Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 111
Like Tree58Одобрявам

Моля препоръчайте подови тонколони за Rock & Heavy Metal

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2017

Отговор: Моля препоръчайте подови тонколони за Rock & Heavy Metal

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Само не разбрахме кои са озвучителните тела, които разказват цялата история.
    Факт е, че от усилвател до усилвател може да има разлика и за глухите от трета глуха, но и при ОТ важи с пъти същата история.
    В случая Canton Le 107 и Canton Le 500

Изпратено от моят RMX2170 с помощта на Tapatalk

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Само да вметна, че 107 са част от Home Cinema конфигурация.
    Canton LE 107 Floor standing speakers review and test (hifi-review.com)
    Вторият модел са на почти 50 години. Не знам какво е останало от оригиналните драйвери и филтри.
    Infrequent Sound [sex.tex] technology: Canton LE-500, 1974, made in Germany (sgerasimuk.blogspot.com)

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

На тия ОТ според мен няма голямо значение какъв усилвател ще им се закачи.
    Gena_bs и nassko1 харесват това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2017

Ето за това съм пуснал и темата за подходящи ОТ за този вид музика. Все още чакам предложения.

Изпратено от моят RMX2170 с помощта на Tapatalk

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2017

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    Според мен, да се изискват повече корекции на един усилвател: или той е доста зле, или първо трябва да се търси виновника във ОТ (който има голямо значение), акустиката на помещението (не по малко).
    Усилвателя, източник DAC за след това.
    Субективния фактор също е човешкото ухо.
    П.П“ Предполагам тестовете са направени с lossless файлове (flac, CD), а не от youtube (от снимката)
    Слушал съм ги и в различни помещения и съм склонен да си мисля, че звученето на една уредба зависи на грубо 50% от помещението.
    След като правя разлика на тези не толкова добри ОТ, това може би означава, че ако ги сравним на класни ОТ, разликата ще се открои още повече.
    Тестовете са направени с lossless.
    Два дена пак правих сравнения на същите ОТ в същото помещение, на същите файлове и се оказва, че звученето Maranz-a е много близко до звученето на Dual-a отколкото до Grundig-a.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Мисля, че се вкарваш в излишен филм. Защо? Защото нямаш толкова пари, че да има кой знае какво голямо значение какви колони и усилвател ще си вземеш. Ако парите не са ти проблем ще си наемеш хора да ти направят акустична обработка на стаята, която ще е специално проектиран и изградена за целта, ще купиш от "уникалните" кабели по $$$$$$ метъра и т.н. и т.н. безумия. Хайфито е най-лесния начин един обикновен работещ човек да фалира, защо си го причиняваш. Купи си марков усилвател и колони, избери прилични кабели и волумето на макс :D Това кое как свири, то угодия няма, за себе си искам колкото може по-малко "украсяване", останалото е работа на звукоинженера в студиото. Казано просто, търся максимално близък звук до студийния. Смятам, че Кевин Шърли по ги чува нещата от мен.
    Колкото до подови колони, наистина ли искаш такива. Да, изглеждат впечатляващо, но има ли смисъл. Имай в предвид, че всичко над 10 часа ще ти изкара тухлите от стената, като казвам всичко имам в предвид каквито да е ОТ и усилвател да вземеш. Метъла не иска кой знае какъв бас, провери до колко слиза бас барабана. Виж сега и бас китарата до колко слиза. Като теглиш чертата излиза, че ти трябват преди всичко среди, високи и накрая бас.
    Ако искаш чуй клипша, в първия момент ще удариш гъза в тавана, но потрай малко, колко време можеш да издържиш на това оцветяване. Да има го УАУ ефекта, но за кратко.
    Освен това запис със запис не са еднакви, метъл концертите звучат различно спрямо студийните записи. Някои групи си позволяват да помпат изкуствено динамиката в записите си, за да има УАУ, но колко е коректно това...
    ОТ трябва да прави сцената, да чуеш от коя страна е едната соло китара, от коя е другата, а ако има трета то тя трябва да е в средата, вокала да стои пред теб, баса и барабаните да се чуват отчетливо... Ако това го имаш, значи ОТ е супер! За това не са нужни подови колони и т.н., едни читави букшелфове ще те накарат да настръхнеш.
    Относно техниката ента употреба, толкова ли си богат да купуваш евтино? Разбирам да е някой луксман, но грундинг и т.н... Що си го причиняваш? За 1500-2000 лв спокойно можеш да си взмеш нови неща, да ще потраеш малко докато събереш парите, но поне ще имаш нещо по-прилично за парите си.
    Gena_bs и Dares харесват това.

