Отговор: Съвет за избор на субуфер и кабели.
Не знам къде гледате, но ресивъра му има 2 изхода LFE - да на 9 страница ги виждам и двата, точно под изхода на центъра.
Суба си идва с кабела, освен ако не вземеш секънд хенд и не ти го пратят.
https://bas-kasa.pazaruvaj.com/yamah...00-p352481397/
Тези които си линкнал стават ако ти ги дадат за 80 лв макс. само пайнера изглежда по-добре , но е слаб.
Не подценявай суба - той е основата на целия звук.
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Това е изненадващо добър събвуфер за парите си. Продадох такъв преди 4 месеца за 230лв, защото го смених с друг. Не съм сигурен дали 380лв не са му малко множко.
Цитат:
schols
Колега, да си кажа чесно не търся нещо с което да съборя блока а нещо с което да се уплътни баса при гледане на филми.
За да се уплътни баса при гледане на филми, трябва събвуферът да може да изпълни стаята с налягане. Колкото по-голяма е стаята като обем, толкова по-голям събвуфер е нужен. Или два.
С Тага-та от линка по-горе, без проблем изпълвах стая 12кв.м, 2.80 височина.
С новия събвуфер, стените се тресат и вратата на стаята вибрира. Това е буквално, не преувеличавам. На моменти дори ми става неудобно и намалям силата на звука.
Трябва ти нещо, което е възможно най-голямо (като физически размери) според мястото, на което ще го слагаш. Така ще има най-голям обем и ще изпълва стаята с бас.
От изброените по-горе, аз бих взел NS-SW050. Повечето от другите са до 38Hz. Това е несериозно.
Суба има потенциометър за регулиране на силата ....
- - - - - - - - - -
Суба си има потенциометър и за силата на звука
Хармана е ок , като изключим високата му долна граница - 45 Хц, което го прави тонколона. Един читав суб е под 40 Хц.
Един читаб суб е ПОНЕ под 30Хз, не 40. :) 40хз са нищо. Дори старите ми кули Ямаха бяха до 35хз.
Чакай да ти изпадне добра оферта. За къде бързаш?
Както споменах, продадох същия (Taga 120 v2) за 230лв преди 3-4 месеца. Като нов беше. Дори имаше тема в този форум. :)
Все някой друг ще пусне събвуфер на добра цена.
Да слиза възможно най-ниско (под 30Хз), да е поне 10 инча, да е активен, да е обемен и да е тежък.
За входовете ти трябва да има LFE.
В edigital има монитор аудио w10 намален от 1000лв на 570лв. Невероятна оферта.
Цитат:
w00x
Да слиза възможно най-ниско (под 30Хз), да е поне 10 инча, да е активен, да е обемен и да е тежък.
За входовете ти трябва да има LFE.
Брей , моя е точно такъв , ама му виж и цената. Всичко под 400 кинта е около 30 хц , под 400 даже не съм ги гледал. Хубаво и евтино / ново / няма как да стане. Колега озъртай се за секънд хенд.
Цитат:
Slusatel
Брей , моя е точно такъв , ама му виж и цената. Всичко под 400 кинта е около 30 хц , под 400 даже не съм ги гледал. Хубаво и евтино / ново / няма как да стане. Колега озъртай се за секънд хенд.
Момчето само каза, че няма проблем да купува втора ръка и точно такива ще гледа.
Както споменах вече няколко пъти, продадох 28Hz 150W събвуфер за 230лв, така че има начин. Просто трябва да се изчака. Ако schols беше решил да се обзавежда с тонколони Октомври месец, щеше да намаже далаверата. :D
То и аз продадох миналата година един суб Jamo 100W за 150 лв , ама като имам много излишни неща ...Щото съм малко лакомия. Даже в момента имам два броя сд плеъри и естествено от една година свири само единия ....