Депресия след pvc смяна дограма
1. сложих KMG стандартен стъклопакет - обръщане прозорец отвън и отвътре и пак чувах хората отвън как си говорят.
2.Смених само стъклопакета със двоен или троен и обкова ефект 0 пак се чуват хората и кучета даже на 100 метра от къщата как лаят.
Прозореца е троен 3 стъкла средното се отваря и затваря прилепва перфектно лист хартия не минава от никъде сложил сам режим зима да прилепва яко.
Незнам какво да правя дайте съвет.
Отговор: Депресия след pvc смяна дограма
Цитат:
Първоначално публикувано от
valeryev
1. сложих KMG стандартен стъклопакет - обръщане прозорец отвън и отвътре и пак чувах хората отвън как си говорят.
2.Смених само стъклопакета със двоен или троен и обкова ефект 0 пак се чуват хората и кучета даже на 100 метра от къщата как лаят.
Прозореца е троен 3 стъкла средното се отваря и затваря прилепва перфектно лист хартия не минава от никъде сложил сам режим зима да прилепва яко.
Незнам какво да правя дайте съвет.
Ти наистина ли вяраше че като си сложиш прозорец и ще утихнат гласовете това го няма никъде в света освен в тоя форум имаш две възможности едната е да си вземеш тапи за уши а другата е да си зазидаш прозорците.
Шума няма да изчезне, но може да се намали доста. За целта трите стъкла трябва да са с различна дебелина. Примерно 5/3/4 мм вместо 4/4/4 мм както се слага обикновено.
Изпратено от моят Mi MIX 2 с помощта на Tapatalk
Има проблем, но дали с качеството или с монтажа, няма как да се каже.
Примерно при мен нищо не се чува, а съм в затворен комплекс и в двора е лудница от децата.
Може да се чува през стената :)
Блока в който живея се намира на 10 метра от много оживен булевард.
Дограмата ми е Schuco,5 камерна с троен стъклопакет,почти нищо не се чува,единствено ако мине някой мотор с пълна газ,се усеща че сме близо до булеварда.
Преди години сменихме и дограмата на входа между етажите с KMG,спомням си че беше една от най-евтините,да не кажа най-евтината,която дограмаджийте ни предложиха тогава....
Цитат:
iveto
Блока в който живея се намира на 10 метра от много оживен булевард.
Дограмата ми е Schuco,5 камерна с троен стъклопакет,почти нищо не се чува,единствено ако мине някой мотор с пълна газ,се усеща че сме близо до булеварда.
Преди години сменихме и дограмата на входа между етажите с KMG,спомням си че беше една от най-евтините,да не кажа най-евтината,която дограмаджийте ни предложиха тогава....
Ами профила е 6 камерен КМГ + Троен стъклопакет с по тънки лайсни, сега го загледах 3 стъкла са, едно към улицата едно в средата едно към мен в стаята, обкова е хубав но гумите не са добре гумите са много зле едни такива дето не могат да се сменят и те не докосват до касата
Цитат:
valeryev
Сега последно кое е вярно, прилепва перфектно или не?
Може ли да снимаш отблизо уплътненията?
Според мен проблема е в тях.
Вкъщи каквото и да правех ефект нямаше, просто конструктивно си е недомислена. Дограмата е заварено положение.
На село преди 4-5 години баща ми си смени дограмата с някаква бюджетна, а настана някаква зверска тишина. Нито кучето се чува, нито ако го викам отвън по някаква причина ме отразява.
3 Прикачен файл(ове)
Уплътненията могат да се сменят с EPDM такива. Трудно, но могат. Допълнителен насрещник от към гърба не е нужен, ако прозореца е към 1.50м.
Проблемът едва ли е в дограмата. Не се вижда добре на снимките тавана и стената.
Кмг и стандартен стъклопакет е проблема. Сменяш стъклодържачите и слагаш троен пакет, е единият вариянт, но не е много сигурно колко ще може да го носи. Е пък хубав пакет да носи е х...
вариянт е и пакет 3.3мм/5мм/4мм с някой 80мм профил със средна трета гума, но дори и тогава ще се чува. Но ще усетиш разлика а не като сега.
Но така или иначе идва лято и джама ще е отворен. О да външни щори е опция.