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Без прослушване на няколко модела трудно ще стане, ето (още) едно предложение от мен - https://topaudiovideo.bg/876-wharfedale-evo-4-2
    Dares одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Evo 4.2 с това 5.5' говорителче няма да му хареса с този тип музика, по-скоро 85, при тях има доста повече фундамент.

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

6.5" е, не е 5.5"

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

6,5 е на хартия, но в сравнение със стандартните 6,5 е по-скоро 5,5.
    Виж му средата, купула е 5см, диаметърът на мидбаса не е повече от 11см.
    Иначе не са лоши колонки, ама поне 8ца си трябва или два по-малки.
    Dares одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Цитат Първоначално публикувано от wrathchild Виж публикацията
    Мисля, че се вкарваш в излишен филм. Защо? Защото нямаш толкова пари, че да има кой знае какво голямо значение какви колони и усилвател ще си вземеш. Ако парите не са ти проблем ще си наемеш хора да ти направят акустична обработка на стаята, която ще е специално проектиран и изградена за целта, ще купиш от "уникалните" кабели по $$$$$$ метъра и т.н. и т.н. безумия. Хайфито е най-лесния начин един обикновен работещ човек да фалира, защо си го причиняваш. Купи си марков усилвател и колони, избери прилични кабели и волумето на макс :D Това кое как свири, то угодия няма, за себе си искам колкото може по-малко "украсяване", останалото е работа на звукоинженера в студиото. Казано просто, търся максимално близък звук до студийния. Смятам, че Кевин Шърли по ги чува нещата от мен.
    Колкото до подови колони, наистина ли искаш такива. Да, изглеждат впечатляващо, но има ли смисъл. Имай в предвид, че всичко над 10 часа ще ти изкара тухлите от стената, като казвам всичко имам в предвид каквито да е ОТ и усилвател да вземеш. Метъла не иска кой знае какъв бас, провери до колко слиза бас барабана. Виж сега и бас китарата до колко слиза. Като теглиш чертата излиза, че ти трябват преди всичко среди, високи и накрая бас.
    Ако искаш чуй клипша, в първия момент ще удариш гъза в тавана, но потрай малко, колко време можеш да издържиш на това оцветяване. Да има го УАУ ефекта, но за кратко.
    Освен това запис със запис не са еднакви, метъл концертите звучат различно спрямо студийните записи. Някои групи си позволяват да помпат изкуствено динамиката в записите си, за да има УАУ, но колко е коректно това...
    ОТ трябва да прави сцената, да чуеш от коя страна е едната соло китара, от коя е другата, а ако има трета то тя трябва да е в средата, вокала да стои пред теб, баса и барабаните да се чуват отчетливо... Ако това го имаш, значи ОТ е супер! За това не са нужни подови колони и т.н., едни читави букшелфове ще те накарат да настръхнеш.
    Относно техниката ента употреба, толкова ли си богат да купуваш евтино? Разбирам да е някой луксман, но грундинг и т.н... Що си го причиняваш? За 1500-2000 лв спокойно можеш да си взмеш нови неща, да ще потраеш малко докато събереш парите, но поне ще имаш нещо по-прилично за парите си.
    Пусни Annihilator - Remain- 5 песен и ми кажи как е баса , ама не през тубата
    За 1500 лв вече може по новите цени само една колона да се купи - справка Авител, в Кубрат не знам как е ....
    Dares одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    За 1500 лв вече може по новите цени само една колона да се купи - справка Авител, в Кубрат не знам как е ....
    Бас китарата и бас барабана не са контрабас, че да трябват някакви супер ОТ, физика!
    Колкото до споменатия албум на Джеф и компания, сигурно баса е много мощен. Нищо против тези кленови листа, напротив имат не лоши попадения, но някак метъл музиката не се изчерпва с тях, поне не и в моите очи.
    Относно парите... човека навярно ги познава, ако не, то нямаше да пита. При Рихардсоунд на острова нищо стряскащо, при авител също.
    Спокойно влиза в 1500-2000 лв.
    Ясно, че това е бюджетно решение, но за тези пари толкова. Иначе има макинтош, хорни, лампи, златни кабели, букови трупчета и т.н. лудости, но това вече не е за нормални хора.
    Ако целта е да дъни бас, има "чудни свирещи кашони" по технотата, така дънят, че ти падат камъните от бъбреците, найс а...

