Резултати от 1 до 10 от общо 10
Like Tree2Одобрявам
  • 1 Post By RSXA
  • 1 Post By svetlio1

Система 2в1 или отделно

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2014

Система 2в1 или отделно

Здравейте,
    преди няколко месеца ме хвана болестта "по аудиото" и от готова система за домашно кино LG, си взех ресивър и комплект harman kardon hkts 9bq. Приоритетите бяха филми и после музика. Но напоследък музиката започна да надделява. Слушах си на хармана 2.1 но все ми се струваше, че си трябват две колони. Понеже хола и кухнята е в едно стаята е 20 квадрата и се ориентирах към букшелф. След много обикаляне и слушане вече съм горд притежател на KEF Q300. За мен KEF имат смазващ звук. Единствено се бях зачудил за focal chorus 706v/806v. Monitor Audio пък няма да ги коментирам-това не е моя звук. Все още не мога да повярвам тези букшелф колони как свирят- баса е по-дълбок от субуфера на harman-a. Присъствието е уникално. Според мен подобен букшелф от среден и висок клас ще смаже всяка подова колона в бюджет до 1500 лв. Слушах в магазина и R серията там нещата са вече доста "тежки".
    Сега към въпроса-ресивъра ми малко омазва повече от стерео усилвател, това е ясно. Вкарвям го pure direct за да изключи видеото. Искам да направя ключета отзад на кабелите и когато гледам филм, да превключвам на фронтовете на хармана и да свирят като комплект сателитите и събуфера. Като искам да слушам музика да цъкам ключетата отзад и да прехвърля на kef-a. Целта на упражнението е филма да се гледа на еднакви колонки да не се меша звука. Или да си взема отделен стерео усилвател за букшелфа.
    Благодаря предварително.

2.  

3. Member Аватара на protonic
    Тук е от
    Jul 2014

Отговор: Система 2в1 или отделно

Под 120 херца много трудно ще определиш откъде идва звука, затова и системите са вече само с един бас. Пространствен ефект търси над 150 херца. Но за нещо различно от Bose не ме търси

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

А защо не вземеш и центъра на Q серията (600c) , а Хармън-ите ги ползвай за съраунда ?
    Иначе и аз много ги харесах Q300 , но малко ме спира външния им вид -дистрибуторите предлагат ли другите финиши , че бели май са най-приятни ?

5. Тук е от
    Apr 2014

Без решетката отпред за мен изглеждат уникално. Кутията иначе е грозна и с грила отпред изглежда от миналия век. Аз ги взех от Солунска 39, то май другаде не се продават. Мисля, че друг финиш няма. С две думи кабинета е по-евтин, но много качествени говорители. Q серията е втората по-качество на KEF. Първата e R-серията но R 300 бяха 2350 лв. Там и кабинета е добър, говорителите използват Blade технология. Много уважавам труда на българските дейци на DIY, но моите в момента ме смачкват в нас. А като ми пусна в магазина R 700 i R900 толкова мощно и тежко звучат, че не знам. Да стаята е перфектно изолирана и т.н. но ето, че в нас колоните звучат пак така тежко и брутално. Да сигурно с кабели за 2000 лв и усилвател за 2000 лв, ще им изкарам карантиите и помещението ако е обработено и т.н. Но истината е, че една колона като свири добре си свири добре. В момента нямам излишни пари за център. Ще ползвам хармана засега, че жената ще ме изхвърли от нас. За няколко месеца потроших пари и трябва да се спра за малко... За любителите на тежкия звук им горещо препоръчвам да чуят продуктите на KEF.
    svetlio1 одобрява това.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Е те имат и други серии - KEF Reference 5 взеха EISA 2014 за Евро Хай Енд аудио
    EUROPEAN HIGH-END AUDIO 2014-2015 - KEF Reference 5 | EISA - The European Imaging and Sound Association
    Ще се наложи пак да се разходя до София есента май ...

7. Тук е от
    Apr 2014

И така... с ключета нищо не стана. Решил съм от гледна точка за по-евтин вариант /да не събирам цялата серия нa KEF/ и най-добро качество да отделя системите. Ресивъра и хармана остават за домашно кино. А за Kef-a ще си купя стерео усилвател и ще имам две отделни системи.
    Въпроса ми е, че искам като източник да използвам ps3 през който пускам музика от plex.tv и дискове. Как да вържа ps3 с усилвател denon pma510ae който ще взема. С неговия кабел с 3 чинча или да търся друг вариант. Като трябва да вадя и картина на телевизора, предполагам през hdmi?

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

То с тоя усилвател няма да имаш друг вариант , само не съм много сигурен дали ПС3 пуска едновременно звук през HDMI и аналоговия аудио изход ...

10. Тук е от
    Apr 2014

А друг вариант за свързването? Този усилвател няма ли пак да е по-добре от ресивър sony dh-550 за 549 лв в стерео режим?

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Предполагам ,че ще по-добре (особено пък от това Сони) , но има само аналогови входове (което от своя страна не е нещо лошо ) и от ПС3 ще трябва да ползваш аналоговия изход.
    RSXA одобрява това.

12. Тук е от
    Apr 2014

Здравейте,
    чудя се дали да сменя моите kef q300 с Dali Zensor 7. Харесаха ми как звучат дали-то, но и кефа си е брутален. Все пак букшелфа ми струва колкото далитата, а те са подови колони и са нисък клас.. Помещението е 20 квадрата и дали няма да се прецакам с далитата.

Моля за мнения !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1
    Последно: 23-08-13, 15:53
  2. AMD позволи овърклок отделно на всяко ядро
    От DoRa във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 5
    Последно: 06-12-07, 11:15
  3. Защо двете тръби на климатика се изолират по отделно?
    От peshooo във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 17
    Последно: 01-12-07, 16:55
  4. Отговори: 6
    Последно: 14-03-06, 14:23
  5. Отговори: 14
    Последно: 09-03-05, 17:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе