Моля препоръчайте подови тонколони за Rock & Heavy Metal
Здравейте, не намерих подобна тема във форума. Бих искал да ми препоръчате подови или по-големи от стандартен букшелф колони за Rock & Heavy Metal музика - модел и марка. Не задавам бюджет, защото ако има нещо добро, но старо естествено няма да се продава по магазините. Благодаря!
Отговор: Моля препоръчайте подови тонколони за Rock & Heavy Metal
Дай бюджет. За този тип музика трябва минимум 10ка и 3ленти.
Трудно, но да кажем от 300 до 1500 лева - примерно.
За нови се вместваш в това https://www.exproject-bg.com/index.php?id=1271
Нискочестотния е много добър за този тип музика и с много добри характеристики.
Вече втора ръка трябва да ровиш по базарите.
Ако харесаш нещо дай линк.
А нещо старо, което да е подходящо - Yamaha, Canton, Quadral, Pioneer, JBL и т.н., да не изброявам останалите марки?
Ако ще ново търси тонколони (с възможно по-голям мидбас говорител) които имат lively/жив звук.
Например Moniror Audio Broze 500.
или Klipsch Reference R-620F
П.П. Забравих да напиша: задължително преслушване на място на тонколоните, които харесаш с позната музика (CD).
Тука въобще не съм съгласен, особено пък с тези предложения, които въобще не стават за рок и метал.
2 и половина ленти, единия осмак ще свири в ниските и в средите и ще стане бой на негри в тъмна нощ.
При този тип музика ниските честоти се възпроизвеждат от бас касата и бас китарите, отделно има още една камара китари и вокал и трябва да има отделен говорител за средите, който е разтоварен от ниски, при ниските, за да има нужната ударност от бас касата на барабаните се изисква площ, говорител с голяма мембрана, който е виждал барабани знае.
Все пак за този бюджет, не може да се очаква да вземе най добрите ОТ.(горните ми предложения надвишават и без това бюджета). Камо ли, три ленти и живи и музикални ОТ... просто няма как
Вариант е това но звука им, не е толкова жив:
https://topaudiovideo.bg/923-wharfedale-linton-heritage
Ако, Rekeem има по добри бюджетни нови "готови" предложения нека сподели.
И аз харесвам метъл, но точно за него повечето колони, които съм слушал не ми харесват много, включително и тези, които купих и ме задоволяват за филми и други музикални стилове. Това със "звука" е много скъпо начинание.
Рока и метала, особено метала, са най-трудните стилове за възпроизвеждане.
Препоръчал съм му колони, които са подходящи за този стил музика в този бюджет.
За 100-150лв. отгоре може да станат още по-добри.
Cervin vega с 12 и 15 инча нискочестотни също са подходящи за метал в този ценови клас, но там ме притеснява как е реализиран филтъра и дали високите няма да дойдат прекалено остри, може би с усилвател с по-топло звучене ще са ок.
Предполагам, че и тия ще са подходящи https://www.technopolis.bg/bg/HI-FI-...S-555/p/156521 (популярна и евтина масовка с качествени материали и изработка), ама си трябва слушане пък и не видях да е споменато какво ще ги движи :Drinks:
689 кинта е едната , ако им казваш евтини масовки .....Иначе по темата 555 свирят добре , но хубаво свирят 777 https://www.avitel-bg.com/yamaha-ns-...-hifi-speakers
1 Прикачен файл(ове)
Аз бих слушал този стил музика с тези гардероби. Гарантирано ще съм на първи ред и всеки удар на педала ще е като сърдечен масаж от Рони Колман с тези четери 12ки.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=37720&stc=1
Купи си 2 бр концертни Маршали и си не на първия ред , а в бандата. То ако само с брой и размер се постига качествен звук , кой ще купува трилентови "боклуци" за един чувал пари ...
Не е ясно и стаята дали позволява големи ОТ. Защото, ако са такива или пък значително малки за нея, също не е добре.
Автора може да помисли за вариант от две ОТ (било то подови или рафтови) и да добави един добър субуфер за в бъдеще, ако не му достига количеството/качеството на баса.
Като разбира се ОТ, на които се спре трябва да го зарадват във всички други категории.
Варианти има много, съвета ми е да не бърза с покупката. Да си "набележи" моделчета ОТ и ги преслуша да помисли няколко дни и да реши.
Най трудния стил в музиката, за повечето тонколони/ОТ е класическата/оперна музика (поради голямата динамика). След, това е рока/хеви метал/джас
А най трудния музикален инструмент за "пресъздаване" е пианото, както и гласа на човек.
П.П. Между другото OT от DALI се справят доста добре с пианото и женското пеене.