Евтини subwoofer-и на Pioneer
Здравейте!
Има ли някой впечатление от евтините домашни Subwoofer-и на Pioneer, а именно http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=1676 и http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=7728
Искам лека полека да си допълня домашното кино и ми се иска да е със Subwoofer, който свири прилично, не е много скъп и има приличен дизайн, защото ще се вижда. Само да уточня НЯМАМ hi-fi слух :)
Става дума за сравнително малък хол , като другите части от системата са:
Receiver Pioneer VSX 918
фронтални колони Cerwin Vega VE-8, задни Cerwin Vega Ve-5M
Остават ми центъра и woofer-a. С риск да ме заклеймите :)) доста гледам външния вид и това да си отиват нещата като комплект а за качеството на звука , тези които имам ми се струват приемливи (като за непознавач).
Subwoofer-ите на Vega са прекалено големи и скъпи според мен и прекалено мощни за стаята ~15кв.м.
Естествено ако можете да предложите и други варианти за subwoofer, ще съм много благодарен.
Благодаря.
Re:Евтини subwoofer-и на Pioneer
Този субуфер няма да се осети покрай фронталните ти колони. Ще има по-слаб бас от тях :)
Идеята субуфера да "слиза" още по-ниско. Помисли по-скоро за център, че е важен, а като събереш пари търси субуфер поне с 10" бас и може и да усетиш подобрение.
Цитат:
Първоначално публикувано от jungleboy
Receiver Pioneer VSX 918
фронтални колони Cerwin Vega VE-8, задни Cerwin Vega Ve-5M
Остават ми центъра и woofer-a. С риск да ме заклеймите :)) доста гледам външния вид и това да си отиват нещата като комплект а за качеството на звука , тези които имам ми се струват приемливи (като за непознавач).
Благодаря.
Гледаш външен вид пък си си взел Веги... :) Както е казал Лазарус гледай първо центъра,и после някой по-стабилен суб ,като е голям не значи ,че трябва да го надуваш,ще си го регулираш според вкуса,той нека да си свири ниско.
Цитат:
Първоначално публикувано от Vanquished
Гледаш външен вид пък си си взел Веги... :) Както е казал Лазарус гледай първо центъра,и после някой по-стабилен суб ,като е голям не значи ,че трябва да го надуваш,ще си го регулираш според вкуса,той нека да си свири ниско.
ниско, ниско под 80херца и заспива работата, сега сериозно ходя 2-3 пъти до електрон тези дни за поръчката ми на ресивъра, и там е пълна скръб, все едно бомба е паднала, празно, грозно, нищо няма по рафтовете, само стойките и рекламните надписи, и доста кашони с некупени неща, явно цената ( без да знам реално колко струват ) е такава за продаване.
Скоро почвам да си търся и окомплектовам и аз системата, но при тези колони просто суббаса ти трябва да е на доста високо ниво, и цена поне ~1 000лв. за да има смисъл, аз бих заложил на качествен център, това е което ще търся и аз от другата седмица.
:)))) тези Веги ги изкарахте с неземен бас.
Това с изградения Hi-Fi слух и трик на продавачите да Ви карат да купувате все по скъпа и скъпа техника.
Най-много ми харесва израза:
"Когато пуснах диска, инструментите се подредиха из стаята и звука се лееше естествено". Само хора не стъпвали в Националната опера или в зала България се ловят да тия .... лафове.
По темата, тези Веги само изглеждат като "тежка артилерия". Ако ще гледаш предимно домашно кино, според мен и това ще ти свърши работа:
http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=5488
Имам приятел с този суб и мога смело да кажа, че в стая 5х3.5 се справя чудесно. Малко издиша на стерео закачен към усилвателя, но това е. Отделно, че в тоя цвят стои при човека като мебел.
Погледни и в Техномаркет в Люлин или Цариградско шосе там има добри Ямахи на прилични цени.
За центъра ... не мисля, че е най-важното да купиш център за 500-600 лева. При домашното кино, от там излиза говора, а той рядко е под 80 херца. Вземи си някакъв център с 2 броя 5 инчови говорителя за 200-250 лева.
Електрон и всички други аудио продавачи не вървят надобре от една година, но не свалят от цените ......
ПП. Не разбирам защо всеки въпрос се пречупва и веднага идват идеите за 1000-1500 лева бюджет. Всички ние сме минали през евтина техника, която не свири обезателно лошо. Ако Колегата имаше 1000 лева щеше да постне други два субуфера за обсъждане :)
Аз пък не разбирам защо свеждаш всички до собствения си - явно нисък критерии ... Мислиш ли че разликата в един център за 200 лв и един такъв за 600 или 1600 лв се състои в това колко бас изкарват? Идеята на форума е да се помогне на човек да вземе оптимума за бюджета си, или близко до бюджета си ... твоята идея явно е - всяка тояга върши работа .. на мен ме харесва значи на всички ще им хареса.
Относно въпроса ти защо всички дискусии рано или късно стигат до идеите за 1000-1500 лева бюджет ... нещата са прости - това е един вид Минимум бюджет за да се вземе нещо що годе прилично. Ако хората се задоволяват с колони за 300 лв или пък център за 200 - няма смисъл въобще да пишат във форума - който и боклук да вземат резултата ще е доста близък.
Всъщност къде ти е отговора на зададения въпрос на суб до 300 лева ? :)
Цитат:
Първоначално публикувано от hristobotev
Всъщност къде ти е отговора на зададения въпрос на суб до 300 лева ? :)
Всъщност въпроса е за два конкретни модела...
Благодаря за мненията. Като стана въпрос за център, това на което съм се спрял е:
http://cerwin-vega.com/images/Products/VE/VE5C.jpg
Този център е другата част от комплекта. Иначе стаята е 5.5 х 4 м
Възможно е малкия събуфер да се "губи" около "веги"-те ... Принципно мислех да си правя пълния комплект "Веги" (някаква детска мечта са ми тия говорители с червени пръстени :))
Но този събуфер:
http://cerwin-vega.com/images/Products/VE/VE28S.jpg
е около 680 лв и ми се струва прекалено мощен. Принципно мога да си позволя да отделя и 600-700 лв за събуфер, но не съм сигурен дали си струва, затова питам за евтините. Извинете ме, лаик съм но колко Hi-Fi може да бъде един събуфер :) при положение, че само си "бучи"? Наистина , ако се абстрахираме от мощността, какво ще усетя аз като разлика между един събуфер от 200лв и един от 800 при идентична мощност? Не се заяждам, просто ми е интересно ...
Някой има ли впечатления от баса и центъра на вега?
Eltax-a като че ли е с почти същите параметри като евтиния Pioneer, или греша?
В твоя случай,след като си казал "А" трабва да кажеш и "Б" :)При положение,че фронтовете ти са веги и така или иначе ти харесват на теб,което е най-важното,най-добре е и центърът да е вега.Суба не те бърка ,че е мощен ,в крайна сметка ще си го нагласиш да свири колкото е необходимо,не е казано,че трябва да дъни на мах.Колкото до пайнерите имам впечатления от първия,е за домашно кино става,но е слабичък като мощност спрямо колоните ти,а е и доста лек и има тенденция към подскачане,което не е особено добра атестация.В този ценови диапазон до около 600 лв. джамо имаха няколко модела,които поне тежат,а и не вярвам да са по-зле от вегата или пайнера да речем,ямаха също имат модели в този ценови диапазон.Най-добре ми се струва в случая да си допълниш комплекта с вегите направо щом си доволен от тях,хем и ще си изпълниш мечтата,което също е важно нещо.
П.С.Доста хора не харесват вегите,но в крайна сметка за човек,който не е аудиофил/каквото и да значи това/ маниак и слуша основно хеви метъл или техно да речем ,си дават точно саунда ,който се очаква от тях и пасват идеално на този тип музика. :) В повечето случаи хеви-метъл на колони с добри среди обикновено е разочароващо мероприятие ,предвид мармалада записан като среди .Наистина поне около 2500 лв.си трябва за 5.1 система за домашно кино ентри левъл с прилично звучене,но не всеки има бюджета за това,нито пък са много хората ,които им пука и правят разликата,а и честно казано трябва си ебахти фена с многото свободно време,че да набиеш в домашно кино толкова пари.
Цитат:
Първоначално публикувано от jungleboy
...Извинете ме, лаик съм но колко Hi-Fi може да бъде един събуфер :) при положение, че само си "бучи"? ...
За да не ти звучат първите три октави като бучене с 2-3 ноти трябва сериозна инвестиция :(
Аз ползвам евтин суб на Pioneer - WS-160, 22cm , 160W и съм доволен, но няма с какво да сравнявам честно казано. Върши си работа според мен.
Поне да беше казал за какво ти върши работа - за филми или за музикални записи, защото там са въпросителните ?
@Danri
Ползвам го само за филми. Помещението ~ 20кв.м. Системата ми изобщо е насочена само към гледане на филми, музика освен в колата или метрото не слушам ;-)
Наистина нямам с какво да сравнявам, но за първи опит в домашното кино ме задоволява за сега. Винаги са възможни последващи upgrade-и, когато човек почне разбира какви са нуждите му и какво иска.
Не налагам мнението си за вярно, просто казвам какво усещане имам като средностатистически потребител.