Какъв ти е бюджета към момента?
Съгласен съм слушател, че втора ръка на сляпо е малко или много рисково, а колоните са си дълготрайна придобивка, ако избереш правилните, та си струва да дадеш повече пари.
Преглед за печат
Какъв ти е бюджета към момента?
Съгласен съм слушател, че втора ръка на сляпо е малко или много рисково, а колоните са си дълготрайна придобивка, ако избереш правилните, та си струва да дадеш повече пари.
Така... съдейки по ника ми, вече знаеш къде ще бъда на 13.07.2022 год.
Yamaha (with pure direct) + MA BX (bookshelf speaker with midbass) + Xonar STX + The Chord Company + Foobar + Lossless formats (FLAC, APE, WV) = максимално стерилен звук (за този ценови клас), което ми бе и целта
Стая 13 кв.м., ЕПК - волумето на 10 часа, не се живее. Първото нещо което пуснах беше FOTD от Live at Donington ...и бях там! ASIA, Alan Parson, Kreator, Helloween, Ария, Chris Botti, Chicago и т.н. и т.н. Какво повече да искам?
Ако можеш да намериш и да си позволиш KEF, чуй ги. NAD са страхотни усилватели, ако ги намериш, погледни и тях.
Това е от мен, жив и здрав бъди!
\m/ Up the IRONS \m/
Kef в ниския клас са тотален кенеф.
Човекът търси колони за музика, която е тотален антипод на букшелфи.
Има едни DIY 2-лентови флорстендъри с 8' бас, които много хора споделят, че се представят учудващо добре точно с този тип музика, има къде да се чуят в София, но колегата или трябва да си плати някой да му ги направи или да си ги направи сам. Около 1500лв. излизат и няма нищо ново на пазара за под 2к, което да им стъпи на малкия пръст.
Някой от колегите дали е слушал Magnat 2002, ама наистина :) ? Аз съм ги слушал но нямам опит с Кеф,меф и т.н. и не мога да дам адекватно сравнение.
От всички марки има ентри модели , които са кенеф, така че дали тази или онази марка не е много важно. За компромис може да си вземете нещо по-евтино , за по-добър звук повечко пари. ОТ при сполучлив избор се сменят доста рядко, аз лично за 32 години съм имал само 2 чифта ОТ / в останалото време съм сменил доста , някои от които са отишли в ОЛХ в рамките на деня в които са купени и пробвани/. Така че първо си определи приоритета, после бюджета и се мятай умно.
Здравейте, за мен, най-доброто което постигнах, като звучене e с усилвател до 1980г макс 1981г. производство, за сега. Пробвах с различни модели и марки, като все още ми е фаворит Grundig. И ОТ, които задължително да имат отделен говорител за средни честоти, като е желателно да бъдат възможно по-нов модел. Старите модели ОТ не звучат така добре, или поне аз не чух някой, който да ми грабне вниманието.