помогнете ми да избера...
Magnat Vector 207 или Wharfedale Vardus VR-400
Ще бъдат пилотирани от Denon AVR-X2100w.
Благодаря предварително.
помогнете ми да избера...
Magnat Vector 207 или Wharfedale Vardus VR-400
Ще бъдат пилотирани от Denon AVR-X2100w.
Благодаря предварително.
Значи взе Х2100, честито! От къде и за колко ако не е тайна?
Относно избора ... дано някой ги е слушал, за да ти даде правилна насока. Най добре ти да ги чуеш. И също въпроса е - ще вдигаш ли до 5,1?
Гледам тук предлагат Wharfedale, но нямат този модел, който искаш. Може да ги питаш за информация. Струва ми се трудно ще чуеш тези модели в България. Май не са сред често предлаганите марки. Докато се чудиш между тях можеш да отидеш до техномагазините и да чуеш нещо, което имат, в долу горе твоя ценови диапазон Boston Acoustic, Yamaha, Tannoy. Поне да чуеш конкуренцията .
Като гледах старата тема искаш 2.1, нали?
Да,за сега ще е 2.1.Иначе не мога никъде да отида да чуя ОТ защото не съм в БГ и за това питам хората.Някой който ги е чул да си каже мнението.Аз се насочвам само по характеристики и цени.
Взех го от Amazon.de
- - - - - - - - - -
А пък и искам да са 6 Ома.
Като сме я започнали....да попитам,Вярно ли е че при повече от 2 свързани ОТ мощността на ресивъра спада?
Наприме,гледам конкретно за Денона при 2 свързани ОТ има 125 вата мощност на 6 Ома.Ако се направи система 5.1 ще има ли спад или мощността или винаги си е 125 вата независимо от броя на свързаните ОТ?
Ако държиш на wharfedale тук имат сериозно намаление Superfi - Wharfedale Diamond 155 Floor Standing Speakers (Pair)
Разгледай и другите. Floor Standing Hifi Speakers at Superfi Има и mission, а за тях ми се струва по лесно ще събереш мнения във форума.
Благодаря,,
- - - - - - - - - -
Може да добавим и Canton GLE 496
За втората част - вярно е да! Пройзводителите дават данни при 1 или 2 свързани тела в спецификациите. При свързване на всичките 5/7/9 и т.н мощността пада. Има значение и съпротивлението (4/6/8) им. Ето един пример за Денон, който е приблизителен на моя /мисля и на твоя/ - Denon AVR-E400 AV Receiver Test Bench | Sound & Vision
Е тогава защо си правят т...к с хората???
Пишат,че всеки канал има по 125 вата,ама не пишат че като вържеш 5 ОТ мощността пада..Д..ба и измамниците.ь
А съпротивлението каква роля играе?
А относно на кой модел ОТ да се спирам?
Няма измама. Когато го ползваш по предназначение като усилвател за домашно кино е почти невъзможно да свири едновременно на всичките 5 или 7 говорителя. При гледане на филм работи основно центъра за диалозите и двата предни за другите звуци. Останалите се обаждат от време на време когато има ефекти, а при много съраунд усилватели са и с по-ниска мощност.
Те си пишат всичко, просто не се чете внимателно. Това е от сайта им:
Power Output (6 ohm, 1 kHz, 1% 1ch Drive) 150 W Power Output (6 ohm, 1 kHz, 0.7% 2ch Drive) 125 W Power Output (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2ch Drive) 95 W
Просто не споменават какво става ако свържеш 5 ОТ, но с оглед тази спецификация лесно може да достигнеш до извода.
Благодаря за пояснението...А относно дилемата между трите типа ОТ?
Какво мислите за
DYNAVOICE CHALLENGER M-65 EX (V.4)
Супер са,от 3 дни ги имам...Благодаря за меннията