Отговор: 4G LTE мрежа в България
Брех, 4 месеца за 10 лева, чудесно звучи. Направо да те е яд, че нямаш смартфон с LTE и 2 сим карти...
Добро зарибяване на клиените ...ако Макстелеком не ми беше в "black list-а" щях да си взема сим карта за айпад-а. Код, намираш си някоя "бисквитка" от и-бей и си в джаза.
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
Добро зарибяване на клиените ...ако Макстелеком не ми беше в "black list-а" щях да си взема сим карта за айпад-а. Код, намираш си някоя "бисквитка" от и-бей и си в джаза.
Ее, не е удобно. Честно казано, по-скоро бих жертвал LTE скоростта и да си карам с 3G, отколкото освен неудобството от второ устройство да харча и значително повече батерия заради връзката м/у двете устройства.
Скороста поне за сега не е върха на сладоледа. Според колега от друг форум скоростите са 32-38 Мб/с сваляне и между 0.9 и 5 Мб/с качване. Но тепърва ще си товарят и тунят мрежата.
Цитат:
stenly
Скороста поне за сега не е върха на сладоледа. Според колега от друг форум скоростите са 32-38 Мб/с сваляне и между 0.9 и 5 Мб/с качване. Но тепърва ще си товарят и тунят мрежата.
За мобилни услуги е си е направо супер. По-важно е да има добро покритие. Ама как апетита идва с яденето... Когато си пуснах първия домашен интернет през един телефонен модем - 1998г, ако успеех да вдигна скорост 4Кbit/s се радвах като дете. А сега се мръщим на 38МВ мобилен.:rolleyes:
Няма мръщене, аз съм доволен от появата на МаксТелеком. Сега и 3те мобилни оператора ще трябва да се съобразяват с това и да вдигнат скоростите.
Мтел от една година подготвят мрежата и правят тестове на 4G LTE, но още са далеч от истината.
Пфууу, аз още във Варна бях (преди повече от 2 години) като правеха тестове и гледахме скорости от порядъка на 70 мегабита даунлоуд. После заебаха проекта и сега дори не ги знам къде са.
Цитат:
stenly
Пфууу, аз още във Варна бях (преди повече от 2 години) като правеха тестове и гледахме скорости от порядъка на 70 мегабита даунлоуд. После заебаха проекта и сега дори не ги знам къде са.
Под кривата круша! Аз разчитах много на това за една хитра система за видеонаблюдение, ама не би!
Минах днес през Мола на Стамболийски, жена ми си оглеждаше някакви парцалки, аз седях 15 - 20 минутки в коридора, прд щандчето на Макс Телеком да я чакам. Ами - за цялото време, освен, че никой не спря за консултация, никой и не го погледна. Ще се наложи вкарването на някой друг милион за реклама, така просто няма да стане нищо.
Нова услуга, турбо промоция и интерес под нулата.
Не случайно опитните в бранша (не само в БГ), преди да пуснат нещо ново, те заливат с масова реклама няколко месеца преди това.
няма как да има интерес след като само в 3 града на страната имат покритие и то не е ясно колко добро.
То проблема не е само в рекламата и покритието. Колко хора притежават апарати, поддържащи технологията?
Според мен това не е проблем. Предполагам продават и LTE "бисквитки" (модеми). Та който иска, ще намери начин. Просто фирма която бави заплатите на служителите си с месеци за нищо не става. Изхарчиха едни пари за мрежа, пък сега квото стане.