А това момче, какво точно слуша? Какво за него е хард рок, хеви метъл... Имена, албуми, субстилове и т.н.?
    Gena_bs и Dares харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Да си пусне тогава Вагнер .....
    Аз слушам Melvin Taylor и ZZ Top и трябва да чувам ниските честоти иначе нищо няма да чуя
    Този пост е редактиран от Slusatel; 02-03-22 в 13:26.

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2017

Цитат Първоначално публикувано от wrathchild Виж публикацията
    А това момче, какво точно слуша? Какво за него е хард рок, хеви метъл... Имена, албуми, субстилове и т.н.?
    Какво слушам ... ами слушам - Judas Priest, Iron Maiden, Metallica, Pantera, Wasp, Axel Rudi Pell, kingdom come, Manowar, Iced Earth, Whitesnake, Def Lepard... и други от 80-та г. на горе, не мога да ги изброя всичките, но става ясно за каква музика говоря.

От по новите - Rammstein, Disturbed, Five finger death punch, Primal Fear и др. пак не мога да ги изброя всичките...

Но слушам и Rok Jazz, Smooth Jaz и подобна музика.

Пример - еи тази песен съм я слушал хиляди пъти, но до сега не съм я чувал толкова добре на никоя уредба така, както на Grundig-a + Canton-a, за които говоря малко по-горе - https://youtu.be/9qbRHY1l0vc

И тази - https://youtu.be/Pt0RFrDXZU0 също и това https://youtu.be/z3BHrFvqZmE - особено това, как се чува, просто е страхотно, звученето е изключително богато, ясно и не глъхне, както се случва на всички останало, което съм чувал до сега.

Това също звучи много добре - https://youtu.be/NeQM1c-XCDc

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Само да вметна, че 107 са част от Home Cinema конфигурация.
    Canton LE 107 Floor standing speakers review and test (hifi-review.com)
    Вторият модел са на почти 50 години. Не знам какво е останало от оригиналните драйвери и филтри.
    Infrequent Sound [sex.tex] technology: Canton LE-500, 1974, made in Germany (sgerasimuk.blogspot.com)
    Не виждам къде пише, че Canton Le 107 са част от система за домашно кино - пише, че могат да се използват, но не че са. А Le 500 макар и стари са в много добро състояние, прегледани и тествани.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    До сега не бях ги чувал Annihilator - Remain - макар и през тубата звучи добре, баса е много хубав, дълбок ... звучи хубаво, а и музиката е хубава.
    Slusatel одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Огледай офертите тук https://www.richersounds.com/hi-fi/h...-speakers.html , доставка до София ще ти е около 100 лв, има компромисни неща , но са сравнително евтини, ако вече бюджета ти го позволява можеш да подскочиш. Колони секънд хенд от непознат е котка в чувал.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy SRK-_ZJ-S - моля за мнения
    От koranto във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 20
    Последно: 06-10-12, 19:58
  2. ОТ и усилвател до 800-1000 лв. за heavy metal в lossless формат
    От wrathchild във форум Аудиотехника
    Отговори: 13
    Последно: 15-05-12, 23:24
  3. Mitsubishi Heavy - моля за сервизни описания
    От dindo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 11
    Последно: 27-01-10, 12:14
  4. Препоръчайте ми тонколони за PC 2+1
    От naskovolley във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 27-12-09, 18:29
  5. Rock & Heavy metal концерти
    От vassiljp във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 25-12-04, 15:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе