Резултати от 1 до 8 от общо 8

Help! Free font - Arial type

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Sem
    Sem е офлайн

Тук е от
    Jan 2001

Помогнете, че си загубих половин ден вече! Търся FREE шрифт от типа arial - безсерифен, без кирилица, но с всички знаци за езици като френски и турски. Трябва да му добавя специални символи, което изисква лицензията му да е напълно свободна. В Интернет е пълно, но все с декоративни. Не мога да се добера до нормален шрифт.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2002

Не мога да ти помогна, но ще ти дам един съвет, дано ти свърши работа. Защо не пробваш да потърсиш някой турски и френски сайтове и символите, които ти трябват, да ги копираш.Или пък защо не пробваш по традиционния начин - влизаш в някой турски портал например и ползваш тяхната търсачка, за да си откриеш шрифта.

4. Sem
    Sem е офлайн

Тук е от
    Jan 2001

Проблемът не ми е в специалните символи - мога да си направя всичко сам, а в нормалните. Всеки шрифт е защитен с авторско право и не може да бъде променян. Иначе най-лесно ми е да си сглобя с Fontographer каквото ми трябва, но не бих искал да си имам работа с Microsoft например, ако не е крайно наложително. Има много шрифтове със свободен лиценз, но почти всички са декоративни. Та затова питах - може някой да е ровил за декоративни, а да е попаднал случайно на нормални.

5. Тук е от
    Aug 2002

мен ако питаш, след като можеш да си сглобиш шрифта, сглоби си го. Никой не може да те обвини в плагиатство ако използваш до 30% оригинала, посъветвай се с юрист, ако не ми вярваш :-))))))))

6. Member
    Тук е от
    Apr 2002

Какво му е на обикновения Ариал, от Уиндоуса, та го не ползваш? Има си и Turkish и Central European. Ей сега го прогледнах на 98-цата, има ги! И него с гаранция го има на всеки Windows.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by injinera

Какво му е на обикновения Ариал, от Уиндоуса, та го не ползваш? Има си и Turkish и Central European. Ей сега го погледнах с Фонт Експерта Ариала на 98-цата, има ги! И него с гаранция го има на всеки Windows.

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2002

Какво му е на обикновения Ариал, от Уиндоуса, та го не ползваш? Има си и Turkish и Central European. Ей сега го погледнах с Фонт Експерта Ариала на 98-цата, има ги! И него с гаранция го има на всеки Windows.

10. Sem
    Sem е офлайн

Тук е от
    Jan 2001

Не знам дали някой ще прочете отговора ми слвд толкова време, но сега погледнах във форума...

Имам чувството, че у нас всички израстват с дотолкова изкривена от пиратстване психика, че просто не разбират за какво говоря. Ясно споменах, че искам да си направя шрифт от тип arial + специални символи. Какво не му харесвам на ариал - единствено това, че не съм по правил аз и съответно нямам никакви права нито да го преправям, нито да го разпространявам на CD. Когато искаш да използваш нещо ЧУЖДО, каквото и да е (от лека кола до шрифт или снимка), трябва изрично разрешение за това (в някои случаи се купува, в други случаи - под GPL условия - трябва да се спомене името на автора и други работи).

Мога да допусна, че нямаме възможност да си купуваме всички програми, но поне продуктите, които създаваме, трябва да са легално чисти (за това не може да има оправдание). Най-малкото, защото западните компании имат достатъчно пари да те осъдят да плащаш цял живот. Който няма пари търси free software. Има и такива шрифтове. Направата на едно начертание (не едно семейство) от top-компания струва към $5000. Пък и в България има няколко фирми, които се занимават с това и техният труд струва поне неколкостотин лева на начертание.

Не говоря за ученически опити, които ще ги види само съседът, въпреки че горното важи и за тях...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Търся шрифт: ARIAL CE
    От get във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 02-03-07, 14:27
  2. AvantiB - Font. Спешно...
    От carcass във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 26-11-06, 01:32
  3. ExcelciorCyr font търся!
    От pland във форум Windows
    Отговори: 4
    Последно: 01-02-05, 20:13
  4. Bold системен font в диалозите
    От striving във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 10-12-04, 14:08
  5. Font-problem
    От abv във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 05-09-04, 09:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе