Резултати от 1 до 4 от общо 4
Like Tree5Одобрявам
  • 3 Post By Rakeem
  • 1 Post By estqwerty
  • 1 Post By NikolOB

Коя дограма да избера - Rehau Synego, Kömmerling 88 или Salamander BlueEvolution 82?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2019

Коя дограма да избера - Rehau Synego, Kömmerling 88 или Salamander BlueEvolution 82?

Интересно, че май Rehau ги правят изцяло в България (по немски стандард).
    След толкова четене вече и аз не знам, кое е качествено и кое не. Всеки продавач/всяка фирма си хвали определена марка и казва за другите марки , че имат по-висок процент на рециклирани материали.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Отговор: Коя дограма да избера - Rehau Synego, Kömmerling 88 или Salamander BlueEvolution 82?

Това се профили, качеството на дограмата я определя армировката(която се избира и поставя индивидуално от всеки производите), сглобяването/лепенето на профилите(което пак зависи от фирмита и обкова.
    Така че ако ще и най-качествените профили да вземеш, накрая можеш да получиш изключително некачествен краен продукт.
    Lazar, Gena_bs и vanz харесват това.

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Отговор: Коя дограма да избера - Rehau Synego, Kömmerling 88 или Salamander BlueEvolution 82?

избери най-дебелото в милиметри. не камерите , а въздуха между тях правят изолацията - така че най-голямото е най-добре.
    рехау нямат завод в бг. желязото им е от тук.
    новото при тях е новата 80мм система artveo . след последните кризи къде вдигнаха стъкло и металите заради газа и китайците се осраха с доставките на химия и пластификатори заради пандемията и други руски и суецки неволи, и сега изтъниха топ системата - генео 88 или 86мм ли беше вече не се сещам , за да можем пестим и да правим кръгова икономика и за да намалим армировката , а и дори да могат да се правят джамове до определени размери без армировка, та опилиха генео до размерите на синего с 6 или 8 мм и сега е новото артвео. а да и може да се рециклира - разбирай пак кръгова икономика.
    Стъклото е на ниво от преди кризата - така че смело на хубав стъклопакет. Какво ще го носи почти няма значение - всяка 80мм система е един дол дренки и ще върши работа. Гледай да има средна - трета гума.
    Добър е момента за правене на джамове защото в момента на всичко цените пада - пакетите падат и са на ниво от преди година година и половина - пвц -то е стабилно и дори малко надолу - а дори и желязото пада. механизмите са и те горе долу константа.
    Обезцениха се само парите - така че в момента джамовете са на сметка.

https://www.dds-online.de/bauelement...it-wow-effekt/

личното ми мнение над 80мм няма смисъл освен ако не без пари, троен стъклопакет с аргон и тпс, и профил с 3 гуми, добър механизъм - и остава само да извадиш късмет с монтажа - щото всичко убау може да се оцапа.
    Този пост е редактиран от estqwerty; 04-09-23 в 00:17.
    gurcayy одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2017

Преди месец и аз бях пред тази дилема . Във Варна събрах няколко оферти. Кьомерлимга 88 бяло беше на същата цена като цвят на Синего , при еднакви стъкла. Предпочетох Рехау. За Саламандър не съм искал оферти.
    estqwerty одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колектор за подово отопление Rehau HKV-D?
    От koko-bg във форум Отопление
    Отговори: 15
    Последно: 17-12-17, 19:48
  2. Коя фирма да избера за тераса и дограма във Варна
    От buldog във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 2
    Последно: 17-04-17, 03:36
  3. Коя българска PVC дограма да избера?
    От naydenov69 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 16
    Последно: 18-10-16, 17:25
  4. търся фирма за Пазарджик дограма SCHUCO или Salamander
    От strashnia123 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 0
    Последно: 20-05-13, 20:30
  5. Кой вариант PVC дограма да избера?
    От kolev във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 8
    Последно: 24-08-12, 20:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе