Как се свързват тези тонколони на 4 и 8 ома.
HF - High Frequency
LF - Low Frequency
Връзката с усилвател който подържа Bi Amping e следната
Като махнеш металните мостове (за да не си купуваш нов усилвател ако няма защита). Тези колони са направени да се пускат на усилватели с импеданс 4 ~ 8 ома и мисля, че няма специално свързване заради съпротивлението. Когато не се ползва BiAmp усилване, мостовете служат за да имаш пълният набор от работещи говорители.
Значи да махна мостовете, усилвателя ми е обикновен с + и - на колона.но тогава няма работят всички говорители. Какво да направя.
Ако махнеш мостовете няма да имаш или високи или ниски честоти според зависи как ги свързваш към усилвателя ( с двоен кабел към всяка колона). Ако е с два изхода, ще трябва да позлваш 4 кабела (отделна двойка за високи/среди и двойка за ниски честоти).
С адин кабел усилвателя не подържа Bi Ampi.
В крайна сметка да останат така ли, за да работят всички говорители
Да, оставяш ги така. И внимаваш с поляритета, за да не се чудиш що нямаш баси като работят и двете колони. На моите Quadral-и, имам отделни конектори за 4 и за 8 ома на които пише за какво съпротивление да се ползват.
Мерси спокойно мога да си търся нов усилвател 4 или 8 ома.
Първо ги чуй (колоните) за да знаеш дали си струва покупката на усилвател. Щото може да се окаже, че не свирят добре.
Сега свързах само горните входове и няма никакъв звук, от долните си има ниски и високи. Сега си имам усилвател и вадят много хубав бас и високи но усилвателя прекъсва и на сервизите не им се занимава.