Резултати от 1 до 11 от общо 11

HTML въпрос

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2006

HTML въпрос

Въпроса ми е от простите надявам се: как да запазя стойностите на всички полета в дадена форм-а след като съм я пуснал(събмитнал) ....(action="")...не се прехвърлям към друга станица....просто ми трябват стойностите за да сметна разни работи...ама всеки път като цъкна на бутона и те ми се връщат на Default...говоря за всякви полета от селект до радио бутони и текстови полета

Благодаря предварително

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Re: HTML въпрос

javascript и бутона да не събмитва, а да се обръща към JS функцията, която смята нещото

<input name="button" type="button" id="button" onclick="javascript:functionName();" value="" />

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

къде искаш да ги запазиш?

това дето се опитваш да на правиш май е най-лесно с SESSION и пхп...

едит: малко ти е наразбираем въпроса... защо имаш submit бутон, като action-а ти е "" ???

5. Member Аватара на diaflin6
    Тук е от
    Apr 2004

Цитат Първоначално публикувано от Smurfa
    Въпроса ми е от простите надявам се: как да запазя стойностите на всички полета в дадена форм-а след като съм я пуснал(събмитнал) ....(action="")...не се прехвърлям към друга станица....просто ми трябват стойностите за да сметна разни работи...ама всеки път като цъкна на бутона и те ми се връщат на Default...говоря за всякви полета от селект до радио бутони и текстови полета

Благодаря предварително

можеш да вземеш стойноста на инпут полето с POST, след събмитването и да му я присвоиш(на инпут полето) ... не го обясних както трябва, ето пример
    Код:
    <input type="text" name="username" value="<?=$_POST["username"]?>" />

6. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Не сте му разбрали въпроса - не ползва server side, а някакви прости сметки (или поне така чета от първия пост),
    ако е така - това горе, което съм му написал, е в сила и за елементарни неща е много по-удачно отколкото разни ненужни php-та и подобни

7. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Страницата е JSP и сметките не са от най-простите...Формуляр за поръчване на екскурзия....попълват се дата хора хотел и т.н. искам като му дам събмит да си праща ала да се запазват нещата....имам още няколко идеи как да станат нещата (заобикалки) ала не искам да меша JavaScript и Java поне не за сега ....много благодаря за идеите ....ще им се обърне сериозно внимание...

Както сме на темата каква е разликата/далаверата на GET и POST освен че горе не ги писше в адрес полето....

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Малко ли е ?
    При 18437583274582345345 символен стринг определено ще имаш проблеми с една от двете

Щом е JSP няма как да се мине иначе - проверяваш си стойността и я "пишеш" наново, за radio-тата и checkbox-овете гледаш true, false и т.н. и с if-чета си пишеш checked=checked и т.н.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Така и ще стане....малко е груб метода ама какво да се прави....сега за POST и GET :Super:

11. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

1. Като е GET, може да се букмаркне.
    2. Може да се ползва докато си тестваш нещата, като лесен начин да виждаш какво пращаш и директно в адрс-бара да сменяш стойностите на "входните параметри"...

12. Member
    Тук е от
    Dec 2001

http://www.w3.org/2001/tag/doc/whenToUseGet.html
    Всичко си го пише

13. Member
    Тук е от
    Feb 2006

10x all :Super:

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 2
    Последно: 08-08-16, 01:53
  2. Отговори: 18
    Последно: 25-12-06, 17:26
  3. HTML Forum ?
    От OvErRiD3 във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 4
    Последно: 08-12-04, 21:22
  4. exe to java/HTML
    От REHIT във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 20-01-04, 13:03
  5. za HTML
    От bASAEF във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 15-01-02, 15:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе