Здравейте,
преди няколко месеца ме хвана болестта "по аудиото" и от готова система за домашно кино LG, си взех ресивър и комплект harman kardon hkts 9bq. Приоритетите бяха филми и после музика. Но напоследък музиката започна да надделява. Слушах си на хармана 2.1 но все ми се струваше, че си трябват две колони. Понеже хола и кухнята е в едно стаята е 20 квадрата и се ориентирах към букшелф. След много обикаляне и слушане вече съм горд притежател на KEF Q300. За мен KEF имат смазващ звук. Единствено се бях зачудил за focal chorus 706v/806v. Monitor Audio пък няма да ги коментирам-това не е моя звук. Все още не мога да повярвам тези букшелф колони как свирят- баса е по-дълбок от субуфера на harman-a. Присъствието е уникално. Според мен подобен букшелф от среден и висок клас ще смаже всяка подова колона в бюджет до 1500 лв. Слушах в магазина и R серията там нещата са вече доста "тежки".
Сега към въпроса-ресивъра ми малко омазва повече от стерео усилвател, това е ясно. Вкарвям го pure direct за да изключи видеото. Искам да направя ключета отзад на кабелите и когато гледам филм, да превключвам на фронтовете на хармана и да свирят като комплект сателитите и събуфера. Като искам да слушам музика да цъкам ключетата отзад и да прехвърля на kef-a. Целта на упражнението е филма да се гледа на еднакви колонки да не се меша звука. Или да си взема отделен стерео усилвател за букшелфа.
Благодаря предварително.