Резултати от 1 до 6 от общо 6

Netgear WNDR3700 vs ASUS RT-N56U Black Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Netgear WNDR3700 vs ASUS RT-N56U Black Diamond

Привет колеги, дойде време за подмяна на вече
    ужасно старият ми WRT 300 N. То този момент ми служеше прекрасно но незнайно защо в wifi режим при достигане на високи скорости просто започна да забива и се налага да го рестартирам. По LAN няма никакъв проблем. Той е версия 2 на хардуера и няма алтернативен софт освен оригиналния.

Както и да е, спрял съм се на тези два модела от темата, но се чудя кой да избера. Ще бъда благодарен за насока или лични впечатления.

Доста лоши отзиви прочетох за Cisco Linksys E4200, което ме изненада.

Ще бъда благодарен за малко насока при избора ми.
    Благодаря ви.

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Netgear WNDR3700 vs ASUS RT-N56U Black Diamond

Цитат Първоначално публикувано от omax
    Привет колеги, дойде време за подмяна на вече
    ужасно старият ми WRT 300 N. То този момент ми служеше прекрасно но незнайно защо в wifi режим при достигане на високи скорости просто започна да забива и се налага да го рестартирам. По LAN няма никакъв проблем. Той е версия 2 на хардуера и няма алтернативен софт освен оригиналния.

Както и да е, спрял съм се на тези два модела от темата, но се чудя кой да избера. Ще бъда благодарен за насока или лични впечатления.

Доста лоши отзиви прочетох за Cisco Linksys E4200, което ме изненада.

Ще бъда благодарен за малко насока при избора ми.
    Благодаря ви.
    Netgear WNDR3700 - тест и оценки за version1, тука също и version2. Ето тука има цяла тема за рутера.
    Asus RT-N56U Black Diamond - тест и оценки тук и тук.

Аз имам същия рутер на Netgear WNDR3700 v2 (версията я пише на стикера залепен на гърба на рутера) от средата на месец Март и съм много доволен. Няма прекъсвания или някакви пикове със скоростта при WiFi, силата на сигнала на 99,9% от времето е excellent през една панелна стена, бавен пренос на данни през USB интерфейса. В началото имаше едно дразнещо бавно цялостно зареждане на страници от интернет, но след обновяването с последния фърмуер и това изчезна.
    Аз съм начинаещ в работата с такива устройства и само изказвам мнение от моя рутер. Дано поне малко съм ти бил от полза

4. Тук е от
    Mar 2011

За ASUS-а нямам впечатления, но съдейки по темите във форума на Netgear, бих избягвал v2 - има проблеми за значителна част от потребителите с 2,4GHz-овия wireless. В момента се работи по отстраняването на проблема, но не е сигурно, че е възможно, тъй като прекъсването присъства и при ползването на алтернативните firmware-и, т.е. проблемът май е в хардуера.
    Хората с v1 почти нямат забележки и проблемите при тях са в рамките на нормалното. Ето и тема за това как да ги различим по кутията: http://forum1.netgear.com/showthread.php?t=62784. Доколкото знам преимуществата на v2 са повечето flash памет (засега ненужна) и безпроблемната работа с DLNA на USB порта, недостатъците са проблемите, описани по-горе, и малко по-слабото покритие на 5GHz.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Много ви благодаря за отзивите.
    ASUS-a размазма на тестове но няма подръжка от dd-wrt, което за мен и минус....

6. Тук е от
    Mar 2011

Ако ти се занимава, на N300v2, можеш да качиш OpenWrt: http://wiki.openwrt.org/oldwiki/Open...inksys/WRT300N - може да реши проблема ти.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от dmitankin
    Ако ти се занимава, на N300v2, можеш да качиш OpenWrt: http://wiki.openwrt.org/oldwiki/Open...inksys/WRT300N - може да реши проблема ти.
    Много ти благодаря за инфото, но нямам опита и познанията в тази област.
    Ако някой му се занимава бих заплатил за тази услуга.
    От София съм.

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 12
    Последно: 09-04-13, 16:23
  2. Отговори: 3
    Последно: 18-10-12, 15:53
  3. Продавам Gigabyte 5770 SOC и POV Diamond black 500W
    От mita4e във форум Приключили продажби
    Отговори: 4
    Последно: 28-08-12, 16:27
  4. Продавам HTC Diamond
    От Mihailov във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 21-01-09, 22:34
  5. Отговори: 2
    Последно: 21-08-07, 21:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе