Отговор: Избор на тонколони
Грабвай Rubin-a. Колоните са много читави. Аз от същото място успях да се докопам до Quadral Quintas 135s (макар, че бях отишъл да си купя HECO) . Продавача като цяло няма идея как да демонстрира техниката която продава, така,че ще се наложи ти сам се справяш. Подбери си някой запис който ти е добре познат и разкарай гадните корекции с които ще се опита да пусне колоните за да чуеш истинският им звук.
П.С. Моите колони са на повече от 20 години, на етикета им отзад пише Made in west germany. И имат уникално мек и приятен звук.
А ще има ли 40-50см зад колоните в това малко помещение ? Моите също са със заден порт и под 30-35 см почва едно бумтене ...
40 50 см няма да има най много 20см и аз имам такива съмнения та затова се допитвам тук до вас
То бумтенето много зависи и от усилвателя (както и от пристрастията на човека който слуша). С корекции до дупка сигурно ще е какафония. Моите колони са на 30 см. от стените и ми се ще да ги събера малко и да ги изнеса още напред но няма как да го направя.
:BigGrin за Canton-а някой няма ли да каже мнение
Ходи да ги чуеш направо. Едва ли много хора четящи форума ги притежават.
Абе най-добре да договори тест в къщи , иначе сериозно се съмнявам , че са подходящи за малко помещение .:Drinks:
това е най добрият вариант но едвали някой ще се съгласи тъй като мисля да ги поръчам по еконт защото ако отида да ги чуя до софия и не ми харесат примерно после тръгна за лом да чуя кантона 2 те прослушвания ще ми излязат към 200 лв което просто е немислимо та реших да попитам ако някой ги е чувал макар че за всеки биха звучали различно това ми е ясно.
- - - - - - - - - -
някой друг пазарувал ли е от този човек който продава куадрала в продавалника който линк съм пуснал в първия пост продавалника читави ли са му стоките
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
П.С. Моите колони са на повече от 20 години, на етикета им отзад пише Made in west germany. И имат уникално мек и приятен звук.
Не знам кой ти ги е избирал тия колони, ама нещо са те излъгали - няма такава държава.
Те са от други времена Касапе. Като усилвателите ни .... правени по време когато е бил важен звука а не външният вид. Между другото крайно време е да си домъкнеш задника да ги чуеш ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от
nismoslx
това е най добрият вариант но едвали някой ще се съгласи тъй като мисля да ги поръчам по еконт защото ако отида да ги чуя до софия и не ми харесат примерно после тръгна за лом да чуя кантона 2 те прослушвания ще ми излязат към 200 лв което просто е немислимо та реших да попитам ако някой ги е чувал макар че за всеки биха звучали различно това ми е ясно.
- - - - - - - - - -
някой друг пазарувал ли е от този човек който продава куадрала в продавалника който линк съм пуснал в първия пост продавалника читави ли са му стоките
Е-е , колона без да я чуеш как се купува , макар и моите да са купувани така , ама то преди 15-ина година нямаше много варианти за прослушване (не че сега го има извън София) ... всеки има различен вкус и не може да разчиташ , че на този на който са му харесали ще съвпадне с твоя .:Drinks:
Този модел на куадрал наистина ли е от високия клас или просто малко пресилена работата.За Кантона някой ще сподели ли мнение или виждания.За сега ясно всички за куадрала маий ;)
Ми то май куадрали от нисък клас няма.
Няма значение от какъв клас са. Или те кефи саунда, или - не. :)