта или червена иконка долу в средата.
    Виждам, че порта ми е винаги затворен и прочетох, че трябва да се forward-не, обаче аз не съм много наясно с тези неща. Ако може някой да ми обясни по-разбираемо какво трябва да направя за да реша този проблем ще съм много благодарен.
    При мен ситуацията е абсолютно същото.Компа е включен към модема(стената е изключена),а другия ползва WiFi и....проблем няма с uTorrenta-a.Как и кой порт да отворя ,че да изчезне този проблем? Нямам проблем да влезна в настройките на модема.
    Не ми се виси на телефона 40-50 минути да чакам някой от хелпдеска да ми обърне внимание.
    Благодаря Ви предварително!

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

www.my.contact.bg - user & pass -> моята мрежа - пренасочване!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    www.my.contact.bg - user & pass -> моята мрежа - пренасочване!
    Wi-Fi настройки
    Зареждане на Wi-Fi настройки...
    Моята ADSL скорост

Пренасочване...от къде и как ....предполагам от NAPT настройки

име на сървър:

протокол: TCP/UDP TCP UDP

външен порт: от: до:

вътрешен IP адрес:

вътрешен порт: от: до:

Как трябва изглежда това по-горе.
    Благодаря!

16. Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от helios1

Wi-Fi настройки
    Зареждане на Wi-Fi настройки...
    Моята ADSL скорост

Пренасочване...от къде и как ....предполагам от NAPT настройки

име на сървър:

протокол: TCP/UDP TCP UDP

външен порт: от: до:

вътрешен IP адрес:

вътрешен порт: от: до:

Как трябва изглежда това по-горе.
    Благодаря!

Тази настройка и аз се опитвах да я правя от my.contact.bg и после в NAPТ настройки.
    Обаче нямаше кой знае какъв положителен ефект, явно аз не правя каквото трябва. Ако това е решението, може ли някой да помогне - как точно трябва да се направи пренасочването за да е всичко коректно?

17. Banned
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Re:ADSL->WiFI router->uTorrent (port forwarding)

Пренасочвате в адсл модема портовете които искате към безш рутер да речем порт 11000 до 12000 към 192.168.2.1 или каквото е при вас , после в рутера пренасочвате към всяко у-во свързано към рутера 192.168.2.2 и т.н

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 9
    Последно: 03-06-11, 14:58
  2. продавам ADSL router
    От farfui666 във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 26-02-10, 13:28
  3. ADSL/4-port Router въпрос
    От painmaster във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 04-04-06, 16:36
  4. БТК- ADSL + Roline Router + shaping = ?
    От Mr.TECHNO във форум Мрежи
    Отговори: 22
    Последно: 07-02-06, 15:47
  5. Ip/port forwarding или как да...
    От cubeto във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 29-03-05, 01:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе