Автоматично проверяване на тест
Цитат:
Първоначално публикувано от scalpelo
Направих един тест
http://testproba.hit.bg/ но как може да се направи да се самопроверява и да дава оценка при натискане на бутон,който ще бъде най отдолу.Предполагам може да направи чрез javascript или php но не знам как.
Код:
Относителната тежест на всички въпроси от теста в крайната оценка е еднаква. На всеки въпрос се получава:
1 точка за верен отговор;
0 точки, ако изобщо не е даден отговор;
отнема се ¼ точка при грешен отговор.
Общият брой N на точките се пресмята по формулата N = x – y/4, където x е броят на верните отговори, а y броят на грешните отговори. Теста се оценява максимално с 12 точки, когато на всички въпроси е даден верен отговор.
Превръщането на общия брой точки в оценка по шестобалната система става с помощта на таблицата:
Общ брой точки, N
Оценка
до 5 точки
слаб 2
от 5,25 до 6,00
среден 3
от 6,25 до 8,00
добър 4
от 8,25 до 9,76
мн. добър 5
от 10,25 до 12,00
отличен 6
това е начина на изчисляване а отговорите са съответно а,в,б,в,б и в,г,в,г,г,б,а,г.Страницата е за училищен сайт по астрономия.Ако може поне да ме насочите как да го направя или да го направите за един два въпроса натам аз ще си го доразвия.Благодаря Ви предварително за оказаната помощ!
Re: Автоматично проверяване на тест
Оправих се и сам ето го резултата http://scasca10.freehostia.com/ извинявам се за темата :)
може би е тъп въпроса ми..., но защо не го правиш на php?
Може да се направи и на php,но не знам как точно и затова реших да го направя на java имаш ли нещо напредвид?
Извън темата, но все пак:
има дразнещи правописни грешки в самия текст. Малко несериозно е тест, проверяващ знанията на другите, да е написан неграмотно. Примери:
1.) В първия въпрос: пише се "хелИоцентрична"
2.) Във втория въпрос, първия отговор: вероятно се има предвид "ДжОто"?
3.) В трети въпрос, първия отговор: пише се "изСтрелване"
Три въпроса, три грешки. Нататък дори се отказах да чета...
Мисля,че няма други грешки ако има кажете да ги оправя.Дължат се преди всичко на бързината с която беше осъщестествена страницата.Има малък дефект в градусите все още.....
5) На действието на магнитното поле на Земята се дължат: Correct!
йонизацията на земната атмосфера;
полярните сияния;
радиационния баланс около Земята;
сравително бавното околоосно въртене на Земята .
На този въпрос не знаех верния отговор, но отговорих единствения в множествено число :)
7) Причината за сезоните на земята е:
Земята с главна буква
11)
защото светлиният сноп, идващ от тях запетая многократно се пречупва навлизайки в атмосферата и въздушните течения в нея променят едва доловимо разпределението на нейната плътност;
поради непрекъснатото движение на Земята около остта й и около Слънцето. - само едно Т
Иначе имам добър 58% :)
Ако беше погледнал скрипта, щеше да имаш 100%, при това за минутка общо :)
Цитат:
questions[4] = "5) На действието на магнитното поле на Земята се дължат:";
choices[4] = new Array();
choices[4][0] = "йонизацията на земната атмосфера;";
choices[4][1] = "полярните сияния; ";
choices[4][2] = "радиационния баланс около Земята; ";
choices[4][3] = "сравително бавното околоосно въртене на Земята . ";
answers[4] = choices[4][1];
Това го казвам като отговор на въпроса "Защо решението с php е по-удачно?"...
Може да го съчетаеш с Ajax и тогава ще е най-добре, според мен.
Много се задълба относно това дали съм изпуснал една запетая в петия ред от горе.Все пак е само проба не е официалния тест.Ако имате предложения относно техн. изпълнение с php кажете,но точките и тиретата........
Цитат:
Мисля,че няма други грешки ако има кажете да ги оправя.
Последно да казваме ли или ще се цупиш :))
Цитат:
Първоначално публикувано от Edin_Lud
Последно да казваме ли или ще се цупиш :))
:016:
Въпроси 10, 11 и 12 се свеждат само до един отговор или ... ??? А бутона за проверка да не е в отпуска? А може би защото е недея и има почивен ден. :)
Сега каде има грешки в текста освен въпрос номер 9,който ще се промени леко?Ако има кажете защо мислите че се цупа :) бутона за проверка кое му е в почивка,работи си всичко или не излизат буквите нещо....кажете кое според вас не е наред и да го премахна.
"Оговорихте на някой въпроси,можете и повече"
Младеж, правиш ли разлика между думите "някой" и "някои"? Ще ти подскажа, чертичката над "й" не е ударение :RTFM:
След запетаята има една шпация изпусната.
Цитат:
Сега каде има грешки в
шлокавицата не прощава :-memnon